Cooking Challenger: Sopa Solyanka

20.1.17




Estimadíssims i íssimes!!!! sembla que vaig reeixint i ja torno a tenir ganes de publicar receptes, com ara aquesta sopa Solyanka que us porto avui, de la mà de les Cooking Challenger que m'han tornat a incorporar amb alegria, encara que jo les pobre meves les poso en uns bons bretes 😉

No vull passar per alt que el bloc que ara veieu ha estat gràcies a l'Aisha amb el seu disseny (Elai the Blogger) que fa que estigui ben a gust a casa meva ja que ha fet un treball impecable i per aquells que no ho sabeu també té un bloc de cuina excepcional que si no coneixeu ja esteu tardant en fer-ho, La cocina de Aisha...



Malgrat la ingent feina feta per l'Aisha, jo encara tinc molts deures per fer, però poc a poc, ja he fet un gran pas reobrint el bloc..., he de millorar les fotografies, posar-lis la nova marca d'aigua que m'ha dissenyat l'Aisha, posar les receptes en català i castellà, crear els documents per a què ho pugueu imprimir, etc., així que ja veieu que torno amb moltes novetats...

ANEM PER FEINA!!!

Aquesta recepta de sopa em va arribar de la manera més curiosa... resulta que la meva cosina té una caleixera antiga que havia estat de la meva àvia i que estava tan atrotinada que no es podien obrir els calaixos. La meva cosina la va voler restaurar i en fer-ho va tenir una gran sorpresa: va trobar fotos antigues, missals amb estampetes, mocadors, una ampolla de Maderas de Oriente, una polvera atrotinada, una estampeta de la Mare de Déu i després un llibret amb anotacions de puny i lletra, que creiem que devien ser de la meva àvia. Moltes de les anotacions feien referència a qüestions de cuina, i suposem que era de l'àvia perquè aquesta havia sigut cuinera a casa d'un marquessos.

Fullejant i fullejant vam trobar unes anotacions del que seria aquesta recepta, sembla que d'origen rus, i no posa ni s'especifica com la va obtenir,.. ni tampoc recordem que ens l'haguès feta mai... així que segons els ingredients  vam pensar que ens podria agradar i la vam fer... mai sabrem qui li va donar la recepta, si la va arribar a fer, serà tot un misteri que anirem vestint amb fabulacions, a veure si la iaia era una Mata Hari infiltrada a casa d'uns marquessos i passava missatges als aliats en les olletes de les sopes...

Ens va encantar, és super diferent i original i esperem que us agradi molt!

Ingredients:
  • Braó, nosaltres el vam fer d'herbes i pollastre, força suau
  • Mongeta tendra
  • Ceba en juliana
  • 3 cs de suc de tomàquet sense llavors
  • Cansalada fumada a tires
  • Pernil dolç fumat a tires
  • Cogombrets agredolços
  • Tàperes
  • Olives verdes dessossades
  • Olives negres dessossades
  • 1 Llimona
  • Nata àgria
Preparació:
  • Primer fer un braó suau, i l'aconsellem suau perquè després ja li puja el sabor amb els fumats i els encortits.
  • Una estona abans de menjar la sopa es posa a bullir la mongeta tendra, la ceba, el suc de tomàquet i les carns fumandes (també ho volem provar amb peixos fumats), un cop estigui quasi tot cuit afegim els cogombres agredolços, les tàperes i les olives.
  • Es retira del foc.
  • Es posa en el moment de servir una quenelle de nata àgria i una mitja rodanxa de llimona
  • Per menjar es barreja tot i està de vici 😋



No deixeu de visitar les suculentes propostes de les sopes de Babel de les:


nosaltres


Espero que us hagi agradat la proposta de la sopa Solyanka, i si voleu descobrir altres propostes que us ajuden a escalfar el cos amb aquests freds, podeu seguir les nostre propostes de l'apartat A la sopeta una...

3 comentaris

  1. M'ha encantat poder llegir-te! Una sopa...ideal per al fred que tenim! Un gran descobriment per mi!
    Petonets i...molt bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  2. una sopa ideal para estos frios¡¡.
    besos crisylaura

    ResponElimina
  3. quina sopa mes bona, ara mateix em menjaria un bon plat
    petons
    Rosa

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design