Pa "Chapatis"

6.1.09



Dibuix de la Sonia Royo, de petita dibuixava nines amb chapatis ben blaus i lluïts, ara que té 11 anys ens fa arribar aquesta recepta de pa oriental, els chapatis (no podia ser altrament!), directament des de París. Moltes gràcies cosineta! Mira que arribes a ser salada... Petons per a tu, per al sucret candi de l'Eva, per al cor que no li cap al pit de tan gran del Joan, i per a tots. Els primos que se dan un besito pa la boca ;D

Ingredients:
o 1 kg de farina
o 1 punta de sal
o 1 i ½ l d'aigua tèbia
o 1 cullerada de mantega

Preparació:
Barregem la farina amb la sal i la mantega. Farem una massa a la que anirem afegint de mica en mica l'aigua que admeti fins que tinguem una massa homogènia i que no s'enganxi als dits.

Deixarem reposar la massa ben tapadeta amb un drap durant uns 30 minuts. Passat aquest temps ho dividirem en boles de la mida d'un ou i les estirarem amb el rodet, espolvorejant farina per a què no s'enganxin i fins que quedin el més fi possible i circulars.

El darrer pas es posar a coure en un planxa o paella que estigui prèviament escalfada. Quan apareguin unes bombolles petitones donem la volta als chapatis i els acabem de coure fins que estiguin fets del tot.

Notes:
o S'aconsella untar amb oli d'oliva per a que no s'enganxin uns chapatis als altres i també resulten més gustosos.

-------------

Quand tu regarderas le ciel, la nuit, puisque j’habitarai dans l’une d’elles, puisque je rirai dans une d’elles, alors ce sera pour toi comme si riaient toutes les étoiles. Tu auras, toi, des étoiles qui savent rire.
Antoine Saint-Exupéry: Le petit Prince

4 comentaris

  1. Molt fàcil de fer. Igual m'atreveixo, mira que el pa em fa respecte, no se perquè.
    Salut!!!

    ResponElimina
  2. Fàcil sí que ho és, sí, entre nosaltres, la Sonia no només ens ha fet arribar la recepta, el fa habitualment, així que si una xavaleta d'11 anys pot...
    Salut!

    ResponElimina
  3. Aquest pà te una pinta increible!!

    Una pregunta, com fas perque quan donis a imprimir et seleccioni directament només la recepta???Porto setmanes intentant-ho, t'agrairia molt que m'ajudessis.

    Petons guapa.

    Gràcies!!

    ResponElimina
  4. Sí que està molt bo!
    T'envio un correu perquè és una mica llarg...
    Petons

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design