Ànec amb peres

20.10.08





Ingredients:
o 1 ànec mut
o 1 ceba mitjana
o ½ remolatxa fresca
o 2 tomàquets
o 6 grans de ginebró
o Pell de taronja
o Fetge d'ànec
o 1 copa de vi dolç Vieux Banyuls
o 4 peres d'hivern
o 10 grans de blat de moro torrat
o 10 g de xocolata negra

Preparacio:
Netejar la carcanada de l'ànec, traient-ne les freixures. Tallar-la a trossets, escalfar una paella i daurar aquests trossets.

Tallar la ceba a daus i afegir a la cassola, fins que es daurin. Mentre es daura la ceba, posar al foc una paella i marcar les peces d'ànec per la banda de la pell.
Quan la ceba comenci a daurar-se, afegir la remolatxa tallada a dauets i afegir a la cassola la pell de taronja i els grans de ginebró.

Rentar molt bé les peres i les tallar-les a trossos, sense treure'ls la pell. Afegir els trossos a la cassola. Pelear i tallar el tomàquet a daus i l'afegim a la cassola quan s'hagi enrossit la pera. Deixar que es coguin tots els ingredients, fins que el tomàquet gairebé es desfaci. Llavors serà el moment d'afegir a la cassola la copeta de vi dolç.

Deixar coure tots els ingredients de la cassola fins que facin una mena de melmelada. Afegir els talls d'ànec, menys els magrets, que tenen una cocció diferent.

Escalfar aigua i l'abocar-la a la cassola, fins que cobreixi tots els ingredients. Posar la cassola al foc fins que l'aigua arrenqui el bull. Un cop bull traiem la cassola del foc, la tapar-la amb paper de plata i col·locar-la al forn a 130º C, unes 2 hores. S'ha de comprovar que els talls d'ànec siguin tous, per afegir a la cassola els magrets i deixar-ho coure tot uns 20 minuts.

Per la picada, tallar el fetge d'ànec molt petit, salpebrar-ho i rostir-lo i amb els gran de blat de moro torrat ho picat amb la mà de morter. Reservar-ho.

Traure la cassola del forn, retirar les peces de carn i passem el que ens hi queda per un colador, per obtenir-ne la salsa. Col·locar les peces de carn a la cassola, les mullem amb la salsa colada i escalfem una altra vegada la cassola al foc. Quan la salsa de la cassola arrenqui el bull, afegir la xocolata i la picada. Deixar coure fins que lligui la salsa.

Pelar les peres i fer-ne grills. Escalfar una planxa i marcar la pera fins que es dauri una mica. Reservar.

Per emplatar-ho, abocar un cullerot de la salsa de la cassola al centre del plat, col·locar grills de pera i a sobre una peça d'ànec.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design