Una coca de pimpam per Sant Joan

23.6.14




Aquesta recepta ja la vam publicar anteriorment però és tan fàcil de fer i amb no res que es fa i resulta tan bona que va de meravella als tocatardans que no ha fet coca de massa fermentada, ja que no us donaria temps... ;)

Entre la preparació i la cocció no tardareu més de 45 minuts, així que vinga! poseu a preescalfar el forn a 180º C!

Hem d'agrair a la nostra estimada cosina Mª Mercè ;) que té mans de plata i de santa per a les postres!

(Indiquem amb vermell els canvis fets)

Ingredients:
  • 4 ous (rovells i clares separades,  i aquestes muntades a punt de neu molt fort)
  • 1 iogurt natural (no desnatat)
  • 3 parts de farina (prenem com a referència els envasos del iogurt: aprox. 160 gr de farina de força, però no cal que sigui de força)
  • 2 parts de sucre (aprox. 120-126 gr)
  • 3/4 parts d'oli (de girasol aprox. 89 gr)
  • 1 sobre de llevat químic
  • 1/2 got de mistela o anís sec
  • Fruita natural al vostre gust
  • Sucre addicional
Nosaltres també li afegim:
  • 1 cp de coriandre
  • 1 cp de matafaluga
Preparació:

Es diu que no cal que la massa es faci bona, així que vol dir que no li cal temps de llevar.

Es preescalfa el forn,  i com cada forn és un món..., a temperatura de 180º, calor a dalt i a baix.

Muntar les clares d'ou a punt de neu molt fort i reservar-les.

Barrejar la resta d'ingredients en una massa homogènia, els rovells no cal batre'ls abans.

Anar barrejant amb compte la clara a punt de neu, suaument, a poc a poc i evitant moviments circulars.

Abocar tota la pastada en un motlle preparat per anar al forn (si és més petit us sortirà més alt el cóc i si es més gran serà més planet...), decorar amb la fruita seleccionada i espolvorejar amb el sucre addicional. Enfornar a alçada baixa.

Hi ha fruites que queden com més oxidades (poma o pera) i si se li vol donar una capa de lluentor: es barreja una mica d'aigua, sucre i melmelada d'albercoc i es pinzella la fruita.

Vam coure-la en una llanda gran i vam trigar uns 30 minuts, però compte de com funciona el vostre forn, nosaltres primer la vam posar 15 minuts i després de 5 en 5...

I si acompanyeu aquest cóc amb un gotet de Vi Dolç del Celler Edetària, - Celler que acaba de cumplir els 10 anys d'una trajectòria immillorable i que felicitem des d'aquí!-, vi amb un 70% de garnatxa fina i un 30% de Cabernet-Sauvignon, us garantim que ballareu la Dansada, la Jota Ebrenca i si cal ens arrancarem per Buleries!!!!

Nota:

cp: cullereta de postres

boNa RevetLLa !!!



3 comentaris

  1. Ohhh aquesta l´he de fer!!! això de necessitar tan sols un poc més de mitja hora sembla cosa de màgia!! Un petonet estimada ;)

    ResponElimina
  2. Que rico y qué rapido... me lo apunto que esto para una prisa viene estupendamente. Un besazo guapísima

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta Maragda!!! Ja la tinc apuntada per fer-la encara que no sigui San Joan!!! Mil petons bonica!!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design