Els entranyables óssets d'or Haribo fan 90 anys

24.7.12




Els óssets d'or Haribo fan anys,
i no pocs precisament:
90 anys!




Creats a l'any 1922 pel pastisser alemany Hans Riegel, de la ciutat de Bonn, d'aquí el nom de la marca amb l'acrònim format pel nom del pastisser i la ciutat d'origen (HA RI BO).

Els óssets estan ben vinculats a la nostra infantesa i la llaminadura de goma va ser la primera que va tenir aquesta forma d'ós, d'altra banda inspirat en els espectacles circenses dels óssos dansarins que arribaven cada any a Bonn, i que van fascinar i inspirar a Hans Riegel.


Fotografia proporcionada per Inforpress

Fotografia proporcionada per Inforpress


Inicialment, els óssets d'or Haribo es repartien en bicicleta per la muller del pastisser, la Gertrud. Una altra curiositat és que l'Albert Einstein se'ls cruspia a cor que vols segons va declarar públicament ell mateix.

Els óssets d'or arriben a  més de 21 països i la companyia compta amb 6.000 empleats i 15 plantes de producció. Una d'elles a Catalunya, des de 1995, en la qual treballen més de 400 persones i exporta a la Unió Europea, Rússia, Suïssa, EEUU, Turquia, Llatinoamèrica i Angola.

Els colors de cada ósset d'or correspon als sabors dels sucs amb els que estan fets: els de gerd són de color granat, els vermells de maduixa, els carbasses són de sabor de taronja, els groc de llimona, els de color blanc són de pinya i els verds de poma. Els meus preferits són els de pinya i poma..., i els vostres?



Fotografia proporcionada per Inforpress

Per a celebrar aquest aniversari tan rodó i longeu Haribo ha engegat una campanya ben sonada per a què els ossets d'or arribin a moltes llars. Per als gastroblocaires ens van organitzar un taller de postres fets amb els óssets d'or Haribo i que va impartir la infatigable i divertida Ada Parellada (podeu trobar una crònica molt completa al bloc Ma Petite Boulangerie i una altra entrada en el mateix bloc amb les receptes aquí...).


Que entre riallades i óssets que es perdien per les boques vam aprendre a fer:
  • Mousse amb mirall d'óssets
  • Bloc de xocolata amb sorpresa d'ósset
  • Maduixots amb cor d'ós
  • Arbres amb ósset trepador

També, l'Ada, ens havia preparat torró, magdalenes, galetes i brioixets amb els óssets d'or Haribo com a ingredient o protagonista de la festa.

Tota una merendola simpàtica i entranyable que grans i petits podem gaudir a pleret i que els adults podem fer un brindis de cava amb uns glaçons ben especials: els óssets d'or Haribo congelats ;) Mira que arriben a ser fiesterus els óssets Haribo!!! jajajajajajajajaja

PER MOLTS ANYS ÓSSETS D'OR HARIBO!
I QUE SIGUIN MOLTS MÉS!!!!
perquè feu feliços al menuts de la casa...
i als grans... també,
que ara necessitem carretons
de dolcesa i humor... 


4 comentaris

  1. Va ser un taller molt entretingut i molt dolç.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots ben bé dir, va resultar una vetllada simpàtica i tendre.

      Petons i bones vacances!

      Elimina
  2. Molt interessant, Mònica! Carai, així que a l'Einstein li agradaven molt, serà qüestió de seguir-li la tradició, doncs! I tu treballes a haribo? Ben dolceta que deus estar, si és així. Sobre el taller de l'ada ja n'he sentit a parlar i tot són elogis. Queda clar que us ho vau passar teta. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja m'agradaria ja treballar a Haribo... La veritat és que va ser un taller molt maco i ens van tractar a cos de rei (de reines!).

      Molts petons i bones vacances!

      Elimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design