Sopant amb Braun Minipimer i fent 2 cremetes HEMC # 50

24.1.11

Braun compleix 50 anys! Ara fa el llançament de la seva Braun Minipimer 7 Sin Cables, molt pràctica! des del sofà mirant la sèrie preferida..., o de xerroteig amb uns amics podem preparar sense perdre pistonada de la nostra festa: una maionesa, granissar gel (espectacular com queda en escates) per a la tandes mojiteres, o picar uns kikos en els que sucarem les gambetes que estan tan tristotes a aquell racó de taula..., i tot això sense haver d'anar a la cuina!

Per a celebrar-ho ha engegat una campanya molt divertida: Girls' Night In , i a la qual us convidem a participar..., tan fàcil com fer un click...



El passat dimecres ens van convocar a una sèrie de blogguers a un sopar de demostració, i entre demostració, còctels, sopar i diversió, la convocatòria de l'event, a càrrec de Bloguzz va ser tot un èxit. Era l'ocasió perfecta per saludar a vells coneguts i també posar rostres a blogguers que coneixíem només de la xarxa...: Malalua, El Cocinero Fiel, Cocina para emancipados, A mí me gusta comer, Cocina de Sara, Sabores de Colores, De cuina, El món de la cuina, Elena en su salsa, In the Mood for Food, Bon Profit, Sucre i Vainilla i Pà amb tomàquet.





I no podia faltar la foto de família:





Quan preparàven aquestes dues cremes que us presentem a continuació, ens haguès anat de perles disposar d'una Braun Minipimer 7 Sin Cables... ;)

Amb elles participem a l'HEMC d'aquest mes que l'amfitriona és Nikë de Cocina con ängel, que amb els freds que circulen ha estat una idea genial la tria del tema... La primera d'elles: Crema de carbassó amb brandada de bacallà i olivada, inspirada en una recepta del restaurant Matamala, i la segona, Crema d'espàrrecs blancs amb blonda d'Stilton. Esperem que us agradin les dues, i són tan fàcils de fer!


CREMA DE CARBASSÓ AMB BRANDADA DE BACALLÀ I OLIVADA



Ingredients per a dos persones:
* 2 carbassons
* Nata líquida
* Nou de mantega
* Sal
* Aigua, molt poqueta
* Brandada de bacallà
* Olivada
* Oli d'oliva

Preparació:
Posar a bullir amb una mica de sal l'aigua. Netejar amb cura els carbassons i tallar-los a rodanxes d'un gruix de 2 a 3 cm. En aquesta ocasió no pelarem els carbassons, com en aquesta altra crema... Quan l'aigua bull abocar-hi el carbassó i afegir la mantega.

Quan el carbassó estigui cuit, punxant amb una forquilla ho notareu, afegir la nata líquida i triturar-ho tot molt bé. Deixar que torni a arrencar el bull i rectificar de sal si és menester.

Per servir:
Escudellarem la crema al plat o bol, tornejarem una mica de brandada de bacallà i acabarem de decorar amb un fil d'oli d'oliva
i amb una punta d'olivada.

CREMA D'ESPÀRRECS BLANCS AMB BLONDA D'STILTON



Ingredients per a 2 persones:
* 6 espàrrecs blancs ben ferms (que siguin naturals i no de conserva)
* Nata líquida
* 1 nou de mantega
* Sal
* Pebre blanc acabat de moldre
* Aigua, també molt poca també
* Formatge Stilton, o qualsevol altre que us agradi, ratllat.

Preparació:

Blondes de formatge
Per fer les blondes de formatge, posar a escalfar el forn. Poseu muntets del formatge ratllat de la vostra elecció damunt d'una safata amb paper sulfuritzat. Al forn molt baix, que cadascú miri com va el seu..., enfornar els muntets. En el darrer moment donar un toc de grill per acabar de daurar el formatge, i deixar-ho refredar bé, que es deseganxaran sense "baixes". Reservar-ho.

Crema d'espàrrecs
Posar a bullir l'aigua. Els espàrrecs netejar-los molt bé traient-lis la primera capa, amb un estri pela-patates us pot anar força bé, tallar i rebutjar el peu de l'espàrrec que sol estar molt ressec. Tallar a rodanxes els espàrrecs, però com més fines puguin ser les làmines, millor, els espàrrecs són molt filosos i aquesta operació ens permetrà que no facin fils. Possar-los a bullir, amb un xic de sal, pebre mòlt i la nou de mantega.

Als espàrrecs cuits i tous li afegirem la nata líquida i ho batrem, ho deixarem a foc molt lent que torni a arrencar el bull i rectificarem de sal, si cal.

Per servir:
En bols, hi posem la crema d'espàrrecs, tornem a moldre una mica de pebre al damunt, i ho decorem amb la blonda de formatge.

Que vagi de gust!

12 comentaris

  1. Quina artista estas feta!, aixó si que es una crónica com sha de fer, i unes fotos impresionants, ummm quin primer plá, li tornaba a donar una caixalada a les gambetes arrebosades.
    I aquestes sopetes van molt be per els freds que tenim ara, aixo t'hi escalfa per dins i quina oloreta debían fer. ummm.
    Ha sigut tot un plaer per mi coneixat, espero tornarte a veure .
    Petonets

    ResponElimina
  2. Hola, Maragda!
    Quina passada de cremes, i que ben presentades! Em fan una enveja aquestes cassoletes, amb "eixos" colors tan bonics!
    Totes dues han de ser boníssimes, però tinc debilitat pels carbassons...
    Em va encantar compartir taula amb tu, la reina de la simpatia!
    Petons

    ResponElimina
  3. Amb lo que m'agraden les cremeeees, però quina cosa més bona!! jejejje La primera, com a mi m'agrada, amb pell i ademès li poses la brandada, boníssimaaa!! I la segona... d'espàrrecs blancs, que m'agraden 10 vegades més que els verds! Senzillament genials, les faré les dues :)

    ResponElimina
  4. Una bona vetllada on el millor va ser el que sempre és el millor: la companyia!! :)

    ResponElimina
  5. Les cremetes boníssimes!!! les cassoletes una enveja... la teva companyia al sopar un luxe!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Como te cuidas!! tu si que sabes :))
    Las cremas buenísimas, seguro y esa reunión todo un lujo, que suerte!!
    bss guapa

    ResponElimina
  7. Hola,
    D'aquestes cremes... jo no sabria quina escollir, així que em quedo amb totes dues, que m'encanten. Unes fotos fantàstiques!

    ResponElimina
  8. Amb aquestes fotos vé de gust provar-ho TOT! i saludar un per un a tots els que hi vau assistir!Una abraçada!

    ResponElimina
  9. las dos cremas estan muy muy bien me gustan las dos por igual.Felicidades pñor poder asistir a tan magnifico event
    o y tambien gracias por la bien del post y asi tambien virtualmente hemos asistido
    peto
    miquel

    ResponElimina
  10. Segur que ho vareu passar d’allò mes bé, i les duges cremes venen molt de gust ara que fa tant fred.
    Petons

    ResponElimina
  11. i aquestes cassoletes tan boniques? gairebé em fan despistar de les cremes, que són totes dues boníssimes. m'agrada sobretot la idea de la brandada. es veu que és temps de cremes...

    ResponElimina
  12. Guapis!
    Doncs sí que ens ho vam passar bé, sí! i si a més poses cares a gent que coneixes virtualment, encara més!
    Les cremes ens agraden tot l'any, però és que ara amb aquest temps tan rúfol que fa com que venen més de gust...
    Ai les cassoletes! si aquest estiu me les van regalar, un joc de tres i fins ara no les havia estrenat... amb aquests colors tan vius ja pot fer el dia ben gris, que ens alegra ben bé la vista.

    Guapets i guapetes, moltes gràcies pels vostres comentaris, i molts petons!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design