MiNinus madalenes de sobrassada, olivada i formatge tupí

28.11.12


Amb aquesta recepta participem al repte de Memòries d'una cuinera d'aquest mes..., és una reedició però a casa són un èxit i volen a cor que vols quan les fem... Estem segurs que si les proveu de fer -que són realment molt senzilles-, triomfareu!



Us deixem aquesta fotografia per anar ambientant aquests dies que s'acosten i que són tan entranyables...



L'experiència olfactiva i gustativa, proustiana totalment, quan vam tastar per primer cop aquestes mini madalenes... L’escena: un dia de cada dia, com qualsevol altre de feiner, de bon matí, els ulls mig tancats, amb l’automàtic posat des de la porta de casa fins a la feina, parant a fer el tallat matutí al Ninus de camí al despaitx... Darrera la barra, l’Anna, somrient com sempre, surt disparada cap a la cuina mentre xiuxeja mig enriolada i picarona: “espera, ahir vaig preparar una cosa que has de tastar” i surt de la cuina amb tres mini madalenes que m’especifica que són de sobrassada, olivada i formatge tupí. A primera vista són coquetes elles i els ulls s’obren més de l’habitual per l’interès... Me les embolica amb cura. Acabo el tallat i adéu. A l’hora de l’angelus, allò que el cuquet de la fam rondina... recordo les mini madalenes disposada a menjar-me-les a mossets ben petits i de totes tres per saber quina m’agradaria més, i, ufffff!!!!! quina oloreta a madalena de la meva infantesa, a les madalenes del poble..., i tastades amb aquell puntet de cada ingredient distintiu... brutals!!!!!

Ja les hem fet diverses vegades a casa, i no ens cansa gens fer-les, són relativament fàcils de fer i quan les treus com a aperitiu veus que el personal primer s’espanta..., després tasta amb cautela... per acabar-les cruspint sense deixar ni una molla...

Anem per feina!


Amb les quantitats que s’indiquen surt una safata de forn domèstic força completa.

Ingredients:

• 100 g de farina tamissada
• 6 g de llevat químic
• 100 g de mantega pomada o líquida
• 2 ous
• 60 g de sucre

Per a les diferents personalitats:
• 50 g de sobrassada, millor si la tritureu bé o si la podeu batre
• 30 g d’olivada, i si són olives de kalamata ;)
• 50 g de formatge tupí

Preparació:
  1. Emulsionar els ous amb el sucre, mentrestant tindrem la mantega que l’haurem fos prèviament i que s’estarà refredant. Barrejar el llevat químic amb la farina tamissada i incorporar els ous emulsionats amb el sucre i finalment la mantega fosa i barrejar-ho tot molt bé.
  2. Deixar reposar la massa mínim 1h però seria òptim deixar-la reposar durant 24h, ben tapada amb paper film que estigui en contacte per tota la superfície de la massa, a la nevera.
  3. Repartir la massa en tres parts i a cadascuna d’ella afegir la personalitat... omplir els motlles fins a una ¾ part.
  4. Enfornar-ho amb escalfor a dalt i a baix, prèviament encès i escalfat el forn, sobre una temperatura de 190º, l’Anna les cou en 5’, en canvi amb el nostre forn de casa tardem uns 15’, per aquelles peculiaritats del forn de cadascú...
A tenir en compte:

* Els ingredients han d’estar a temperatura ambient.
* Són molt més bones i gustoses si es fan en la versió mini que d’una mida estàndard.
* Hi ha molta diferència si la massa fa el repòs de si no el fa... ho hem constat!!!
* La massa a la nevera es pot guardar durant unes 48h, també es pot congelar...
* Un cop fetes millor menjades el mateix dia o a l’endemà, si és que arriben.
* Tenen una textura humida molt agradable i no són gens empalagoses amb la quantitat de sucre que s’indica en la recepta.

ESPEREM QUE DISFRUTEU D’AQUESTES MINI MADALENES!

G R À C I E S * A N N A ^_^ per tantes bones estones!!!



9 comentaris

  1. Carai, Mònica! Doncs l'Anna et va explicar una recepta fantàstica... magdalenes salades i no amb qualsevol cosa, sinó amb ingredients de gust potent. Han de ser boníssimes, sense dubte! No m'estranya que les hagueu repetit. M'ho apunto! La foto de les cireres d'arbós és preciosa...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina!

      Moltes gràcies i molt bon any!

      Petons,

      Maragda

      Elimina
  2. Maragda, genials...la de sobrassada ha d'estar de mooort! Prenc nota doncs les madalenes salades són una delícia!!ptnts

    ResponElimina
  3. Maragda, genials...la de sobrassada ha d'estar de mooort! Prenc nota doncs les madalenes salades són una delícia!!ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta!

      Moltes gràcies i molt bon any!

      Petons,

      Maragda

      Elimina
  4. Em pensava que els tres gustos estaven barrejats però crec que m'agrada més la idea d'anar variant i això de la magdalena negra m'ha agradat!;)
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Llabiro!

      Gràcies a vosaltres... Quan fem els tres sabors és difícil de triar quin ens agrada més...

      Petons i molt bon any!

      Elimina
  5. quina xulada de magdalenes!! són ideals pels aperitius de Nadla!!! moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Judith moles gràcies a vosaltres per la feinada... Sempre és un plaer participar.

      Petons i molt bon any!

      Elimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai the Blogger