Aquesta recepta ja la vam publicar anteriorment però és tan fàcil de fer i amb no res que es fa i resulta tan bona que va de meravella als tocatardans que no ha fet coca de massa fermentada, ja que no us donaria temps... ;)
Entre la preparació i la cocció no tardareu més de 45 minuts, així que vinga! poseu a preescalfar el forn a 180º C!
Hem d'agrair a la nostra estimada cosina Mª Mercè ;) que té mans de plata i de santa per a les postres!
(Indiquem amb vermell els canvis fets)
Ingredients:
- 4 ous (rovells i clares separades, i aquestes muntades a punt de neu molt fort)
- 1 iogurt natural (no desnatat)
- 3 parts de farina (prenem com a referència els envasos del iogurt: aprox. 160 gr de farina de força, però no cal que sigui de força)
- 2 parts de sucre (aprox. 120-126 gr)
- 3/4 parts d'oli (de girasol aprox. 89 gr)
- 1 sobre de llevat químic
- 1/2 got de mistela o anís sec
- Fruita natural al vostre gust
- Sucre addicional
- 1 cp de coriandre
- 1 cp de matafaluga
Es diu que no cal que la massa es faci bona, així que vol dir que no li cal temps de llevar.
Es preescalfa el forn, i com cada forn és un món..., a temperatura de 180º, calor a dalt i a baix.
Muntar les clares d'ou a punt de neu molt fort i reservar-les.
Barrejar la resta d'ingredients en una massa homogènia, els rovells no cal batre'ls abans.
Anar barrejant amb compte la clara a punt de neu, suaument, a poc a poc i evitant moviments circulars.
Abocar tota la pastada en un motlle preparat per anar al forn (si és més petit us sortirà més alt el cóc i si es més gran serà més planet...), decorar amb la fruita seleccionada i espolvorejar amb el sucre addicional. Enfornar a alçada baixa.
Hi ha fruites que queden com més oxidades (poma o pera) i si se li vol donar una capa de lluentor: es barreja una mica d'aigua, sucre i melmelada d'albercoc i es pinzella la fruita.
Vam coure-la en una llanda gran i vam trigar uns 30 minuts, però compte de com funciona el vostre forn, nosaltres primer la vam posar 15 minuts i després de 5 en 5...
I si acompanyeu aquest cóc amb un gotet de Vi Dolç del Celler Edetària, - Celler que acaba de cumplir els 10 anys d'una trajectòria immillorable i que felicitem des d'aquí!-, vi amb un 70% de garnatxa fina i un 30% de Cabernet-Sauvignon, us garantim que ballareu la Dansada, la Jota Ebrenca i si cal ens arrancarem per Buleries!!!!
Nota:
cp: cullereta de postres
Ohhh aquesta l´he de fer!!! això de necessitar tan sols un poc més de mitja hora sembla cosa de màgia!! Un petonet estimada ;)
ResponEliminaQue rico y qué rapido... me lo apunto que esto para una prisa viene estupendamente. Un besazo guapísima
ResponEliminaQuina bona pinta Maragda!!! Ja la tinc apuntada per fer-la encara que no sigui San Joan!!! Mil petons bonica!!
ResponElimina