Hamburguesa Petricó o la dura cuesta de Enero

10.1.11



Que a les festes nadalenques ens atipem com si ens anès la vida no és cap secret i que sovint estirem més el braç que la màniga també... Entre Nadals i rebaixes sovint, a les butxaques, només resten teranyines...

Així que la moderació dietètica de gener, per raons d'equilibri alimentici o econòmic, impera i us proposem aquesta recepta, senzilla, econòmica però molt suculenta. Aquesta recepta és d'un gran amic, l'Albert, que va regentar un restaurant ja desaparegut, El Petricó, d'aquí el nom. I, per cert! si teniu algun llepafils a la família, respecte a la vedella, menjarà aquestes hamburgueses a crema dent... garantit!

Anem per feina!

Ingredients:
* Carn picada de vedella, o barreja de vedella i porc, uns 100 gr per persona
* Farina de galeta
* 1 ou
* cs de salsa de mostassa
* All picat
* Julivert picat
* Pebre mòlt
* Sal
* Oli d'oliva

Preparació:

Posar en un bol la carn picada i la resta d'ingredients. Amalgamar-ho tot molt bé, separar les piles de la barreja segons el nombre que hàgiu calculat de fer. fer-ne boles i aplanar-les bé.

Posar a escalfar l'oli en una paella, fregir-les i ja està! i si les acompanyeu amb una mica d'amanida ja teniu un plat ben complet.

Notes:
cs: cullerada sopera

Amb aquesta recepta desitgem que l'any 2011 vingui carregat de nous projectes gastronòmics i culinaris, i participem al bloc de Zorra:
Blog-Event LXIII - Gute Vorsätze für das Neue Jahr (Einsendeschluss 15. Januar 2011)

També participem en el concurs:

15 comentaris

  1. La verdad es que no hay nada mejor que una hamburguesa casera, que se quiten todas las preparadas porque no se parecen en nada! Me encanta el toque de mostaza dentro! Le puede dar un gusto delicioso, si al tartar de ternera se le pone, pues porque no ponerselo aquí??

    Un beso y seguro que me la preparo, pero yo competa en bocadillo y todo! jejje

    ResponElimina
  2. Mmmm que bona, jo al final he decidit no posar ou a les hamburgueses. Les qualla d'una manera que a mi no m'acaba de fer el pes. Tot gustos personals per a acabar d'afinar es clar.

    Es una barreja boníssima :)

    ResponElimina
  3. A casa meva no els hi agrada l'hamburguesa, però per a mi si que me la faré :-)

    petons

    ResponElimina
  4. amb això de les hamburgueses a casa hi ha divisió d'opinions ... però els que som defensors, ho som amb totes les de la llei, i no hi renunciem per res al nostre petrico particular .. amb el de la "cuesta",hi ha més unanimitat: dura el que dura ...
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Además quien dice que no a una hamburguesa?? en casa te aseguro q ninguno le hará ascos. Tiene una pinta buenísima pero yo le pondré el pan que de golpe no podré de dejar de comer como en navidades :))
    bss guapa

    ResponElimina
  6. El toc de mostassa ha de quedar sensacional i super gustós. M'encanta!
    I tot i ser econòmic i saludable, aquesta hamburguesa ha de ser suculent!

    ResponElimina
  7. Mmmm, ha de quedar molt i molt bona.
    Bon Any i una abraçada Maragda,

    ResponElimina
  8. humm, qué ricas son las hamburguesas caseras ;). Suerte para este 2011.

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  9. Jo sóc una autèntica fan d'una bona hamburguesa com aquesta... ara m'ha vingut de gust, ves per on! ;)

    ResponElimina
  10. Gracias por su contribución al Evento "buenas intenciones" del Kochtopf.

    A mi tambien me gustan los hamburguesas hechas en casa.

    Saludos, Juliane

    ResponElimina
  11. T'ha quedat una hamburguesa molt saborosa. El toc de la mostassa el trobe ben original. Ai la costera de gener!!! Sembla l'Himàlaia!!!

    ResponElimina
  12. Hola mozaaaa! cómo estás querida mía! ya veo que amasando chicha rica, blandita y sabrosa... no sé si llego a tiempo de poner una más a la mesa y el apetito lo pongo de mi cosecha que mira que horas y yo ando canina...
    Besos

    ResponElimina
  13. Y además me ha llegado una picadora!!!!.. Ja, ja... ya sé como la voy a estrenar.
    Besotes!!

    ResponElimina
  14. No hi ha color amb una hamburguesa de debó feta a casa i ben amanida, jo li afegeixo dues gotes de ketchup casolà i una mica de tabasco.
    Quina raó que tens, tot i que repetim any rere any el mateix arriba Nadal i comprem con si ens hi anés la vida, jo quasi agraeixo treballar totes les festes tot i així no m´escapo dá lguns excessos consumistes.
    una abraçada.

    ResponElimina
  15. Moltes gràcies pels vostres comentaris: hem estat molt liats i no hem pogut contestar de manera personalitzada...
    Molts petons!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design