Fetge gras mig cuit ("Mi-cuit")

9.11.08



Heu provat mai la Torta del Casar amb la confitura de violetes?


Ingredients:
o 1 fetge d’ànec fresc
o Aigua

Preparació:
Posar una olla amb aigua a bullir. No treure en cap moment de l’envasat al buit el fetge d’ànec. Quan arrenca a bullir l’aigua apagar el foc i abocar-hi el fetge tal qual, envasat, i deixar-lo a dins fins que l’aigua es refredi.

Un cop refredada l’aigua retirar el fetge i guardar-lo a la nevera un mínim de 12 hores, millor si és més.

Llescar-lo i treure amb cura els nervis i amanir-lo amb sal gruixuda i pebre.

Fàcil, no?

Suggeriments:
o Utilitzar una bona sal gruixuda i el pebre que us recomanem és el de Sechuan.
o Marida molt bé amb el mi-cuit els vins de la zona francesa de Sauternes, que son vins elaborats a partir que el raïm gairebé quan és pansa. El vostre cellerista us pot aconsellar molt bé al respecte.
o Acompanyat amb confitura de flors de violeta.

Notes:
o Us observem que aquelles llenques de mi-cuit que no utilitzareu les podeu congelar.
o També al congelador es pot conservar els extrems, el greix sobrant i els trossos no agraciats que per cuinar alguns platillos o fer canelons són ideals.
o De fetge fresc no resulta gaire fàcil de trobar, però hi ha moltes xarcuteries que sota comanda en porten. Pregunteu als vostres establiments habituals...

Cap comentari

Publica un comentari

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design