MiNinus madalenes de sobrassada, olivada i tupí + 1ª part

16.12.10

Vam amenaçar en explicar-vos que havíem estat de vacances, vam fer un mini viatge de visita a una bona amiga, de moment deixarem la incògnita... Vam passar per la Saboia i la Provença francesa i pel Nord d’Itàlia, però no us amoïneu! que no cantarem amb fanfàrria les bonances d’uns paisatges meravellosos i d’unes teques pantagruèliques, només us posarem unes fotos, per alegrar-vos la vista i el matí ;)








I molt francesa va ser l'experiència olfactiva i gustativa, proustiana totalment, quan vam tastar per primer cop aquestes mini madalenes... L’escena: un dia de cada dia, com qualsevol altre de feiner, de bon matí, els ulls mig tancats, amb l’automàtic posat des de la porta de casa fins a la feina, parant a fer el tallat matutí al Ninus de camí al despaitx... Darrera la barra, l’Anna, somrient com sempre, surt disparada cap a la cuina mentre xiuxeja mig enriolada i picarona: “espera, ahir vaig preparar una cosa que has de tastar” i surt de la cuina amb tres mini madalenes que m’especifica que són de sobrassada, olivada i formatge tupí. A primera vista són coquetes elles i els ulls s’obren més de l’habitual per l’interès... Me les embolica amb cura. Acabo el tallat i adéu. A l’hora de l’angelus, allò que el cuquet de la fam rondina... recordo les mini madalenes disposada a menjar-me-les a mossets ben petits i de totes tres per saber quina m’agradaria més, i, ufffff!!!!! quina oloreta a madalena de la meva infantesa, a les madalenes del poble..., i tastades amb aquell puntet de cada ingredient distintiu... brutals!!!!!

Ja les hem fet diverses vegades a casa, i no ens cansa gens fer-les, són relativament fàcils de fer i quan les treus com a aperitiu veus que el personal primer s’espanta..., després tasta amb cautela... per acabar-les cruspint sense deixar ni una molla...

Anem per feina!

Amb les quantitats que s’indiquen surt una safata de forn domèstic força completa.

Ingredients:
• 100 g de farina tamissada
• 6 g de llevat químic
• 100 g de mantega pomada o líquida
• 2 ous
• 60 g de sucre

Per a les diferents personalitats:
• 50 g de sobrassada, millor si la tritureu bé o si la podeu batre
• 30 g d’olivada, i si són olives de kalamata ;)
• 50 g de formatge tupí

Preparació:
Emulsionar els ous amb el sucre, mentrestant tindrem la mantega que l’haurem fos prèviament i que s’estarà refredant. Barrejar el llevat químic amb la farina tamissada i incorporar els ous emulsionats amb el sucre i finalment la mantega fosa i barrejar-ho tot molt bé

Deixar reposar la massa mínim 1h però seria òptim deixar-la reposar durant 24h, ben tapada amb paper film que estigui en contacte per tota la superfície de la massa, a la nevera.

Repartir la massa en tres parts i a cadascuna d’ella afegir la personalitat... omplir els motlles fins a una ¾ part.

Enfornar-ho amb escalfor a dalt i a baix, prèviament encès i escalfat el forn, sobre una temperatura de 190º, l’Anna les cou en 5’, en canvi amb el nostre forn de casa tardem uns 15’, per aquelles peculiaritats del forn de cadascú...

A tenir en compte:
* Els ingredients han d’estar a temperatura ambient.
* Són molt més bones i gustoses si es fan en la versió mini que d’una mida estàndard.
* Hi ha molta diferència si la massa fa el repòs de si no el fa... ho hem constat!!!
* La massa a la nevera es pot guardar durant unes 48h, també es pot congelar...
* Un cop fetes millor menjades el mateix dia o a l’endemà, si és que arriben.
* Tenen una textura humida molt agradable i no són gens empalagoses amb la quantitat de sucre que s’indica en la recepta.

ESPEREM QUE DISFRUTEU D’AQUESTES MINI MADALENES!

G R À C I E S * A N N A ^_^ per tantes bones estones!!!

10 comentaris

  1. Una autèntica GRAN meravella aquestes MINImadalenes. Ep, i les fotos m'han alegrat realment el matí :)

    ResponElimina
  2. hola,
    jo estava pensant fer alguna cosa amb formatge tupi que m'agrada moltíssim i aquestes magdalenes em semblen una idea genial! les haig de provar!

    ResponElimina
  3. Amb formatge de tupí han de quedar molt gustoses i orginals...
    I quina casualitat, a la classe del Caprabo de la setmana passada ens van enseyar a fer mini magdalenes d'olivada i de sobrassada amb mel!

    ResponElimina
  4. Molt maca l'entrada i les fotos genials....
    petons

    ResponElimina
  5. Maragda, quines mini magdalenes més cuques i delicioses!! I que genial que et facin un regal sorpresa així de bon matí, no? :)
    Petons!

    ResponElimina
  6. Starbase:
    I si el matí és amb aquestes madalenes t'alegren tota la setmana ;) Besitos guapeton

    Anirac:
    Espero que disfrutis del tupí, quin gran formatge, de les madalenes, de les Festes... Ja em diràs...

    Gemma:
    Jajajajajajaja, quina coincidència! ho he mig vist al teu bloc, que ara hi aniré... Són totes molt originals i les de tupí tenen el seu què... Besets!

    Núria:
    Moltes gràcies! espero que gaudeixis de la recepta.

    Mercè:
    Preciosa! mira que són ben simples els detalls que t'alegren un dia, de vegades una futilesa o una nimiesa fa més per la felicitat humana que qualsevol altra cosa... Dolços petonets!!

    ResponElimina
  7. Ya perdonaréis mi ignorancia, pero .... ¿qué es el queso tupí? Y más importante, si no lleva gluten ¿dónde puedo conseguirlo? Si lleva gluten me temo que no podré probar estas magdalenas con este queso (aunque las otras dos las probaré).

    Saludos.

    ResponElimina
  8. Hola Susana:
    El queso Tupí es un queso de cabra curado y macerado en aguardiente, elaborado de manera artesanal. No te puedo asegurar que esté libre de gluten al 100% que es una información que desconozco, casi mejor que lo consultes en la mantequería que habitualmente te proveen de quesos..., pero se me ocurre que con un buen queso de cabra también saldrían unas mini madalenas bien ricas.
    Felices fiestas y un besote!

    ResponElimina
  9. Muchas gracias por la respuesta. ante la duda utilizaré el de cabra que nos gusta mucho....

    Un abrazo y felices fiestas!

    ResponElimina
  10. a mi me encantan las magdalenas saladas!!!

    Felices Fiestas, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design