Cooking Challenge: Cremós de torró de xixona

12.1.15






Molt Bon Any!!!!

Esperem que hàgiu començat l'any amb bon peu i que l'acabeu encara millor!!!!

Estem com cada mes amb el repte culinari, aquest cop el va triar l'amiga Nuria: receptes d'aprofitament de menjars de Nadal. Particularment em va donar una gran alegria perquè ja fa temps que tenia en cartera aquesta recepta i que als Nadals no em canso de fer, no conec a ningú que no li agradi, es fa en menys de 10 minuts, sense despentinar-se, sense empalagar de dolç, sense encendre gairebé el foc i dónes sortida a aquella barra de torró de xixona que ha sobrat (encara que a casa ens agrada tant que preferim aquest postre abans que menjar els torrons a palo seco!!!!), i si tens un familiar rebel amb els iogurts li en fas menjar sense que digui ni mú ni arrufi el nas...



No sabria si anomenar-ho mousse de torró o cremós de torró, però us asseguro que està de vici.

Aquesta recepta la vaig aprendre de la gran Ada Parellada i us garanteixo que no us defraudarà...

Comprovareu que també hem aprofitat en la presentació els potets de la nostra panna cotta de menta, unes branquetes de l'arbre de Nadal i unes cintetes vermelles procedents d'un regal, les culleretes no... però ja estan netes i desades per a una altra ocasió ;)





Anem per feina!!!

POSTRE CREMÓS DE TORRÓ DE XIXONA

Per a 7 potets o 8 piràmides de motlles de silicona

Ingredients:

  • 1 barra de torró de xixona (300 gr)
  • 2 iogurts grecs naturals sense sucre
  • 2 fulls de gelatina (4 gr)
  • 1 xorret de nata líquida

Preparació:

  1. Posar a hidratar els dos fulls de gelatina en una mica d'aigua.
  2. Fer bullir la mica de nata, amb una mica és suficient perquè només serveix per desfer la gelatina.
  3. Desfer la gelatina en la nata bullida.
  4. En un robot o batedora posar el torró de xixona esmicolat i els dos iogurts grecs, i batre fins que sigui una barreja homogènia.
  5. Agafar una mica de la barreja de torró amb iogurt i barrejar-ho amb la nata i la gelatina, així atemperareu la nata.
  6. Incorporar-ho a la resta i acabar de batre.
  7. Abocar en els potets, gotets o motlles, deixar refredar del tot i guardar a la nevera mínim 2 hores.


Amb els potets guardats a la nevera se us guardaran bé, tapats,  fins ben bé la data de caducitat (jo els he tingut 15 dies a la nevera). Si ho heu emmotllat en silicona ho podeu congelar.

Espero que us hagi agradat!!!!



No deixeu de visitar les suculentes propostes de les:







8 comentaris

  1. Bonita presentación.
    Besicos sorianos♡

    ResponElimina
  2. Qué bueno!! Me quedo con tu receta!!

    ResponElimina
  3. Maragda bon any guapa! Quina manera tan bona de començar l'any amb aquesta meravellosa recepte. Ràpida i amb una presentació maquíssima , quin regal, jo vull un! Mil petons bonica!

    ResponElimina
  4. Qué rico, con yogurt!!!!!!!!!!! me ha encantado y tengo turrón, siempre compro más para los postres así qeu esto lo pruebo si o si... un besazo guapa! PD. La presentación de 10

    ResponElimina
  5. Ahhhh, ahhhhh.....saps? Jo he fet panna cotta de turrò jaaajaaa. La tinc per publicar. M' encanta la teva idea. Mil petonets, no, petonarros!!!!

    ResponElimina
  6. Que bó nena.... pena que no em queda torró.. hauré de buscar o fer-lo. Genial

    Petons

    ResponElimina
  7. Sembla mentida com unes rametes cambien totalment l´aspecte i tornen aquests potets que tan bé conec en totalmente nadalencs :) M´ha agradat molt la teva recepta, veig que les dues hem decidit aprofitar el torró jejeje. Un petonet estimada!!

    ResponElimina
  8. T'ha quedat magnífic aquest cremòs... una magnífica idea per aprofitar aquell torró que comença a fer cara d'avorrit al fons del calaix :-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design