Tornada al col·le amb XOCOLATA amb les Cooking Challenge

12.9.13



Hola!

Ja tornem a estar per aquí... Esperem que les vacances us hagin estat profitoses i que les hàgiu gaudit a tope, que hàgiu descansat o cansat... ;)

Després de les vacances tenim molta morriña que ja cal que ens posem les piles a la de ja...!!! així que el repte que aquest mes va proposar l’estimada Lourdes, Pikerita, és ideal per agafar energia i embranzina per inaugurar el curs: Xocolata!!!!

Us presentem dues propostes:

Una per als més menuts de la casa (o no tan menuts...) però per fer de manera casolana i d’afegitó és lliure de gluten ;) i és una crema de cacau per untar, o com diu Recetarius, que és d’on ens hem inspirat, Nocilla casera.

Una altra és una mena de petit-four, de les que ens agraden tant de fer... fàcil-fàcil!!! I que sintetitza allò de la xocolata amb sal... Mini-xoco-bretzel-salat... Aquesta idea ens va agradar molt quan la vam veure a Pinterest, i després de provar-ho hem de dir que és per fer-li l’onada... ;)

CREMA DE CACAU PER UNTAR

Ingredients:
  • 80 g d’avellanes crues, millor si són de Reus (1)
  • 100 g de xocolata per fondre
  • 80 g de sucre
  • 80 g de llet
  • 50 g de mantequilla de la bona

Preparació:
  1. Pelar i torrar les avellanes al forn baix i deixar-les refredar.
  2. Barrejarem les avellanes amb el sucre i ho batrem, ens caldrà l'ajuda d'un robot de cuina, si us agrada una textura molt fina haurà d'estar més estona, particularment ens agrada una mica més granulat....
  3. Fondre la xocolata al bany maria o en el micrones, i si ho feu amb aquest darrer tenir molt cura de la temperatura i anar traient, remenar i tornar a posar, per a què no es cremi la xocolata.
  4. A la xocolata fosa li afegirem la mantequilla i la llet i un cop amalgamat incorporar la pasta de les avellanes i sucre i batre enèrgicament.
  5. Envasar-ho en potets i conservar en el frigorífic. Aconsellen que no sigui per més de 4 dies.
(1) Recomanem les avellanes de Reus per ser més gustoses i d'una qualitat òptima




XOCO-BRETZELS

Ingredients:
  • Rajoletes de xocolata, tipus napolitanes
  • Mini bretzels secs salats
  • Una punta de xocolata per fondre
  • Per decorar: gragees de xocolata, anissets, pebre rosa si sou més atrevits...

Preparació:
  1. Fondre una mica de xocolata que ens ajudarà a enganxar les diferents peces.
  2. Disposar les rajoletes que estiguin a punt per al muntatge.
  3. Disposar els mini bretzels boca avall, pinzellar-los amb una punta de xocolata fosa i enganxar-los a cada rajoleta.
  4. Un cop muntat la pastilla de xocolata i el bretzel, posar una punteta de xocolata fosa a cada bretzel per poder-los decorar.
  5. Deixar que la xocolata fosa s'endureixi i ja els teniu llestos per tastar.
Altres receptes que hem publicat amb xocolata:

No us oblideu de visitar les xocolatades de les:





RECORDATORI:

Encara podeu enviar les vostres receptes solidàries per al Repte 3x4 adreçant-vos mitjançant el correu electrònic 3x4@lql.cat ;)


23 comentaris

  1. Ayyy Maragda!! esos choco bretzel!! que me he enamorao!!!!!!!
    Que monada!!!!
    Y la nocilla, como no me acordé? que llevo un montonazo de tiempo queriéndola hacer!
    bsss guapetona, me encantan tus propuestas!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ly,
      Millones de gracias!
      Anímate con la crema de cacao ;)
      Besakos!!!

      Elimina
  2. El bretzel me encanta... lo voy a hacer con el niño seguro... que buena idea para un cumpleaños! es genial. Un besazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Rosa,
      ;) sencillo de hacer, de veras y para una merienda con niños va genial...
      Besazos!!!

      Elimina
  3. ¡¡Qué buenas las propuestas!!.... Por Dios son supertentadoras!!!
    Besotes y muchas gracias!!!

    ResponElimina
  4. La nutella, ja l'he feta.. pero las choco-bretzels, m'encanten!! sempre ens surprens.

    Petons bonica

    ResponElimina
  5. Que delicia, que bueno todo casero y con chocolate ;) Un beso

    ResponElimina
  6. Dues opcions delicioses per els xocoaddictes de veritat!
    Les rajoles de xocolata amb els bretzels els trobo super originals :)

    ResponElimina
  7. A mi tot el que porti xocolata m´agrada i les teves propostes han de ser boníssimes!! Unes bones opcions per començar el nou curs, penso posar-les en pràctica.
    Un petonàs estimada amiga :*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ma. José,
      Ja em diràs si t'ha abellit els resultats...
      Molts besitos!

      Elimina
  8. Eiii Maragda!! Quina xulada!! I amb lo que a mi m'agrada la xocolata!!
    Te molt bona pinta!!
    Vaig a veure el reste de receptes!!
    Petonets bonica!!

    ResponElimina
  9. Maragda!! Quina bona pinta!! Tan la crema per untar com les rajoletes amb les pretzels!! Aquesta última la trobo molt original i segur que triomfa entre els petits i no tant petits! ;)
    Petons guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè,
      Moltes gràcies! Entre els no tan petits sí ;)
      Petons dolça!

      Elimina
  10. Neeenaaaaa aquest ganivet tan xulo plè de nocilla casera m'encanta!!! I per demà que tinc un munt de nenes a casa per berenar penso preparar els xoco-bretzels!!! Mil petons guapa meva!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design