Trobada blocaire i Reciclant llenties

13.1.10

El dissabte passat, dia 9, ens vam reunir una trentena de persones de blocs gastronòmics a Castellterçol, que va organitzar el Manel, i que des d'aquí li volem agrair de tot cor la dedicació i l'excel·lent tria dels llocs a visitar i menjar que n'ha fet.

Nosaltres no podem afegir gaire cosa més, ni millor, dels que han fet llurs cròniques: completes, simpàtiques, descriptives, poètiques, però totes tenen en comú com vam xalar:

Només volem dir que ens ho van passar redivinament bé, que ens ha quedat un regust de boca dolç i càlid, que ens va encantar conèixer en persona qui hi ha darrera de les cuines que visitem assíduament, i dels que no, que ho farem d'aquí en endavant. Ens feia molta il·lusió acudir a aquesta trobada i les expectatives van ser superades amb escreix i amb un paisatge nevat que no sempre podem gaudir tan de prop.

Les empreses a les que vam anar a aprendre una munió de coses i el restaurant on vam menjar pantagruèlicament, també els volem agrair les seves atencions, explicacions i el tracte amabilíssim que ens van dispensar:




NOMÉS ENS RESTA ESPERAR UNA PROPERA TROBADA...,
QUE ESPEREM QUE SIGUI DINTRE DE BEN POC !!!


**********************************



Amb el títol de RECICLANT LLENTIES volem fer la segona aportació a l'HEMC # 40, bàsicament per diversos motius:

1.- Quan pensem en AMANIDES sempre ho fem, principalment, amb fulles verdes acompanyades de..., amb hortalisses, i a l'estiu també pensem en les amanides d'arròs i les de pasta, difícilment pensem en els llegums, potser amb l'empedrat i poca cosa més...

2.- Els LLEGUMS sempre els associem a plats contundents i generalment calents. A casa ens agraden molt i procurem menjar-ne sovint. Així que aprofitant que teníem restes de llenties fetes i només bullides vam fer una de les dues amanides que fem amb elles, i que també teníem algun sobrant de salmó d'aquestes festes.

3.- Amb aquest ingredient principal en fem de dos tipus d'amanida que ens agraden tot l'any a temperatura ambient o un pèl fresquetes a la bonança, i aquest HEMC ens bé de perles per transmetre que si reciclem amb sobres d'una manera també ho podem fer d'una altra, no hi ha una única manera perquè remirant aquell fons d'armari que són les nostres neveres i rebosts, constatem que tot és aprofitable i només cal intuïció i imaginació... I si una no us acaba de convèncer sempre tindreu el recurs de l'altra... perquè ja sabem allò de lentejas, las tomas o las dejas.

AMANIDA DE LLENTIES AMB SALMÓ FUMAT I XAMPINYONS

Ingredients:
Llenties cuites
Salmó fumat
Xampinyons
Ou dur a daus
Olives negres

Preparació:
Preparació mínima: pim-pam! i no posar a la nevera.

AMANIDA DE LLENTIES AMB PERNIL

Ingredients:

Llenties cuites
Daus de pernil serrà
Olives farcides d'anxova laminades
Daus de tomàquet d'amanir

Preparació:
Ídem de l'anterior, amb una lleu diferència, ens agrada fer-la abans per a què el tomàquet sui i desprengui el seu suquet.
MANERES D'AMANIR-LES

Oli d'oliva
Amb una vinagreta sencilla: vinagre i oli d'oliva
Amb una vinagreta complexa: vinagre, oli d'oliva i mostassa (a vegades cogombret picat)
Amb una vinegreta de mel: vinagre, oli d'oliva i mel

Nota:
Habitualment aquests amaniments porten sal però per aquestes dues amanides no en posem, les llenties en coure-les ja n'hi hem posat, i també porten ingredients que els dóna la salabror, ara bé, si us agrada un xic fortet, en podeu posar, això al gust del consumidor ;)

31 comentaris

  1. Ricas lentijitas, y en ensalada, qué requetebuenas!! yo no habia comido asi nunca las lentejas hasta que me vine pa Francia, aqui las toman mucho , pero desde luego, con las combinaciones que nos habéis puesto ya quisieran ellos, tomo buena nota, que esto va a estar muy rico. Gracias!!

    ResponElimina
  2. Eva: gracias a tí por la visita, y me alegra mucho que te haya gustado, en casa nos gusta a todos, y aunque haga de más nunca sobra!
    Besitos!

    ResponElimina
  3. Ei, un bon post, de dissabte que t'he descobert...encantada de coneixer't!
    I si, esperem que la propera trobada sigui ben aviat!
    Ptnts

    ResponElimina
  4. Quina pena no haver pogut anar a la trobada blocaire!

    Prenc nota de les amanides de llenties: a mi no m'agraden (m'estimo més menjar-me-les calentetes amb el seu caldet), però tinc una filla que en menjaria cada dia. Estiu o hivern, sempre em demana amanida de llenties!
    Petons

    ResponElimina
  5. celebro que ho passessiu bé, d'això es tracta, d'aprendre i de gaudir. fins a la propera!

    ResponElimina
  6. Les llentíes en amanida a casa sempre les hem associat més per l'estiu. Però tens raó, no hi ha raons per a no menjar-les també a l'hivern.

    Aquestes dues que ens proposes són ben interessants!

    Una salutació.

    ResponElimina
  7. Las tomo ,...las tomo!!!... per a mi amb salmó i vinagreta de mel, no l'he tastat mai peró segur que ha de ser "magnifique"- com la canço que sona ara mateix-... i no, tampoc vull anar avui a treballar....
    Petons

    ResponElimina
  8. Que bonito encuentro Maragda, no sabes como me hubiese gustado participar, en alguna ocasión podrá ser, me voy con Elvira :)

    Estupendo tu plato de sobras y yo sin comer lentejas, que no me gustan nada!, pero esa combinación con salmón me la he quedado pensando.

    Besos querida.

    ResponElimina
  9. No et diré res més de la trobada que encara em posaré a plorar,sniff,jaja, ( a la propera agafem el meu jet privat i vaig amb la Kako,jaja) les amanides de llenties, fesols...m'encantan, a veure quan em convides a un menjar amb les dues amanides, que aprofitada que sóc,jaja (es que cuando hay confianza de asco,jaja). Nena si l'altre cançó li agradava a Martin, aquesta es una de les meves preferides!! En quedo una estona escoltant-la. Mil petons ratera guapísima ( per cert, he vist una foto teva a la trovada, on son les teves al reportatge de fotos tan maco que has fet?)

    ResponElimina
  10. Bueno, que risa juraba y perjuraba que tu nombre se traducía Margarita, jamás se me hubiese ocurrido que era Esmeralda, que cosas...
    Las recetas me encantan, es más, si tengo lentejas a hora mismo hago la versión jamón pq yo soy de las que como las lentejas siempre igual y esto es novedad para mi.
    Y en cuanto al encuentro, anda que no se cuidan ustedes, jolín que pinta tiene todo lo que sale en las fotos.
    Bss guapa

    ResponElimina
  11. Són boníssimes les amanides de llegums sobretot les de llenties, una excel.lent aportació al hemc d'aquest mes. Una salutació

    ResponElimina
  12. No se con cual quedarme, me gustan todas, yo prefiero mil veces las ensaladas de legumbre que las de lechuga, y eso que me dedico a lo verde!! vivo de eso jajaja..

    Besos!

    ResponElimina
  13. El primer de tot, Bon Any!!Aquí estic una altra vegada per disfrutar de les teves delícies!
    Quina bona idea per reciclar!!

    Petonets maca!

    Vanesuky.

    ResponElimina
  14. Primero sacame la duda Esmerald o Maragda cual de los dos.
    Lo del encuentro como ya le comenté a los rojos y a Gemma me imagino que la deben haber pasado bárbaro!
    Nosotros somos de comer lentejas en ensaladas pero normalmente las combinamos con arroz blanco frío. Son muy ricas y muy sanas también. Buena combinación la tuya, para probar
    Cariños

    ResponElimina
  15. Ens ho vàrem passar de conya. Vam aprendre un munt de coses, vam conèixer nous amics i ens vam retrobar els amics de temps, vam menjar molt bé i l'ambient va ser fantàstic. Ho hem de repetir. Una abraçada

    ResponElimina
  16. La trovada... una pasada!!!.
    El reciclatge es dels que m’agraden , bons plats i bons aliments.
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Maragda; Realment Castellterçol va ser tot un èxit, de veritat¡¡.
    Les amanides de llenties un altre èxit, poden-les menjar a l'estiu i a l'hivern.
    Jo aquesta vegada també hi vaig participar a l'Hemc. Salutacions Maragda¡¡.

    ResponElimina
  18. La trobada va ser genial, vam passar un dia fantàstic, eentre la colla i les visites, oi?
    L'amanisa de llenties m'encanta, gairebé m'agraden més en amanida que estofades...

    ResponElimina
  19. Un bon aprofitament, nosaltres al estiu ho fem moltes vagades es una forma mes de menjar llegums. Ens ho vam passar d`allò mes bé no?
    Petons

    ResponElimina
  20. Uns plats fàcils i ben deliciosos :-D
    Va ser un plaer conèixer-vos en persona... llàstima que ens faltés el valor necessari per emportar-nos un tanc de xocolata XDDD

    ResponElimina
  21. Va ser genial la trobada, ho haurem de repetir en breu, no? Mil petons estima i visca les receptes d'aprofitament!

    ResponElimina
  22. Quina sort del Manel, que fa possible aquestes trobades gastroblocaires tant boniques!!! M'ha agradat molt aquesta entrada vostra.
    Per cert aquest "Je ne veux pas travailler..." és un dels temes més divertits que conec en francés... i m'agrada molt. Besades

    ResponElimina
  23. Moltes gràcies a tots i totes els vostres comentaris, sou molt macos, i jo no m'he trobat gaire bé aquest cap de setmana per contestar-vos individualment..., així que espero que em disculpeu.

    BESOS / PETONS / BICOS

    ResponElimina
  24. quina enveja la trobada! Molt bones les idees per "reciclar" llenties.
    pt!

    ResponElimina
  25. Felicidades por la quedada que seguro fue genial .... y la ensalada con lentejas nunca las comi pero seguro que estan muy ricas...un besito

    ResponElimina
  26. Eva: va ser molt xula la trobada, anima't per a la propera. Petonets

    Julycar: estuvo de maravilla, y si pruebas las ensaladitas, a ver que te parecen, en casa gustan mucho... Besitos

    ResponElimina
  27. Maragda, un plaer haver-vos conegut!! :)
    La veritat és que va ser un dia magnífic! Serà difícil de superar, eh? :)
    Petons!

    ResponElimina
  28. Quina trobada més simpàtica! Poc a poc m´estic possant al dia dels blogs ja que amb les festes no he fet res de res. Primer de tot desitjar-te que el 2010 sigui fantàstic. He passat una estona molt divertida llegint les entrades, sobre tot la dedicada als elefants,... jaja. Les llenties super bones i super sanes.
    Petons!

    ResponElimina
  29. Genial poder haver fet esta trobada, de la que crec que tothom va acabar molt i molt content :)

    Mmmm llenties! A mi m'encanten, i encara que a l'hivern són millors calentetes, també faig alguna que altra amanida.

    ResponElimina
  30. Mercè: I tant! que ens ens ho vam passar bé, a la propera no espero que es superi, si és igual de xula ja em conformo! Petons preciosa

    Pilar: Moltes gràcies i també et desitjo que el 2010 sigui un any ben bo per a tu. Petonets

    Mònica: doncs jo diria que també, va ser un dia complet. Sobre les llenties, també m'agraden molt estofades, però després dels atracons navideñus és que no hagués passat ni una cullerada. Besets bonica

    ResponElimina
  31. Wivith: muchas gracias a tí, por todo el trabajo realizado. Un beso enorme

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design