Cooking Challenge: Chuches

10.2.15


Aquest mes em tocava triar repte i em venia de gust que experimentessim unes llepolies per als nens (i no tant nens!!!!) que fetes a casa de ben segur que serien molt més saludables que les industrials...

Feia temps que m'havia fixat en dues receptes de núvols: aquesta de Entrado en la Cocina con Claire, i aquesta altra de La Receta de la Felicidad, i he de dir que em vaig com esparverar en veure la quantitat de sucre que portava ambdues, així que el sucre el vaig reduir a 1/4 part - 1/8 part de les receptes que em servien de guia... Estic bastant convençuda que les quantitats de sucre que s'indiquen en les receptes de referència són necessàries per a que es munti bé la gelatina i no acabi com les meves: mig núvol - mig gomet comestible (m'informen que la paraula gom....a està enregistrada i com no em paguen per fer-los publicitat no em surt dels cataplins posar-la), però després de provar-les i treure'm el xasco en tallar-les i veure que "l'escuma del núvol" s'havia separat de la part gomosa que va quedar a sota... van agradar molt a casa: primer perquè no eren excessivament dolces (one point!) i segon perquè la textura gomosa era més que agradable (two points!)Anem per feina!

Ingredients:

 • 1 sobre de gelatina neutra (80 gr)*
 • 1 sobre de gelatina del sabor (85 gr) que us vingui de gust, nosaltres vam triar maduixa però  ja tenim prepart un de pinya que pinta hummmmm...
 • 200 gr d'aigua
 • 50 gr de sucre
 • Mitat i mitat de sucre en pols i de farina de blat de moro per espolvorejar

*Si ho voleu fer amb sucs de fruita natural podeu liquar la fruita que us vingui de gust, respectant la quantitat de líquid, suprimint la gelatina de sabor però augmentar la neutra per a què us agafi consistència...

Preparació:

 1. En un casó posar a bullir l'aigua, el sucre i la gelatina neutra, anar remenant de tant en tant per ajudar a disoldre el sucre i la gelatina.
 2. Quan comença a bullir afegir el sobre de la gelatina de sabor i deixar fins que torni a bullir.
 3. Deixar refredar durant 15 minuts.
 4. Mentres tant podem anar preparant el motlle... Vam empar una carmanyola allargada, la vam forrar de paper sulfuritzat i ho vam espolvorejar amb la barreja de sucre mòlt i farina de blat de moro.
 5. Posar la barreja de les gelatines en el got alt del braç elèctric i batre durant 10 minuts (cal anar descansant de tant en tant que no es reescalfi el motor del braç).
 6. Abocar-ho al motlle, espolvorejar pel damunt el sucre i la farina i deixar reposar unes 12h.
 7. Per tallar podeu emprar un tallador de pizza, talla galetes, un ganivet ben esmolat, etc... però és interessant que que aneu passant el tallant per la barreja de sucre i farina cada vegada per ajudar-vos a tallar.
 8. Espolvorejar els núvol-gomets amb la barreja de sucre i farina.
 9. Tot i que poden aguantar fins a 15 dies més o menys us aconsello que les consumiu abans d'una setmana, ja que passada aquesta setmana comencen a estar "rares", dolente no, però ni el color ni el gust em semblen òptims.

No deixeu de visitar les chuches-propostes de les:


7 comentaris

 1. Jo soc de las que me xiflannnnnn!!!!!!
  Petonets

  ResponElimina
 2. Jo soc de las que me xiflannnnnn!!!!!!
  Petonets

  ResponElimina
 3. Maragda est un geni! Aquesta recepta no m' ha sortit. Jo volia les dues textures separades! Marc diu que jo no tinc ni idea jajaja que tu si que saps! Un peto guapa meva, gràcies pel repte

  ResponElimina
 4. Que monas te han quedado!!! parecen compradas, de profesional te han quedado :)
  Este reto me ha encantado, aunque he tenido muy poca energía para hacer todo lo que me apetecía probar, me ha gustado mucho tu propuesta :))
  bss guapa

  ResponElimina
 5. M'encanten com han quedat!!! Jo no sóc gaire de nubols les trobo massa dolçes haurem de provar aquestes.
  Espero que estiguis millor. Petonassos

  ResponElimina
 6. Vols dir què no t´ha quedat com calia? A jo em sembla que has inventat una nova recepta millorant l´original :) I nena moltes gràcies per triar aquest repte, m´ho he passat bomba. Petonets estimada :)

  ResponElimina
 7. Qué buenas y te han quedado bien separaditas... tienen una pinta bárbara... espectacular! Un besote amiga, y qué buen reto has elegido, aunque todavía tengo un libro magnífico para experimentar en casa, que mis toffee quedaron a medias... toca gomis!

  ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design