Cooking Challenge i els trampantojos: Sargir mitjons

19.5.14








Hola de nou!!!!

Després de tant de temps amb el bloc tancat potser ja us pensàveu que havia desaparegut, però no! torno i ho faig amb més batalletes d'àvia repatània que mai... hahahahahahaha.

En aquesta ocasió em pertoca triar repte, i crec que li vaig posar molta mala fe en la tria, no intencionadament, clar! però sé que ha costat molt i que les meves amigues s'hi han esforçat de valent, perquè vaig triar ni més ni menys que féssim trampantojos, així de borrega i caparruda que es posa una...

El trampantojo que jo us presento és un rescat de la memòria infantil, de les tardes a la vora de l'àvia Paquita que sentada al costat del balcó feia mitja (ara se'n diu tricot...), ganxet (ara crochet...) que no es digui que no sóc moderna i cool..., o altres labors... Mentre sonaven els serials radiofònics de Guillermo Gutiérrez Saseca (si és que es que s'escriu així el bon home però no em mola anar ara a Sant Google a comprovar-ho) a mi m'agradava trastejar dins de la caixa de la costura, que era com un cofre del tresor: per aquí botons de tots colors i mides, vetes, fils, cinta mètrica, però mai no maldiríeu quina era la joia que preferia: l'ou per sargir mitjons!!! el recordo de fusta (i tipus nines russes que sortien ous més petits de dins dels més grans fins a l'últim que era txicolet...), de ceràmica i també de vidre, i fer-me amb un d'aquests dos darrers era una gran barrabassada perquè em tenien prohibit que els toquès per mor que es trenquessin... Ma mare encara en conserva un de vidre de color rosat, que ja us ho avanço; serà per la negggggna!!!!!!

Així que el meu trampantojo intenta emular aquests ous que s'empreven per sargir els mitjons... no m'ha quedat molt del tot polit però ja entendreu que si l'aprecieu bonyegut i atropellat és pels anys que se li ha passat fil i agulla pel damunt... :D


Ingredients per a 2 persones:
  • 1 terrina de mató de 100 gr
  • 5-7 gr de sucre
  • 1 tall de gelea reial (també ho recordareu de quan petits i la feinada que vaig tenir per trobar-ne!!!!)

Preparació:
  1. Escórrer al màxim el mató, afegir-li el sucre i trituar-ho tot bé amb una forquilla. Reservar.
  2. La làmina de gelea reial li vaig fer uns talls en forma de cor i estels i del que va sobrar ho vaig tallar en dauets remenuts.
  3. Vaig afegir els dauets al mató i vaig amalgamar-ho amb el mató i ho vaig posar una mica a la nevera per a què tornès a agafar fred.
  4. Vaig estendre paper transparent de cuina i vaig col·locar els estels i cors per la zona on posaria el mató, de tal manera que quedéssin incrustats els bocins.
  5. Amb el paper film em vaig ajudar per donar-hi forma, ho vaig col·locar a l'ouera de ceràmica i foto que te crío amb el mòbil!!! no tenia més mató i volia provar que estiguès comestible i no haver de cercar un plan B.

El resultat ens va agradar perquè no va quedar excessivament empalagós de sucre i tambó és allò tan amanit de mel i mató. I l'experiència va ser la mar d'entretinguda, encara que per a la propera vegada miraré que la pasta quedi més homogènia i veuré com aconsegueixo algun motlle que m'ajudi a millorar la forma... ;)

No us oblideu de visitar les trampantojades de les:



12 comentaris

  1. :):):) que bonitos recuerdos y que bonito homenaje a tu abuela :)
    Pues, si, un poquait de mala leche si que le pusiste al reto ;) yo me dije unas cuantas veces: _la mato!!! pero no, al final, y a pesar de dejarlo hasta ultimísimo segundo me ha encantado el reto, y ahora viendo todas las propuestas estoy alucinada. Cuanta imaginación hay en estas cookings :)
    bss guapísima, estoy encantada de verte de nuevo en acción muuuuaaacckkkk

    ResponElimina
  2. Mi madre!! el traductor ha hecho de las suyas!! casi no se entiende lo que escribí jaajjajajaj

    ResponElimina
  3. Maragda, aquests bons records no tenen preu! I el teu repte, no saps com t'ho hem d'agrair amb el que ens has fet riure! I sobretot, ens has ajudat a fer broma a taula! :D
    Petons guapa!

    ResponElimina
  4. Ai nena, no sé com t´ho fas però sempre em fas aborronar la pell quan llegeixo les teves entrades...aquesta vegada perquè jo també guard records com els teus, la meva avia tenia un paner com el que tu descrius i també m´agradava trescar-hi dins :)
    Estic també molt contenta perquè t´hagi tocat escollir i hagis hagut de tornar per aquí...se t´enyora molt petitona. Un petonàs estimada :)

    ResponElimina
  5. ¡Qué recuerdos!.. Mi abuela me obligó a hacer ganchillo y ahora lo agradezco que como bien dices queda muy cool.. jajaa.
    ¡Qué bien tenerte por aquí con tus ideas!. Besotes.

    ResponElimina
  6. Nenaa!! ets original escollints el repte.. i original possant-lo escollint la presentació. Original a tope!! Benvinguda de nou. Petonets guapa!!!

    ResponElimina
  7. Ya hablaré yo con tu madre para que le deje ese huevo rosado a mi Paula jajajajajajajajaja, que nooooo que será para tí!!! Como te he encontrado a faltar amiga!! Tus historias no tienen precio y espero que me vayas recuperando todo este tiempo ausente porque aquí la menda no puede vivir sin tus recuerdos. Tu trampantojo genial, con lo que me gusta el mató!!! Un petó de aquellos que dejan marca smuaaaaackkkkkks

    ResponElimina
  8. Me encanta, no se me hubiera ocurrido nunca y es precioso. Un huevo perfecto y seguro que bien rico.... qué curioso las cosas que recordamos con cariño de la infancia... yo ahora que por tu culpa me he aficionado al 'gancho', aquí se dice así me encantan esos recuerdos tuyos.. si, por tu culpa, que empezé con el trapillo y ahora estoy con el punto... ainsss :p
    Besotes guapa, y gracias por elegir este reto tan divertido. Me ha encantado

    ResponElimina
  9. Molt xuli!! i quins records mes bonics amb la meua iaia...
    Besets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  10. Quina feinada, no? Ara, d'aspecte, fabulós!!

    ResponElimina
  11. És molt divertit, mai havia pensat en fer servir les gelees així. M'encanta :)

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design