Escudella i carn d'olla

8.12.08










Ingredients per a 8 persones:
o Costella de vedella
o Costella de xai
o 2 talls de cansalada viada
o Careta de porc
o Peu de porc
o Tros de cua o d'os d'espinada
o Os de pernil
o ¼ de gallina
o ¼ de pollastre
o 2 botifarres negres
o 2 Botifarres blanques
o 4 patates
o 1 grapat de cigrons remullats
o 2 pastanagues
o 1 branca d'api
o 1 xirivia
o 1 nap
o 1 porro
o ¼ de col
o Tros de carbassa
o 300 g de galets
o Farina
o Aigua
PER FER LA PILOTA
o 150 g de carn de vedella picada
o 150 g de carn de porc picada
o All trinxat
o Julivert trinxat
o 1 ou
o Sal
o Pebre
o Farina de galeta o molla de pa
o Pinyons (opcional)

Preparació:
En una olla amb aigua freda posar les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota. Fer-ho bullir una hora i afegir els cigrons, quan arrenca el bull anar escumant. Quan fa dues hores que bull afegir les verdures excepte les patates.
Mentrestant es pot barrejar tots els ingredients de la pilota, prèviament haurem separat el rovell de la clara d'ou -que no utilitzarem- i treballar-los una estona fins que quedin ben lligats, donant-hi forma ovalada.

Després d’una altra hora de cocció de l’escudella, afegirles patates, les botifarres, la pilota enfarinada i una mica de sal. Deixar-ho coure mitja hora més i quan tot estigui cuit, separar el brou i fer bullir la pasta.

Servir primer l'escudella i després la carn d’olla.

Suggeriments:
o En lloc de cigrons s’hi pot posar mongetes, i si es posen cuits afegir-los cap al final de la cocció.
o Posar canyella en pols a la pilota.
o Farcir els galets de l'escudella amb la preparació de la pilota.
o De vegades en lloc de pilota hem optat per fer mandonguilletes que hem sofregit i afegit a la sopa.
o S’hi pot afegir un tros de sagí enfarinat en el caldo.
o En comptes de gallina es pot posar oca.
o Les crestes, pedrers, colls, potes i altres menuts del pollastre, també es poden fer bullir amb la resta de carn d’olla.
o Si sobra pilota es pot tallar a rodanxes, arrebossar-la i fregir-la.
o La carn d'olla de vegades l'amanim amb una picada d'all i safrà i un bon raig d'oli d'oliva.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design