Les mini ulleres de la Señorita Pepis ;)

5.8.11


* Avui 5 d'agost i no sabem quan finalitza..., al local LA PRESÓ de Calaceit a les 20h, inauguració de l'exposició d'aquarel·les de l'artista gandesana Àngels Cid. Teniu un exemple del seu treball al vostre marge dret... o en aquest encapçalament.

* El dia 13 d'agost, a les 19h al PALAU DEL CASTELLÀ de Gandesa, es donarà la conferència: Orígens de Gandesa. La conferència anirà a càrrec del senyor Joan Serra Saún. Podeu veure el cartell al final d'aquesta entrada.

* Els dies 2 i 3 de setembre a Corbera d'Ebre es celebraran les IIes. Jornades de Recreació Històrica de la Guerra Civil. Informació facilitada per La Trinxera i podeu consultar el programa també més a baix.

Si voleu conèixer més a fonts la comarca no us oblideu que la Casa dels Abeuradors us ofereixen unes ofertes d'allotjament irresistibles, mireu aquí! ;)
****************

Com portem la xafogor? nosaltres anem fent i amb moltes ganes de posar-nos en remull com cigrons..., però tot arribarà... ;)

Tenir sempre a casa massa de full i massa de pizza sempre ens pot treure d'un improvist i fer-nos quedar estupendament bé, o no cal d'un improvist per amanir un àpat informal o donar-nos un caprixet en un tancar d'ulls: pastetes salades, pastetes dolces, coca de vidre i altres, etc.

Avui us presentem unes mini ulleretes, en versió dolça i salada, que són molt senzilles i versàtils per combinar sabors. Esperem que us agradin i que gaudiu dels suggeriments ;).

Més endavant us convidarem a "Bosses" i "Sobres", jajajajajaja, y hasta aquí puedo leerrrr...


Ingredients:
# Placa de massa de full
# Ganes de cuinar ;)

Per a la versió dolça:
# Força sucre (la que veieu a la imatge)
# També melmelades de sabors que us agradin, xocolata, etc, fruites naturals, seques o confitades picades...

Per a la versió salada:
# Oli d'alfàbrega ( en aquest cas...)
# Olis aromatizats d'herbes aromàtiques o espècies al gust, tomàquets secs, ceba deshidratada, anxoves, sobrassada, etc. Tot ben picat.

Preparació:
Posar a preescalfar el forn a 180º, o seguiu les indicacions del proveïdor de la massa de full.

Tallar la massa de full a tires llargues, escampar amb cura els ingredients triats, i donar una passada de corró, primer de llarg a llar i desprès en horitzontal, per respectar el plegat de la massa de full.

De llarg en llarg portar els 2 costats al mig, pincellar amb els ingredients triats de nou i fent un petita pressió amb els dits. Tornar a doblegar cap el centre.

En aquest punt ens agrada refrigerar una mica la massa, ja que per tallar anirà molt millor. Feu tallades de ½ a 1 cm, i aneu-les col·locant a la safata del forn, prou separades entre elles... i pinteu-les lleugerament. Enfornar-les fins que estiguin cuites i daurades.

I ja està! fàcil fàcil!

Notes i suggeriments:
* Useu plaques de massa de full de qualitat, això si és que les compreu i no les feu vosaltres.
* Malgrat us sembli que quan poseu ulleretes a la safata sembla que es desmontin, acabar de recol·locar-les, però sense amoïnar-vos, que amb la cocció elles soles s'inflen i queden molt guapetes.
* Les combinacions són múltiples, i és una invitació a que sigueu creatius/ves, fins i tot són un deliri, en les ulleres dolces, fer-lis un bany de xocolata... ;)
****************



8 comentaris

  1. Precisament en tinc al congelador d'ulleretes d'aquestes. i jo que no sabia què berenar!!

    ResponElimina
  2. Qué agenda tienes!!! está al completo... menos mal que recargas las pilas y te alimentas pero que muy, muy bien... que ricos!

    ResponElimina
  3. Estic amb la Rosa, quina agenda!!!
    M´ha agradat la teva idea de les ulleretes, els meus fills es lleparien els dits...i m´he enamorat d´aquestes culleretes amb forma de peix :))
    Petonets

    ResponElimina
  4. Jo aprofito tots els retalls de la pasta de full per fer unes quantes ulleretes, que es menja el llaminer del meu fill!
    El títol mpha semblat superdivertit, i molt enginyós!
    Petons

    ResponElimina
  5. Unes bones activitats, si no fos tan lluny, m'agradaria anar-hi!
    Les ulleretes són un bon recurs, i agraden a tothom...
    Petonets

    ResponElimina
  6. són molt simpàtiques aquestes ulleretes. M'agraden molt i són fàcils de fer. Segurament els hi faci d'entrant als pares aprofitant ara que compartirem uns dies de vacances. A veure quina combinació podem fer amb ingredients d'Extremadura :)

    ResponElimina
  7. Bona trobada, molt interesant i original,gracies una gandesana.

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design