Panna cotta de xoxolata

12.8.11

Sabeu, aquesta recepta és una d'aquelles que en algunes ocasions t'entra per la vista i per la boca i és com si haguéssis tingut un flechazo al més pur estil Karina... Doncs... això!

La panna cotta de xoxolata la vam tastar en un restaurant modest però excel·lent que hi ha al cor del barri de Sant Andreu de Barcelona, la taverna Can Roca (Carrer Gran de Sant Andreu 209, tel. 933 465 701). En aquest local, una casa de menjars de tota la vida, no us esforceu en anar un dia a sopar, només obren els migdies feiners i fan un menú amb preu tancat (aproximadament uns 25€) on us podeu ben bé llepar-vos els dits, els de les mans i els dels peus... Et canten els plats i és un gran dilema acabar de triar de coses tan gormandes que ofereixen sense perdre la tradició culinària catalana. En una de les ocasions vam demanar aquesta panna cotta de xoxolata i vétua aquí que la somniàvem!



Com som, a voltes, una mica de reflexos retardats i en moltes ocasions hem demanat si se'ns facilitaria alguna recepta en llocs i que s'hi han negat, en aquesta ocasió ni se'ns va acudir de fer-ho, així que no podem dir que s'hi neguessin, oi? Així que trastejant per la xarxa vam topar amb aquesta recepta de la Trotamundos, i d'aquí al cel, amb patinet, o sense... ;)

Jajajajajajajajaja aquesta entrada ha quedat una mica d'Eva María se fué buscando el sol en la playa... Serà que ara tanquem uns dies el bloc per vacances ;) però us prometem que estarem barrinant noves receptes de cara el setembre...

Us esperem al setembre i us desitgem unes:

Aquí va la recepta:



Ingredients:
2 cs d’aigua
2 cc de gelatina en pols
500 ml de nata líquida
50 gr de sucre glass
100 gr de xocolata negra en rajola

Preparació:
Posem en remull la gelatina en l'aigua durant uns cinc minutets i ho guardem.

Fem bocins la xocolata i posem a escalfar, a foc suau, en un casó: la nata, el sucre i la xocolata, fins que bulli, no s'ha de parar de remenar i s'ha de tenir en cura que la xocolata es desfaci paulatinament.

Un cop bull s'enretira del foc i se li afegeix la preparació de la gelatina. Remenar enèrgicament i ja es pot abocar en els gotets, tasses, copes o motlles que hàgiu triat, si empreu motlles untar-los prèviament amb oli o mantega per desmotllar-los fàcilment(*).

Refrigerar durant unes 5 o 6 hores. Si la panna cotta la prepareu d'un dia per l'altre us recomano que un cop ben refrigerat i enfortit ho filmeu...

En el moment de servir, ho podeu decorar com més us agradi, a nosaltres la combinació dels gerds amb la xocolata ens apassiona.

Fàcil, oi?

Notes i suggeriments:
cs: cullerada sopera
cc: culleradeta de cafè
(*) Hi ha qui usa els motlles de silicona i li dóna un toc de congelador per desmotllar millor
Podeu acompanyar la panna cotta de xocolata amb fruits vermells naturals, deshidratats,...
Amb melmelades i confitures al gust...
Amb nata muntada
Amb virutes de xocolata blanca/negra
Amb llengües de gat/carquinyolis...
La Trotamundos també esmenta de fer provatures mentre es desfà la xocolata d'experimentar amb espècies... ;)

****************

Recordatori de l'agenda Terraltina:

* No sabem quan finalitza..., al local LA PRESÓ de Calaceit a les 20h, exposició d'aquarel•les de l'artista gandesana Àngels Cid. Teniu un exemple del seu treball al vostre marge dret... o en aquest encapçalament.

* El dia 13 d'agost, a les 19h al PALAU DEL CASTELLÀ de Gandesa, es donarà la conferència: Orígens de Gandesa. La conferència anirà a càrrec del senyor Joan Serra Saún.

* Els dies 2 i 3 de setembre a Corbera d'Ebre es celebraran les IIes. Jornades de Recreació Històrica de la Guerra Civil. Informació facilitada per La Trinxera.

Si voleu conèixer més a fonts la comarca no us oblideu que la Casa dels Abeuradors us ofereixen unes ofertes d'allotjament irresistibles, mireu aquí! ;)

11 comentaris

  1. Molt bona i té una pinta magnífica! Però perquè se'n diu xoXolata??

    ResponElimina
  2. tiene una pinta estupenda. Que rica. Bss y felices facaciones.

    ResponElimina
  3. Que passeu molt bones vacances! Una panacota fantàstica!

    ResponElimina
  4. Xoxolata? com es nota que ja tens un peu a les vacances :)
    T´ha quedat una panna cotta espectacular, amb aquests gotets tan cucos, del restaurant ja n´he pres nota, per si tinc oportunitat d´anar-hi...
    Un petonàs estimada, que descanseu!!!!

    ResponElimina
  5. Maravilloso postre de chocolate y una fotografía linda, linda...
    Un besote

    ResponElimina
  6. Ha d'estar de vici!!!! Ptnts i molt bones vacances!!!
    M

    ResponElimina
  7. MMm qué recetas! se ven espectaculares las fotos

    cariños

    ResponElimina
  8. Jo vull un d'aquests vasets de panna cotta de xoxolata!!! :D Quina salivera!
    Bones vacances guapíssima!

    ResponElimina
  9. vaya receta deliciosa, y qué presentación!!! me encantan esos vasitos ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.cultura-libre.net

    ResponElimina
  10. Hola buenas, soy juanjo y me gustaría contactar contigo para realizarte una propuesta.
    Esperando tu respuesta dejo un cordial saludo.

    Juanjo
    carritus.wordpress.com
    juanjoortizllares@gmail.com

    ResponElimina
  11. Em van semblar molt bones i te las he copiat, les pots veure al meu bloc:
    http://cocinabetulo.blogspot.com/2011/08/ensaladas-para-beber-panna-cotta-de.html
    Gràcies per la recepta i petons.

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design