Bombons salats i dolços per a Nadal

10.12.12



Un cop més amb vosaltres i uns dies que ja comencem a respirar ambient nadalenc: fem les compres, pensem en els àpats de les festes que s'acosten a pas de gegant, pensem en els regals i com obsequiar a la família i als amics, guarnim la casa de llums, anem a comprar molsa i alguna que altra figureta del pessebre que posarem el dia de Santa Llúcia, 13 de desembre i recuperarem la música de les nadales... I tot de tal manera d'ajuntar-nos i de passar aquests dies amb les persones que més estimem, amb qui volem compartir la màgia del Nadal, amb el bo i millor que podem oferir a casa...


La Lourdes va ser l'encarregada de triar el repte per a aquests més, fer bombons! i si li sumem: bombons + Nadal sembla que el resultat només pot ser un: bombons de xocolata, però tampoc està escrit que hagin d'ésser únicament d'aquests, oi?

Així que vam pensar de fer-ne de dos tipus: uns de salats per a un aperitiu ben festiu, que ens va ensenyar de fer l'Ada Parellada i que deixen amb la boca oberta..., y uns altres de dolços per acompanyar els torrons i neules que tindrem a la taula... Us sembla bé?

També l'entrada ens va bé per fer l'aportació a la Recepta del 15 que ens proposava que féssim aperitius...

BOMBONS SALATS


Bombons de foie i carquinyolis

Ingredients:
  • Mi-cuit
  • Carquinyolis picats
  • Pols d'or (opcional)*
* Nosaltres no ens podem permetre aquest luxe de l'or en pols i us proposem emprar purpurina comestible, i us desaconsellem del tot emprar els esprais d'or o plata per decorar galetes, fan una cantipentorria de sucre dolent que malmet els bombons i empesta la cuina i totes aquelles zones de la casa per les que desfila la safata de bombons...

Preparació:
  1. Picar els carquinyolis i barrejar-los amb el mi-cuit, amb l'ajuda d'unes culleretes agafeu bocins de la barreja i amb les mans els doneu la forma de boletes.
  2. Passar les boletes per la pols d'or o per la purpurina per a què quedin recoberts.

Bombons de salmó fumat, formatge i mango

Ingredients:
  • Salmó fumat
  • Formatge d'untar del que preferiu
  • Mango
  • Nous o altres fruits secs (opcional)
  • Anet per a decorar
Preparació:
  1. Tallar el salmó fumat en porcions que us vagi bé per folrar un motlle de bombons, ouera, etc. Col·locar-ho de tal manera que el salmó s'adapti a la forma.
  2. Barrejar el formatge d'untar amb uns daus de mango i si heu optat pels fruits secs, que aquests estiguin picats.
  3. Anar farcint el buit de cada tros de salmó emmotllat i embolcallar fins segellar-lo amb el propi salmó.
  4. Nosaltres, un cop segellats, els vam tombar i vam acabar d'arrodonir-los.
  5. Aquesta recepta es pot preparar el dia abans i si teniu la precaució de tapar-ho amb paper film els tindreu impecables per a l'endemà...
Més suggeriments d'aperitius: AQUÍ


BOMBONS DOLÇOS



Delícies de castanya i xocolata


Ingredients:
  • Cobertura de xocolata negra 70%
  • 125 gr farina de castanyes
  • 125 gr de sucre
  • 25 gr d'aigua
Preparació:
  1. Barrejar la farina de castanyes, el sucre i l'aigua i amassar fins convertir en una bola.
  2. Fer boletes petites i reservar.
  3. Temperar la xocolata, en aquest cas nosaltres ho fem al microones.
  4. Banyar les boles de castanya, escórrer i deixar refredar damunt un paper de forn.
  5. Nosaltres en aquest cas vam fer-ho en un motlle de torró, vam posar una capa de xocolata, que vam deixar refredar i que es solidifiquès, vam posar una capa de la barreja de farina de castanyes i una última capa de xocolata.
  6. Un cop fred vam desemmotllar vam tallar uns quadradets.

ALTRES DOLÇOS PROPOSATS COM A BOMBONS:

  • Figues amb brandy banyades de xocolata -properament ;)-


No us oblideu de visitar les sorprenents propostes de les bombons amb classe de les Cch ;)

24 comentaris

  1. Hola! que lujo de bombones, no sabe uno cual elejir, si el dulce o el salado, bueno me quedo con los dos uno de entrante y el otro para el postre je je. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Los fogones de Cruz,

      Buena elección! :D

      Gracias, besos y feliz año!

      Elimina
  2. ¡¡Qué bueno!!.. Bombones para empezar la cena y para terminarla. Fíjate.. yo quería probar la harina de castañas y mira... te has adelantado.
    Una delicia todos.. ummmm...
    Besotes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lourdes,

      Esta hatina creo que le voy a dar mucha utilidad ;)

      Besotes!

      Elimina
  3. Quina passada de bombons!!!!
    Tan els salats com el dolços.
    Gràcies per compartir-los.
    Bones Festes
    Isabel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Isabel!

      Moltíssimes gràcies, molts petons i un 2013 fantàstic per a tu i els teus!

      Elimina
  4. Olee!con la boca abierta me he quedado. No sé nunca con que nos va a soprender, y esta vez te prometo que me ha encantado. El de salmón..tengo que hacerlo. Pero esas delicias de chocolate y castañas ni te cuento!! Acabo de comprar hace poco días harina de castaña para probar otra receta...Pero mira por donde esta me puede más!

    ResponElimina
  5. Em semblen uns bombons genials! El de foie i carquinyoli em té encuriosida, ha de ser boníssim! El vaig provar amb sobrassada i té un toque molt bo, també. petons i bona proposta!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina,

      En ptenc bona nota del teu suggeriment ;)

      Petons!

      Elimina
  6. que bons, comencem pels salats i continuem i acabem amb molta dolçoor! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Roser,

      Moltíssimes gràcies! Petons i un 2013 fabulós!

      Elimina
  7. Plas, plas, plas... me encanta tu propuesta.... Los de salmón me encantan y los de foie... mnnn habrá que probar estas navidades. Ha sido una entrada de diez. Bien valía esperar. Un besazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Rosa,

      Ains que me has sacado los colores... tu que me miras con buenos ojos :D

      Besotes a raudales!

      Elimina
  8. Uala, aquestes fotos són de NADAL DE "LUJU"!!! Quines receptes més encertades! I amb presència!
    Ptnts guapa!

    ResponElimina
  9. Que originales!! buenísima pinta tienen, no se que pasa que no puedo traducirlo pero después entro de nuevo a ver si funciona y miro bien como los has hecho, que alguno cae seguro :))
    bssss

    ResponElimina
  10. Ostres, quins bombonets més suggerents! Em quedo amb el de mi-cuit... m'has deixat morta, purpurina comestible? Primera notícia jejeje
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sandra,

      De debó que aquesta purpurina amb sprai no paga la pena, feia una pudor! que els que vaig fotografiar els hi vaig treure la capa de l'angúnia que feien.

      Gràcies a vosaltres per la gran feina que he fet ;)

      Petons!

      Elimina
  11. muy originales. Felices fiestas guapa. Bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Luisa,

      Muchas gracias! Muchos besos y mis mejores deseos para el 2013!

      Elimina
  12. Sempre una entrada especial, diferent i donan idees fantàstiques!!! Aquesta dels carquinyolis i foie ja me la he grabado a fuego en mi neurona para hacerla para navidad!!! Un petó guapa meva i Bon Nadal smuuuuuaaaackkkkkssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Elvi,

      Estimadíssima tu sí que sempre sorprens i puges el nivell d'expectatives... ;)

      Milons de petons i un 2013 3F: fantàstic, fabulós i feten :D

      Elimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai the Blogger