Torró de gema cremada

19.12.09



Aquesta entrada la volia posar ahir divendres per si us animàveu a fer-la i poder disfrutar-la aquests dies, però passen coses que t'obliguen a fer una aturada en el camí i reflexionar.

Aquesta setmana ha estat tan especial! he rebut tantes mostres d'amistat! m'han sorprès amb les coses més inesperades..., però a part de la vostra inestimable amistat, sabeu que ha estat el súmmum? comunicar a set persones que se'ls contractava, persones que com nosaltres porten bona part de la seva vida treballant, procurant per la seva família, que de cop i volta es troben sense feina, amb les prestacions d'atur esgotades, amb el meravellós PRODI (426€ mensuals) denegat, que un contracte de sis mesos els sembla el paradís! i us asseguro que la seva alegria és encomanadissa.

Si demano alguna cosa per al 2010 és no oblidar que sóc una privilegiada, no oblidar l'home, que ahir, amb cara de signes de derrota per les circunstàncies, els seus ulls espurnejaven mentre somreia alleugerit i em va donar dos petons d'agraïment, què més voldria jo tenir el poder d'aquesta decisió! i una vareta màgica per facilitar feina a tothom... Ho cregueu o no, la meva feina en la Borsa de Treball aquesta seria la màxima fita... I desitjo que vosaltres també sigueu uns privilegiats, que la nostra amistat creixi, que em visiteu en aquesta cuina i no en visiteu a la meva feina!

Ara toca celebrar-ho!

Com de cava no en sé fer... i aquests dies m'he estrenat com a aprenent de torronera al costat de la bona amiga Su (us recomano la seva pàgina que és meravellosa i no us perdeu la seva entrada del Menú de Nadal d'enguany, veureu com fa uns centres de taula elegants i glamurosos amb cebes!). Us proposo aquest torró, només cal amassar-lo i posar-lo a dormir, els nens també el poden fer (excepte en la darrera operació), vaja! que no farem ni despesa en gas o llum i els petits s'ho passaran d'allò més bé.

Amb aquesta recepta us surten dues barres de torró ven fermes! Anem a pringar-nos una mica:

Ingredients:
 1 envàs de brick
 500 gr d’ametlla de bona qualitat, crua
 500 gr de sucre glass
 6 rovells d’ou
 Vainilla
 Paper de forn
 Sucre
 Planxa de cremar sucre o soplet de cuina

Preparació:
 Si les ametlles són senceres picar-les en el robot però que quedin granuladetes, no mòltes.

 Amb l’ametlla picada i el sucre glass, fer un volcà, afegir la vainilla i 4 dels sis rovells d’ou, anar barrejant i anar afegint rovells, tot ben amalgamat i fer-ne una bola compacta.

 Posar una mica de sucre glass en la superfície on treballareu la massa i començar a estirar-la amb un corró fins deixar-la amb el gruix desitjat.

 Amb l’envàs del brick en farem dos motlles, prèviament l’haurem tallat longitudinalment i per la part estreta, rentat a consciència i tornant a doblar les puntes, nosaltres vam usar cinta adhesiva per a fixar-les. Foldrar els dos motllos amb paper de forn, en vam tallar primer una tira de l’amplada del motlle (i una mica més per a que sobresortís) i la mateixa operació amb la llargada, així vam fer una creu. Tallar dues tires més que seran les que usarem per cobrir els torrons.

 Tornem a la massa, tallar amb un ganivet dues barres i emmotllar-ho. Tapar-lo amb el paper de forn i posar-ho a dormir durant sis dies, amb pes a sobre, en un lloc fresc.

 El sisè dia els desemmotlleu, espolvorejar-los amb sucre i cremar-los amb una placa calenta a l’ús o amb soplet de cuina.

 I ja en podeu gaudir-ne! i tot en un coser y cantar ;)

31 comentaris

  1. Doncs si, això és el millor regal..esperem que el 2010 sigui de 10 per tothom!
    Aquest torró té una pinta...segur que no us dura fins nadal...jejeje!
    Petunets,
    eVA.

    ResponElimina
  2. Desde luego esta entrada es toda generosidad y agradecimiento. Ha sido un placer y una inyección de energía positiva antes de ir a la cama.
    El turrón, fabuloso.
    Os deseo todo lo mejor para el 2010 y que paseis una muy Feliz Navidad.
    Besitos sin gluten.

    ResponElimina
  3. Estimada amiga. Ens hem emocionat llegint la teva entrada, gràcies per la teva generositat i la teva manera de ser, ets estupenda.
    Ens apuntem a demanar els mateixos desitjos que tu. Un petó enorme.

    ResponElimina
  4. El millor desitg pel 2010 és que tots tinguem feina, sens dubte!
    Aquest torró casolà de yema ha de ser una delícia, segur que molt més bo que els comprats. me l'apunto, tot i que no sé si podria esperar 6 dies per tastar-lo ;)

    ResponElimina
  5. Una gran alegria trobar feina en dies tan durs, i gràcies per explicar-mos-ho.

    A glutoniano se li han fet els ulls grans quan ha vist esta recepta, li encanta este turró, així que li hauré de fer algun dia :)

    ResponElimina
  6. Es uno de los turrones que más me gustan, te ha quedado mejor que lo comerciales.
    Un besito y Feliz Navidad.

    ResponElimina
  7. Felicitats pel que expliques i per la manera que tens de fer-ho. Per cert, el torró t'ha quedat extraordinri. Una abraçada i bones festes.

    ResponElimina
  8. Una inyección de optimismo para empezar un nevado día.
    Me alegro que lo disfrutarais!
    Un beso grande

    ResponElimina
  9. Com a torronera un deu, de pastisseria selecta !! ... de cavista és segurament una mica més complicat, però segur, que amb la teva traça, també ho faries molt bé...
    feliços Nadals i un fantàstic any nou, amb salut i treball per a tots... BONES FESTES
    b7's

    ResponElimina
  10. Moltes felicitats!
    Et desitjo el bo i el millor per les festes i pel proper any.
    pt!

    ResponElimina
  11. Que buenoooooo!!
    Eres una atrevida,nunca se me ocurriría hacer turrón.
    Feliz Navidad guapa.

    ResponElimina
  12. Me encantaría hacerlo . No me gustan los turrones duros o sea que este me tienta bastante. Se puede abrir antes no? Porque no me dan los días.
    Te deseo de todo corazón una feliz Navidad
    Cariños

    ResponElimina
  13. Ep, assalta angorfes!!! ;-)
    Si l'any passat el "nostre" torró de l'Abuela Consuelo us va semblar genial, a mi m'encanta el vostre d'enguany és una passada! M'encanta el de gemma!

    Molt bones festes i molt bona entrada d'any!!!

    ResponElimina
  14. Un turron muy bueno
    Feliz Navidad y Prospero año 2010 te deseo de todo corazon para ti y tu familia un besazo Julycar

    ResponElimina
  15. Quina bona pinta que tenen aquests torrons. El millor que es pot dir que semblen de pastisseria.. I sí, els que tenim, hem de ser agraits, que a molts els falta molt.. Petons.

    ResponElimina
  16. Me ha encantado la entrada.
    Yo tambien soy una privilegiada.. estoy en una oficina y tengo en la mesa los expedientes indemnizatorios de los bomberos fallecidos este verano en incendios forestales.
    En cuanto a la receta.. me acabas de hacer un verdadero regalo.. es uno de mis turrones favoritos y que no compro por la presencia de gluten en ellos.
    Vamos... me apunto la receta y es un tesoro para mí. Felices Fiestas y un besote.

    ResponElimina
  17. Me animo aunque sea para fin de año , tiene una pinta espectacular .
    Feliz 2010 , que sea tan bonito como estos días finales XD .
    Bicos

    ResponElimina
  18. Eva: sí que sigui un 10! del torró ja ens em cruspit una barra... Besetes

    Mª Luisa: Muchas gracias! Unas muy Felices Fiestas para vosotros también. Besos mil

    Vermells: m'heu posat com el vostre color! Una caixa vermella plen de petons i alegria per a vosaltres!

    Gemma: No té comparació, a la meva mare aquest torró mai l'hi ha fet ni fu ni fa, i amb aquest repeteix. Molts petons nina.

    Mònica: tant de bo! Si li fas el torró este voràs que Glutoniano et voldrà fer un homenatge... ;) Mil petons i molt Bones Festes!

    Irmina: Tus palabras me han emocionado muchísimo. Un cariñoso beso.

    Josep: moltes gràcies i molts petons i molt Bones Festes per a tu i els teus!

    Su: me divertí como una enana preparándolo, pero me mataba la curiosidad en la espera de los 6 días, jajajja. Besos enormes Maestra!

    Alfons: qui m'ho anava a dir que em trobaria en aquests fregaos... ;) Lo de cavista, no sé, tot seria proposar-s'ho, oi? Molt Bones Festes i Petó sorollós!

    Eva: moltes gràcies et desitjo el bo i millor per a tu i els teus. Una forta besada.

    Margot: dicen que el mundo es de los audaces, como mucho perdía unos ingredientes si no salía bien. Te animo a que lo pruebes. Muy Felices Fiestas y un besote enorme.

    Erika: glups! lo quería poner antes pero he estado un poco desbordada... Los 6 días son para que se seque algo, puede que con vuestra temperaturas de ahora sea con menos días. Unas muy Felices Fiestas y todo mi cariño. Besos.

    Julycar: gracias también mis mejores deseos para vosotros. Un besazo enorme.

    Maria: gràcies! i quanta raó que tens. Mil petons i Bones Festes.

    Pikerita: Privilegio por el trabajo pero duro pensar en los fallecidos que tanto velan por nosotros, y por toda su entrega... Cómo me alegra saber que lo harás. Un beso y mil más que te mando en una cajita!

    Cociña Poética: Gracias de todo corazón. Que el 2010 sea un año maravilloso. Bicos para vosotros también.

    Massitet: Ja me'l vaig mirar enguany ja, el vostre, però em va semblar que potser aquest em resultaria més fàcil de fer, eps! que el vostre el tinc pendent. Besets i molt Bones Festes!

    ResponElimina
  19. Maragda, esta delicia nunca la he probado, pero los dulces de yema me gustan mcuho, son como antiguos, creo que ya ni se venden.

    Te deseo unas felices fiestas, espero que disfrutes los dias que vienen y no se tornen estresantes. Un gran abrazo y los mejores deseos para el nuevo año, que no falte el trabajo y la buena salud, el resto son detalles que se pueden sobrellevar.

    Venite cargada de nuevas ideas para tu fabuloso blog. Besos!

    ResponElimina
  20. Quina entrada més bonica!!! M'has fet soltar la llagrimeta tonta... El torró boníssim. Besades i bones festes

    ResponElimina
  21. Que bocado más delicioso, sería imperdonable no probarlo.

    Te deseo muy Felices Fiestas.

    Un abrazo

    ResponElimina
  22. Francesc: Gràcies Francesc m'agrada saber que ets un home sensible. Molt Bones Festes per a tu també! Petons

    Perol y Mortero: Igualmente, unas dichosas y extraordinarias Fiestas! Besotes.

    ResponElimina
  23. FELICES FIESTAS tambien para vosotros ... Os deseo lo mejor para estas fiestas y un buen año nuevo .... Dices del roscón, pero esta receta si que tiene que estar deliciosa.
    Un abrazo enorme

    ResponElimina
  24. Quo: muchas gracias, de veras! igualmente. Y el turrón lo catamos una miguita, será la manera que llegue al día de Navidad.
    Un gran beso!

    ResponElimina
  25. Pasaba para desearte una Muy Feliz Navidad y que el año Nuevo nos traiga Paz, Amor y Salud.
    bsss desde Almeria. LOla

    ResponElimina
  26. Si quieres un año de prosperidad, siembra trigo. Si quieres diez años de prosperidad, siembra árboles frutales. Si quieres una vida de prosperidad, siembra amigos. Te deseo que siembres muchos amigos.
    FELIZ NAVIDAD.

    ResponElimina
  27. Lola: Muchísimas gracias, lo mismo deseo para tí y todos los tuyos. Un besazo!

    Javi: eres un cielo! me ha encantado tu comentario, y lo mismo deseo para tí. Un beso enorme.

    ResponElimina
  28. Kako: sin querer había saltado tu comentario :(.
    El turron es facilico de hacer, así que si te animas...
    Unas felices fiestas y un magnífico 2010, en que se vean culminados tus sueños y los de los seres que amas.
    Un beso muy cariñoso!

    ResponElimina
  29. Hola
    Me queda una duda al leer la receta. ¿Se pueden tener las yemas crudas seis días sin temor?

    ResponElimina
  30. Anónimo: Asegurártelo al 100 por 100 no lo haré, pero si se procura que las yemas a usar sean fresquísimas, con tanto azúcar como lleva y éste opera como conservante, la procedencia de la receta... tengo la confianza que sí. Preparé el turrón el día 9 y ayer 25 lo comimos tan ricamente.
    Felices Fiestas!

    ResponElimina
  31. Jo també he viscut això que dius, i només fent la teva feina, lluitant amb el que pots contra la burocràcia que no et deixa fer més i saps que pots fer més, amb un sentiment d'impotència quan veus que tens la solució per aquella persona a les teves mans i te les lliguen i no et deixen. Res, crec que hem de saber viure més els petits moments i esta contents amb el que tenim, en el meu cas, i gaudir el màxim de la vida.
    El turró es veu genial, me n'emporto la recepta.
    Una forta abraçada i que passis unes bones festes de nadal!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design