L'estranya parella: carxofes i gambes

25.2.10





En aquesta època de l'any que estan tan bones les carxofes aprofitem al màxim de menjar-ne, ens agraden molt i com bones i tendres en cap moment de l'any com aquest...

Aquesta recepta enceta una nova sèrie, i veureu que és súmmament senzilla de fer, i amb ben pocs

Ingredients per a dues persones:
* 8 carxofes
* 8 gambes vermelles ben lluïdes
* Aigua
* Sal
* Oli d'oliva
* Pebre blanc (opcional)

Preparació:
Posar en una olleta una mica d'aigua, afegir les gambes un cop netes, les carxofes tallades a quarts amb un bon tros de la seva penca, salar, acabar d'omplir d'aigua fins que just cobreixi el contingut i posar a bullir-ho tapat.

Un cop les carxofes estiguin toves ja podeu apagar el foc. Per emplatar cal treure les menges amb la rasera i repartir als plats i després amanir-ho amb un bon raig d'oli d'oliva.

QUE VAGI DE GUST!

17 comentaris

  1. humm, nunca he probado esta combinación, pero puesto que me gustan los dos ingredientes, habrá que probarla ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  2. doncs si que són tota una extranya parella. però sovint són les que combinen millor, no creus?
    pt!

    ResponElimina
  3. Ni se me había ocurrido combinar alcachofas y gambas, pero como nos gustan las dos cosas será cuestión de probarlas juntas ;)
    Un besote

    ResponElimina
  4. Quina gràcia m’ha fet al llegir el nom de la entrada, “l’estranya parella”, justament ahir jo vaig esmentar a la “parella perfecta” , ja,ja,..
    L’haurem de tastar , no creus?
    Petons

    ResponElimina
  5. Una pareja perfecta, a mi gusto. Me ha encantado esta receta.
    Besos!

    ResponElimina
  6. Faig una recepta de carxofes farcides de gambes ( o quan no tinc almejas) amb salsa verde que es una perdició, l'unic problema es que aquí 1 carxofa enorme, amb una quantitat de pèl terrible costa 2€, barata eh? jaja. El plat es veu fantàstic Maragda, ja m'agradaría poguer seure amb tú i gaudir de tan fantàstic menjar!! El potente també eh? jaajajaja. Petonets

    ResponElimina
  7. Sí, una parella extranya, no ho haguera pensat mai!!! Però molt bona idea, hi haurà que provar-ho!!!!

    ResponElimina
  8. Hola guapa! Pero que compañeros más majos se han buscado esas alcachofas! Vaya gambes que están hechos! a estos amiguitos yo, por aquí, no los veo pasear ni de lejos...
    bssssssssssss

    ResponElimina
  9. Aquesta parella no la trobo pas tan estranya, les carxofes mariden molt bé amb el marisc, no trobes? Carxofes i cloïses queda molt bo, de manera que am bgambes... boníssim també!

    ResponElimina
  10. jaj buen título. La verdad es que yo nunca he hecho alcachofas, nunca,así que cogeré esta receta para empezar.
    Bs guapísima.

    ResponElimina
  11. Estranya parella però mol ben avinguda, un plat ben senzill
    Petons

    ResponElimina
  12. Gracias a todas por comentar, es un plato sencillo de hacer y además que las alcachofas me gustan mucho y con tantas cosas..., incluso hervidas con patatitas y un poco de bacalao, om en tortillita, o en... paro.
    Besos a todas y muy buen fin de semana!

    ResponElimina
  13. Jo no la veig extranya aquesta parella, jo la veig genial i enamorada com nosaltres. Molts petons bonica.

    ResponElimina
  14. Coincideixo amb els vermells, tant és aixì que penso fer un dia una pizza amb aquests protagonistes!

    ResponElimina
  15. Maragda... si aquestes gambes sobresurten de la pantalla.. Com que tots dos ingredients són bons, el plat ha de sortir ben bo.
    Quina delícia de música m'està acompanyant mentre escric. Soc capaç d'escriure't una novela per sentir-la més temps ... tralara la la la... ( en francés )

    ResponElimina
  16. Les carxofes ben bones que estan, jo amb els bitxes no menjaria, però amb qualsevol altra cosa segur que sí :)

    ResponElimina
  17. Passo de donar-vos les gràcies pels vostres comentaris, ara editaré una entrada explicativa d'questa rapidesa amb la que contesto.
    Mil petons i mil gràcies!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design