Panna cotta de menta fresca

22.9.14





"A baixa sala, no cal escala"
(les coses fàcils o simples no necessiten grans muntatges)
Dita trobada a www.elrefranyer.com

Què us podem dir que no sapigueu de la panna cotta (traduït literalment: "nata cuita")? és un postre molt tradicional de la zona del Piemont a Itàlia, i és tan senzill de fer que paga la pena de provar de fer-lo ni que sigui un cop a la vida, i diuen... que la seva textura, que és el més difícil de trobar aquell punt de fimbreig necessari..., és la dels pits de les noies de 20 anys... Com comprendreu no vam sortir deseperadament al carrer en cerca i captura de noies de 20 anys que es deixessin palpar les mamelles, però si us refieu de nosaltres i seguiu les indicacions de la recepta al peu de la lletra us farà l'efecte :D

Aquesta versió de panna cotta de menta fresca la vam tastar per primera vegada un Cap d'Any que vam celebrar al restaurant de les nostres amigues de l'Snb Restaurant i ens va enamorar absolutament, tant pel sabor -per no ser empalagosa de sucre i ser molt refrescant i original) com per la seva textura delicada i fimbrant... Com la recepta originària ja no la disposaven ens van facilitar la recepta base que fa servir la mare de la Manuela (moltíssimes gràcies a les dues!) i a partir d'aquesta vam fer proves fins trobar la que tenia aquell punt que ens va agradar tant..., eps! amb el vist i plau de la Manuela, off course! i és que quan anem a l'Snb Restaurant a menjar (que ho fem sovint) ens sentim com a casa perquè entre el seu caliu, el servei acurat i l'oferta gastronòmica que trenca l'esquema amanit de "restaurant italià = a pasta pizza) trobem plats nous i diferents de tall tradicional de diferents zones d'Itàlia, a sobre molt ben cuinats! amb els preus més que raonables, doncs sembla que poca cosa més podem demanar, no! sí! demanem que NO CANVIÏN!!! ;)

Snb Restaurant
Carrer Galileu, 261
08028 Barcelona
Tel. 934912813

I si tot això no us acaba de convèncer... van fer un sopar amb amics -i no és per posar-nos galons...- els va encantar! així que paraula de blogger revalidada! Entre això i que dies més tard la Manuela em va dir que estava impactada com una catalana havia sabut tirar endavant aquesta recepta ja no us dic on tinc el pavo... hahahahahahaha que encara tinc un somriure i una cara de bobalicona que fa feredat que crec que ni amb acetona me la puc treure! :D




ANEM PER FEINA! 

Per a 3 racions d’uns 80 gr (3 tarrets o gots d’alumini o flaneres)

Ingredients:

  • 250 ml de nata per muntar (mínim 35% MG)
  • 40 gr de sucre
  • Mitja beina de vainilla
  • Mig paquet de menta fresca, uns 10 gr (els paquets solen ser de 20 gr)*
  • 1 full de gelatina (cua de peix) de 2 gr
  • Gotes de girasol (opcional si ho voleu presentar desemmotllat)
* Cal que diguem que va disposar d'una menta fresca acabada de tallar que estava en plena floració esplèndida i tot gràcies a una botiga magnífica que no podeu deixar d'anar-hi si visiteu Sant Antoni de Vilamajor i que es diu El Castanyer, us atendran amb una amabilitat i bona disposició fora de sèrie! Plovia a bots i barrals quan ens van portar la menta a casa, això ja diu alguna cosa, no? Moltíssimes gràcies des d'aquí!
Preparació:

  1. Posar a hidratar el full de gelatina en aigua freda, entre 5-10 minuts.
  2. Obrir la beina de la vainilla i raspar-ne el contingut.
  3. En un casó posar la nata, el sucre, la menta i la vainilla raspada i la beina també. A foc lent i donant alguna remenadeta portar-ho a punt d’ebullició, un cop arrenca el bull apagar el foc i deixar-ho infusionar durant 5 minuts.
  4. Colar-ho bé i afegir la gelatina ben escorreguda, aprofitant l’escalfor de la preparació remeneu fins disoldre la gelatina. Si voleu podeu posar el recipient en agua freda i glaçons per a refredar-ho una mica.
  5. Tenir els tarrets o vasets preparats i anar abocant la preparació.
  6. Si ho voleu posar que us quedi de una peça sencera o en flaneres per després desemmotllar podeu pintar els seus interiors amb unes gotes d’oli de girasol.
  7. Deixar refredar abans de posar-ho al frigorífic, destapat, no triga gaire.
  8. Un cop refredades la gelatina encara no haurà quallat. Tapar-ho, amb paper film, alumini, o les tapes twister si feu servir els tarrets i cap a la nevera un mínim de 4 hores.
Suggeriment:

A nosaltres ens agrada especialment presentar-ho en tarrets que, ha part de quedar com coquetó, ens resulta molt útil a l’hora de posar-ho a la nevera perquè ho podem apilar i aprofitem millor l’espai que amb altres opcions de presentació. Vam trobar la idea al programa La vida en dolç.




No us perdeu aquestes altres receptes de bones amigues bloggers que han acceptat el repte:
Us recordem que encara esteu a temps per participar al sorteig del llibre, aquí Polos y helados


20 comentaris

  1. Maragda mon amoure!!! Quina recepta tan bona!! A casa no son gaire de pannacotta i aquesta gairabé es menjen les tapes dels gotets!!! Mil gracias por la receta guapísima!!! Smuaaaaackssss un plaer cuinar amb tu!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. 😂😂😂:D :D :D

      Doncs ja rumiarem la manera de fer tapes comestibles! ja que les culleretes ja les tenim... ;)

      Mil petons!!!

      Elimina
  2. Gràcies Maragda. Si no fos per aquell dinar en que ens vàrem conèixer, un día tant especial com el d'avui no hagués arribat. M'hagués encantat tastar aquesta pannacotta, ja que la menta em rexifla! De ben segur que la faré perque considero que ha de tenir propietats tonificants per facilitar una bona digestió com l'àpat amb el que vas homenetjar a les teves amigues.
    Crec que tinc una versió del síndrome de diogenes, perque tinc la obsessió de recopil.lar pots de vidre, i aquests m'han ben robat el cor. De fet fa 15 dies per la Provença en un hotelet els servien per esmorzar, i vaig demanar a la mestressa d'endur-me els potets buids de les taules un cop s'aixecaven els comensals. Ja fa temps que vaig perdre la vergonya...
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un plaer Glòria! Espero que ens puguem veire ben aviat i donar-te una gran abraçada!

      Aquest síndrome me'l conec bé i tampoc tinc vergonya en demanar potets, platets i coberts... ;) una xifladura que no fa mal a ningú ;) enlloc m'han dit mai que no...

      Moltes i moltes besades!

      Elimina
  3. Sort hem tingut de la Manuela i el seu cuiner "escapat"...... Gracies a tot axó hem pogut gaudir d´aquesta meravella.
    I meravella també per la amistat i per totes les coses bones que ens a aportat i que mai no falti!!!!
    Mil petons estimada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament!!

      Que mai falti l'amistat i el bon humor!!!

      Milers de petons!!!!

      Elimina
  4. Maragda, estimada! Quina recepta tan bona!! A casa els hi va encantar!! :) Gràcies!
    Això ho hem de repetir!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'afalaga moltíssim! que en matèria dolça ets del morro fi.

      Repetir, repetir... millor si pot ser en persona, no?

      Besades mil!

      Elimina
  5. Maragda moltes gràcies per convidar-me a compartir aquesta iniciativa!
    Un plaer perqué realment m'han agradat totes les propostes i sens dubte la faré al peu de la lletra i ja et donaré la meva opinió, pero ja d'entrada et dic que segur que m'encanta! com saps la meva proposta era un xic diferent.
    Ja ho vaig comentar en el grup pero el cap de setmana del 3 d'octubre aviam si ens veiem totes :)

    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Raquel,

      Ha sigut un plaer compartir aquesta aventura culinària amb tu!!!

      A veure si ens podem veure doncs!

      Milers de petons

      Elimina
  6. Maragda, primer de tot moltes gracies, per tan meravellosa recepta, m'ha encantat i com ja he dit, es de les millors panna cottes que he probat. Segon, precioses les teves fotos, y tercer, ¡ja tinc ganes de tornarnos a veure totes!.
    Un petó bonica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ester,

      Gràcies a tu pel teu entusiasme desbordant.

      A veure si és possible una retrobada.

      Molts besets!

      Elimina
  7. Us han quedat uns gotets deliciosos, noies!! Petons

    ResponElimina
  8. La presentació monìssima i em puc imaginar el toc de refrescant.

    Muas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma,

      Gràcies, queda molt guapets i sí que és refrescant i el millor de tot que fa pair bé...

      Besades

      Elimina
  9. No sé, no sé...segur que no vas ficar mà a alguna mamella per descobrir la textura adequada? hahahaha...aiiii Maragdaaaa que m´agrada molt tenir-te d´amiga, estimada meva. Que vares fer una feina boníssima recuperant aquesta deliciosa panna cotta i que t´estic molt agraïda per compartir-la amb nosaltres :)
    Un petonàs ben ben fort i per C. també. Moltes gràcies!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M. José,

      Em temo que et quedaràs amb el dubte... :D :D :D

      I jo també de comptar-te com a bona amiga, la teva, -vostres amistats- em fan sentir molt feliç, i l'amistat no l'entens sense compartir, el bo i millor del que una és capaç...

      Milions de petons!!!!

      Elimina
  10. Que buena esta mezcla Maragda! la probaré porque estoy segura de que me va a requetecontrachiflar!!!!
    bsssss guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta,
      Espero que te no decepciones ;) ya me contarás...
      Besotes

      Elimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design