Les Cooking Challenge us desitgen Bones Festes

24.12.15




Aquest mes em pertocava triar el repte, i como no! tocava una maragdada! Crear una felicitació de Nadal des de la cuina... No em direu que no és per enviar-me a pastar fang i a dida... :D però les Cooking Ch. són molt i molt Cooking i encara més Challenge i he de dir que tenen una paciència amb mí que no me la mereixo...

Així que he pensat en dues receptes... però totes dues són fàcils i refàcils i es poden fer per gaudir a casa amb els nostres estimats o ho podem portar a mode de regal o de detall...

I abans de passar a les receptes... us volem desitjar unes MOLT...






TRUFES DE XOCOLATA AL VI NEGRE




Ingredients:
  • 200 gr d’avellanes picades sense torrar
  • 200 gr de xocolata en pols (que sigui de bona qualitat!)
  • 100 gr de mantega fosa
  • 1 rovell d’ou
  • ½ got de vi negre DO Terra Alta
Preparació:
  1. Desfer la mantega i un cop fosa, posar tots els ingredients i triturar-los amb un braç elèctric o un altre estri fins fer una pasta.
  2. Si la pasta que se us fa no és prou modelable ho podeu posar una estona a la nevera.
  3. Ajudats amb una cullera anar agafant porcions que vinguin a ser una mica iguals i fer-ne boles.
  4. Es poden arrebossar de cacau en pols, com aquestes, però també de fideuets de xocolata, sucre llustre, anissos de colors...
  5. Queda molt guapet presentat en càpsules de paper rissades.

POSTRE CREMÓS DE TORRÓ DE XIXONA





Aquesta recepta la vaig aprendre de la gran Ada Parellada i us garanteixo que no us defraudarà...




Per a 7 potets o 8 piràmides de motlles de silicona

Ingredients:
  • 1 barra de torró de xixona (300 gr)
  • 2 iogurts grecs naturals sense sucre
  • 2 fulls de gelatina (4 gr)
  • 1 xorret de nata líquida

Preparació:
  1. Posar a hidratar els dos fulls de gelatina en una mica d'aigua.
  2. Fer bullir la mica de nata, amb una mica és suficient perquè només serveix per desfer la gelatina.
  3. Desfer la gelatina en la nata bullida.
  4. En un robot o batedora posar el torró de xixona esmicolat i els dos iogurts grecs, i batre fins que sigui una barreja homogènia.
  5. Agafar una mica de la barreja de torró amb iogurt i barrejar-ho amb la nata i la gelatina, així atemperareu la nata.
  6. Incorporar-ho a la resta i acabar de batre.
  7. Abocar en els potets, gotets o motlles, deixar refredar del tot i guardar a la nevera mínim 2 hores.
Amb els potets guardats a la nevera se us guardaran bé, tapats,  fins ben bé la data de caducitat (jo els he tingut 15 dies a la nevera). Si ho heu emmotllat en silicona ho podeu congelar.

Espero que us hagi agradat!!!!



No deixeu de visitar les FESTIVES i NADALENQUES propostes de les:








5 comentaris

  1. Qué rico todo, me quedo con una de cada... Guapísima, felices fiestas y te deseo todo lo mejor del mundo porque la buena gente se merece eso y más... un besazo

    ResponElimina
  2. Hola estimada. De las dos cosas que presentes, me decanto per la segona, sense desmerix la primera, pro aquets vasets de turrò.... Mmmmmm. Ja se que faré amb el que sobri de Nadal, que sempre queda....
    Feliç Nadal estimadisima. Milions de petonarros i axuxadas

    ResponElimina
  3. Hola estimada. De las dos cosas que presentes, me decanto per la segona, sense desmerix la primera, pro aquets vasets de turrò.... Mmmmmm. Ja se que faré amb el que sobri de Nadal, que sempre queda....
    Feliç Nadal estimadisima. Milions de petonarros i axuxadas

    ResponElimina
  4. Que rico todo maragda, aun el traductor no me funciona, voy a intuir (espero no equivocarme) para hacer ese mousse, q tengo una cuentas tabletas de turrón y así le doy un uso un poco diferente.
    Guapísima, este reto me ha gustado mucho, me vienen mal estas fechas, pero me hubiese encantado hacer tres mil cositas deliciosas.
    Bss y feliz navidad!

    ResponElimina
  5. I tant que t'ho mereixes!! i lo bé que ens ho passem.. pensant i pensant que farem..jajaja. Escolta les trufes millor no..pero el postre cremós de turró.. no trigarà gaire a caure!! m'encantaaa....

    Petons bonica i el millor any per tú

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design