Sopa torrada de farigola amb pilotilles

10.11.08





Pintura de Maria Gustems:
Olla i pomes, 1986




Ingredients:
o Farigola
o Pa torrat
o Grapat d’ametlles torrades
o Ou (opcional)
o Oli d’oliva
o Sal
o Aigua o braó vegetal

Per a les pilotilles:
o Carn picada: vedella i porc
o Ou
o Sal
o All
o Julivert
o Picada de pinyons (opcional)
o Pa ratllat
o Farina o tel de fetge

Preparació:
Es posa a bullir, en una olla l’aigua o el braó de verdures suau amb oli i sal i la farigola, deixar bullir uns deu minuts i retirar la farigola. Es piquen bé les ametlles torrades i s’hi afegeix.

S’esmicola el pa torrat i s’hi va afegint a l’olla mirant que la sopa no quedi ni gaire clara ni gaire espessa, batre-ho enèrgicament (si es vol posar l’ou ara seria el moment d’afegir)

Per fer les pelotilles:
barrejar la carn picada de vedella i de porc amb ou, sal, all i julivert i una mica de pa ratllat (opcional els pinyons picats). Quan està tot barrejar es fan les pelotilles ben remenudes, s’enfarinen o s’emboliquen amb el tel del fetge (llavors s’anomenen pelotilles amb tel), i es fregeixen.

S’aboca les pelotilles a la sopa torrada i es deixa que faci xup-xup no gaire estona.




Suggeriments:
o Fer la sopa en un topí (una nansa) o en una olleta (de dues nanses) de fang, en trobareu diferència...

Notes:
o Aquesta recepta és una barreja de dues sopes ben catalanes i esteses per tot el territori: les sopes de farigola i la sopa torrada amb pilotilles, però considerem que si no agrada les sopes de pa (prometem escriure sobre elles) pot gaudir de sopes de farigola amb el pa torrat esmicolat.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design