Vedella amb salsa de foie i múrgoles

5.1.11


Silenci! i a dormir ben aviat! que avui ens visiten els Reis Mags... els MÀGICS I VOSALTRES...

Aquest any que acabem d'encetar ens il·lusiona molt, moltíssim, serà un any de canvis i de nous projectes... D'alguna manera podem dir que els Reis ja van passar per casa fa uns dies..., però no ens vam oblidar de ningú en la nostra missiva.

I com també s'ha de ser agraït en aquesta vida hem pensat un plat digne de Reis, després de tanta feina, els cal un bon estímul.

Aquesta recepta, la primera vegada la vam tastar en un restaurant, vam gaudir del plat una segona vegada en un altre restaurant, a la Provença francesa. En cap dels dos ens van facilitar la recepta, però cercant per aquí i investigant per allà, i després d'algunes provatures us la podem presentar, més senzilla no pot ser... L'inconvenient: el preu dels ingredients, astronòmics! però un cop a l'any i amb tan bones perspectives pel davant bé s'ho val...




Ingredients per a 4 persones:

Per a la salsa
* 50-60 gr de foie, o mi-cuit
* 24-32 múrgoles seques de mida petita o mitjana
* 400 ml de crema de llet
* Pebre blanc acabat de moldre
* Sal
* Xorret de brandy

Carn
* 4 talls de vedella, bou o carn magra, vam provar amb el xai però no ens va acabar de satisfer els resultats...

Preparació:

de la salsa
Mínim 8 hores abans, nosaltres ho deixem sobre unes 16h, netejar bé les múrgoles amb aigua abundant i secar-les una mica. Posar-les en un bol i afegir la crema de llet, el brandy, la sal i el pebre mòlt. D'aquesta manera no només les hidratem sinó que també es van impregant del que serà la base de la salsa, alhora que també aniran aromatitzant-la en fred.

Una estona abans de menjar: posar la preparació anterior a foc molt lent i afegir el foie o el mi-cuit maniobrant per a què es vagi desfent, molt lentament i el foc ben al mínim, el foie es crema molt ràpid. Deixar que bulli un pim-pam. Tastar i acabar de rectificar de sal si és menester.

de la carn
No té cap secret... és una senzilla carn a la planxa, l'única cosa és que en lloc de salar la carn directament, el que fem és que aspergim la sal al damunt de la planxa i quan aquesta està ben roent i la sal comença a estar torrada es quan hi posem la carn, així queda aquella crosteta salada que tan ens agrada del cuinat a la planxa.

Per servir:
Per un costat la carn i la salsa a part.

Senzill, oi? Que vagi de gust i molt Bona Nit de Reis!

13 comentaris

  1. Feliç 2011!!!!!!

    Me'n guardeu una mica????

    ResponElimina
  2. Quin regalasso que ens ha portat els reis a casa teva, per a tots nosaltres, una recepta de vedella amb salseta!!! és el millor regal del món mundial. Mil petons.

    ResponElimina
  3. Es un verdadero plato de reyes. Nunca he probado esas colmenillas pero son por aqui muy caras.
    Me alegra saber que tienes muchos nuevos proyectos y anhelos para este nuevo año, deseo de corazón que todo te salga bien.
    Aún sigo pensando en que estuviste tan cerca de mi casa y ni siquiera me llamaste, me habría encantado tenerte junto a Elvira una tarde por aqui, que pena.
    Besos

    ResponElimina
  4. Boníssima aqueta manera de fer la vedella!
    Gr+aies per indagar i descobrir com es fa!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Un plato de lujo... pero lo que dices tienes toda la razón y es que no puede hacer daño permitirse esos ingredientes alguna vez.
    Me encanta y me anoto la receta.
    Besotesss

    ResponElimina
  6. Doncs trobo fatal que no us facilitèssin la recepta, reductes de temps anteriors. En tot cas la recepta és de luxe i de 10.

    Espero que els reis hagin estat bons amb tú i els teus :)

    ResponElimina
  7. Per un cop l'any segur que no passa res, i més si és en vigília d'un dia tan assenyalat ;)
    Ha de quedar una salseta deliciosa, un plat amb ingredients de luxe espectacular!

    ResponElimina
  8. Una recepta de luxe!! I puc certificar que és deliciosa!!! Espectacular!! :)
    Petoneeets!

    ResponElimina
  9. Múrgoles...que bones!!!! Us deu haver quedat un plat excepcional!!! mmm ( va la carnota també ;)
    Ptnts i Bon Any!!!

    ResponElimina
  10. ahora tendré que buscar lo que son las colmenillas, jejeje, imagino que el ingrediente caro de la receta :P

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  11. El año que viene me apunto yo a ser un rey mago en tu casa :)))
    Q son exactamente las colmenillas? las he visto muchas veces en receta pero no se si las he visto nunca en directo.Es una seta?
    guapa bss y feliz año

    ResponElimina
  12. Estimats quinteros:
    Tot i que estem a punt de rebentar de tant menjar aquestes festes i el cos ens demana verduretes, us prometo que avui faria una una excepeció i me'n fotria... dos plats!
    Excel·lent, fácil de fer i assequible. SObretot, perquè les múrgules són més fàcils de trobar seques que fresques.

    Bon any nou, veïns!

    ResponElimina
  13. Guapíssims i guapíssimes moltes gràcies pels vostres comentaris, que sempre són molt ben rebuts.
    Besitos!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design