"Parmentier" de patates, tòfona i fetge gras

17.11.08





Antoine Parmentier (1737-1813) va promoure el consum de la patata a Europa

Recepta del restaurant Les Voltes de Sant Sebastià de Moià.

Ingredients:
o 1 kg de patates del bufet o trumfos
o ¼ l de crema de llet
o Talls de fetge gras
o Tòfona
o Oli de tòfona
o Sal maldon
o Sal i pebre negre

Preparació:
Posar a bullir les patates amb aigua i sal, pelades i tallades a daus.

Per fer el parmentier, posar les patates bullides i escorregudes amb la crema de llet, la sal maldon, el pebre negre i la tòfona ratllada i aixafar-ho fins fer un puré.

Fer el fetge gras a la planxa, sense oli, ha de quedar ben marcat i ros.

Per emplatar, posar un fons el parmentier, col•locar el fetge gras a sobre i amanir amb una mica més de sal maldon, tòfona ratllada i l’oli de tòfona.

Notes:
o El puré de patates aixafar-lo a mà o amb el passapuré manual, no emprar estris elèctrics perquè el resultat final sempre té una viscositat que no acaba d'agradar, és una feinada però que paga la pena amb escreix.

2 comentaris

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design