Matambre de la Reina Elisenda, i sorteig...

20.9.10


A l'estiu sempre ens agrada cercar receptes que encara que d'entrada sembla que siguin laborioses després ens resolen molts àpats, aquesta recepta que us presentem és ideal per preparar i menjar freda, i si no es posa ou dur es pot ben bé congelar. La recepta ens la va facilitar l'Elisenda, una cuinera que fa cantar els àngels, amb un petit truquet de'n Julio, el xicot argentí que despatxa unes carns magnífiques a la carnisseria de confiança, que li fa fer una il·lusió tremenda quan li vam dir que volíem preparar matambre.

També dediquem aquesta recepta a l'Elvira, a la que sempre desconcentrem i li surten unes receptes tan xungues... jajajajajajajajajaja

Així que fora mandra post-vacacional i encenem els fogons de nou al ritme de mambo!!!

 





Ingredients:
* 1 peça de matambre -carn de vedella- (que us la preparin bé...)
* Suc d'una llimona (truqui del Julio)
* 3/4 fulles de llorer
* Uns grans de pebre negre
* Sal
* Aigua
* Paper film
* Cordill d'ús culinari

Per al farcit:
* Una mica al vostre gust, en aquest cas nosaltres vam posar: our dur, tires de pebrot vermell escalivat, filets s'anxoves i cogombrets en vinagre... però imaginació al poder! també podeu posar cebetes encurtides, olives, tàperes, etc...

Preparació:
1.- Salar la peça de matambre per les dues bandes i pintar-les amb el suc de la llimona.

2.- Repartir per tota la peça els ingredients que hàgiu disposat per al farciment, procurant que la capa de carn on hi ha el greix quedi per la part de dins del farcit (que un cop cuit fa una gelatina natural extraordinària...)

3.- Enrotllar-ho amb cura i apretant fort i lligar-ho amb cordill especial de cuina.

4.- En una olla gran plena d'aigua, suficient per a què cobreixi el matambre lligat, posar-la a bullir amb els grans de pebre i el llorer.

5.- Un cop bull l'aigua afegir el matambre i deixar-ho bullir de 2 a 3 hores.

6.- Un cop passat el temps: treure la peça, treure-li amb cura el cordill, embolicar-ho ben fort amb paper film, i aprofiteu per donar-li una forma arrodonida...

7.- Deixar-ho en un lloc a temperatura ambient amb molt de pes a sobre, i no us escandalitzeu si us dic que una bombona de butà serveix! i deixar-ho 24h així...

8.- Passades les 24h ja teniu un matambre per llepar-vos els dits! es pot deixar a la nevera o si en voleu una part per congelar.

9.- Per servir nosaltres el tallem molt finet i l'acompanyem amb maionesa.

Suggeriment:
No llenceu el caldet sobrant, si és que queda un fons de carn magnífic, que podeu congelar en dosis... ;)

ESPEREM QUE US AGRADI!

*******************

RECORDATORI DE SORTEIG:
Sortegem aquest llibre, teniu temps de deixar un comentari fins el 15 d'octubre, si és que encara no l'heu deixat, DEIXAR EL COMENTARI EN L'ENTRADA: TERUEL EXISTE...
Molta sort! que el llibre bé s'ho val!

21 comentaris

  1. Entonces allá el matambre, también se llama matambre? Ö
    Has usado matambre de cerdo?
    Disculpá si lo decís al final del post, pero no soy capaz de leerlo todo de corrido (prometo mejor)... Sabrás quizás que en Argentina el matambre arrollado es un clásico. Matambre de vaca, claro. Me ha sorprendido encontrarlo aquí con el mismo nombre. Especialmente porque siempre me he preguntado el origen de la denominación del corte.
    Un beso,

    Marcela

    ResponElimina
  2. Hola guapetona!
    Pues sí, lo pido con ese nombre y me lo preparan y sirven, la carne efectivamente es de ternera.
    Un beso muy grande!

    ResponElimina
  3. No sé pas si aquí a Sabadell trobaria una carnisseria que em fessin bé el tall de carn... a Argenitna tallen la carn diferent.
    És una opció fantàstica per tenir un plat fred, ideal per un pica pica informal... i té un tall molt bonic.

    ResponElimina
  4. O sea que tu carnicero es argentino? No es que sea un corte habitual por allá... Ya me estaba haciendo toda una historia. :D
    Un abrazo,

    Marcela

    ResponElimina
  5. Yo creo que tendré que pedir aleta porque no sé si con matambre me entenderán. Por cierto.. denoto que lo de a ritmo de mambo es importantísimo para hacer la receta ¿verdad? Como que la inspiración es mejor. Por lo menos a mí me ha inspirado a tener ganas de ponerme en la cocina.
    Besotes.

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Este plato lo vi en un programa de TV3 que se llama KARAKIA y en el que personas que vivian en Catalauña pero eran de otros paises, nos hacercaban a sus paises a través de la cocina...era muy interesante.
    El matambre te ha quedado muy rico....
    petonets

    ResponElimina
  8. Ualaaa quina recepta més bona!! no n´he comprat mai de matambre (aquí també es diu així, de fet la carn argentina és molt coneguda perquè hi ha molts d´argentins a l´illa) però m´agrada molt...potser amb la teva recepta m´animaré a fer-la...ui si dedica la entrada a l´Elvi que no es desconcentri pas jajaja....petonetssssssssssss

    ResponElimina
  9. Creo que yo también pediré aleta.... mmnnnn que rico... este es de esos platos que permiten descansar antes de comer si hay invitados así que me lo apunto, que seguro la ocasión se presenta pronto...
    besitos

    ResponElimina
  10. El matambre l'havia vist al karakia i realment és una el.laboració ben curiosa. Així tallat és encara més curiós i em sembla que tard o d'hora en farem un a casa... per matar la curiositat :D

    ResponElimina
  11. La verdad es que no sabía que no era común el matambre por tus tierras. Supongo que a vos te debe pasar lo mismo con las comidas de todos los días uno cree que todos en todos lados están habituadas a ellas.
    Por aquí como bien dice Marcela el más común es el de carne vacuna y también el de pollo.
    Se ve exquisito!

    ResponElimina
  12. m'ha agradat acompanya la vostra recepta amb bona música, millora moltíssim!
    Per mi és pràcticament impossible trobar vedella de qualitat, m'ho heu posat dificil.
    pt!

    ResponElimina
  13. les peces de la foto t'han quedat maravelloses, fan tot l'honor al seu nom...
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. Certament, sembla un plat un pèl laboriós. Però amb el que dieu ha de quedar boníssim. Per cert, qui és aquest xicon tan simpàtic a qui li podem comprar carns argentines? Està prop de casaaaaaaaaaa???????

    Salut, estimats!

    ResponElimina
  15. Con lo que me gusta, me comia to jeje.
    Lo has elaborado muy bien.

    ResponElimina
  16. Me encanta verte nuevamente Maragda y que tengas ya el horno funcionando y con tan buena música!
    Bueno, esta receta si la viera mi marido me la pediría ya mismo, ya sabes, Argentina y Uruguay comparten muchas cosas y este plato es uno de ellos.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  17. Pues yo no lo conocía, pero estoy segura de que me gustaría mucho :)
    bss guapa y a bailarrrrrr!!!

    ResponElimina
  18. 'matambre'... sempre m'ha encantat aquest nom, i l'embotit, o com se n'hi hagi de tir, encara més, és clar!

    ResponElimina
  19. Maragda, jo tinc ganes de fer-lo i ara veient les teves fotos em ve molt de gust...quina pinta...uhmmm. T'ha quedat molt i molt bé..i la música m'ha donat ganes de ballar...jeje.

    Petons bonica
    Núria

    ResponElimina
  20. Em fa molta alegria rebrr els vostres comentaris. Rebeu una abraçada molt forta i molt petons!

    PD: Massitet, t'he enviat un correu privat ;)

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design