Cooking Challenge: cebiXada o esqueChé

12.6.14


Sembla que l’estiu, temperaturament (si la paraula existeix...) parlant, ja ha arribat i ja venen de gust coses fresquetes... Observareu com la blogosfera s’omple de gelateres desempolsades, gaspatxos, postres amb fruites voluptuoses i amanides... i és que quan el llorenç apreta a veure qui és el guapo o guapa que es posa a fer i cruspir-se un ternasco al forn, sense anar més lluny nosaltres!!! Acabem d’estrenar el forn nou i com sóc molt consentidora li he fet ternasco al maridet, però ja li he dit -després de l'escaldufada que vaig passar- que: fins a l’hivern nasti de plasti li torno a fer-ne un... hahahahahahaha.

Aquest més li ha tocava triar repte a l’estimada Mª José, i va proposar que féssim Cebiche i terrible dilema! el meu rei de casa com que arrufava i arrufava el nas cada cop que li insinuava cebi... però per tossuda i mula no em guanya ningú i amb l’excusa del ternasco que li aniria bé quelcom refrescant doncs vaig haver de preparar una cosa a mig camí entre una Esqueixada i un Cebiche, vaig haver de vendre una moto si no volia signar els papers de divorci..., i com a això darrer no era el cas em vaig empescar la cebiXada o l’esqueChé, o com li vulgueu dir..., en definitiva: una marranadota que ens va sorprendre el resultat per bé, que no les teníem totes... hahahahahahahaha.

Ingredients per a dues persones:

  • 1 llom de bacallà dessalat
  • 1 llima
  • 1 ceba petita
  • 1 coralet
  • Unes fulles verdes: en aquest cas de ruca i canonges
  • Raig d’oli d’oli extra verge
Preparació:

  1. Treure la pell al bacallà dessalat al gust. Tallar-lo a daus d’1,5 a 2 cm (ho vaig llegir en alguna recepta que vaig estar cercant de cebiche). Reservar-ho en un bol.
  2. La llima la vam tallar per la meitat, li vam llescar un parell de rodanxes ben fins per a la presentació i de la resta la vam exprimir. El suc el vam afegir als daus de bacallà.
  3. El coralet el vam tallar per la meitat i li vam treure les llavors i apa! cap al bol.
  4. La ceba petita la vam tallar a rodanxes una mica més gruixudes que la llima, en vam reservar les més cuques i les altres cap a la piscina!
  5. Vam fer un parell remenadetes amb cura per no desfer gaire el bacallà i cap a la nevera que falta gent! Ho vam deixar com mitja hora.
Emplatat:


  • Vam triar uns bols de vidre, li vam posar un llit de ruca i canonges, li vam afegir la barreja de bacallà amanit amb el suc de la barreja, vam decorar i ho vam amanir amb un raig d’oli d’oliva extra verge.

El pànic estava servit! la nostra cara era, a l’hora de tastar-ho, a veure si serà incomestible o patxín patxan... i no! va resultar més agradable i refrescant inimaginat!!! Us arrisqueu a provar...?


No us oblideu de visitar les cebichades de les:

5 comentaris

  1. ¡¡Toma ya!!.. Yo peleándome con que si seviche, sebiche, ceviche o cebiche...y ahora hay que añadir cebixada o esqueché... ¡¡me encanta la diversidad cultural!!
    Yo paso de encender fuego alguno en mi cocina este verano ¿eh?.. Yo me alimento con todas las variedades de Miss "Kukins" y tan feliz.
    Besotes.

    ResponElimina
  2. Tu com sempre fent Pàtria jeje. M'encanta i aixi que segur que no hi va haver divorci.. jiji.. a casa no ho volien tastar... y desprès diu aquesta amanida té bona pinta jiji

    Petons boniqueta

    ResponElimina
  3. Maragda, m´encanta el cebiche. De bacallà no l´havia provat mai i deu se deliciós. Haure de posar li remei, ja que aquests tipus de cuinats, com dius,ara amb la calor,apareixen molt.
    Petons

    ResponElimina
  4. Jooooo con bacalao que buenooooo, yo que soy fan del bacalao.... Jaja, me parto contigo... Yo a lo del ternasco también me apunto eh??. Un beso enorme!!!!

    ResponElimina
  5. Aquesta és la meva Maragda, què llesta i quina vista tens per saber compaginar les coses, estimada meva, i sempre amb un resultat deliciós. Moltes gràcies per participar, encara que hagi tardat molt a donar-te-les!! Un petonet, MJ

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design