Manual bàsic del BOLETAIRE

6.10.08





Les muntanyes en aquesta època de l'any són invadides massivament per pretesos boletaires que per desconeixement o per manca de cura deterioren el territori que antany havia estat prolífic en bolets.

Fa pena comprovar que els boscos són pràcticament llaurats per aquests hordes diumengeres que a més a més deixen testimoni en forma de deixalles no biodegradables.

Mínimes recomanacions:

1. Portar cistell -i no bossa de plàstic- i una ganiveta.

2. Quan es troba un bolet, tallar-lo, espolsar-lo allà mateix i tornar a tapar les senyals d'on havia estat. Per dos motius: si es manté el lloc es pot tornar a reproduir perquè poden restar espores i també les condicions d'hàbitat que ha permès que creixés, i segon perquè els boletaires no ens agrada deixar rastre dels topants que coneixem.

3. No collir bolets que no es coneguin, o que no es disposi la manera de consultar-ho a algú que els pugui conèixer. Primer per un tema de salut per al propi interessat i segon perquè els boletaires depèn dels bolets que trobem sabem si a prop seu en hi ha d'altres comestibles. I per suposat! no jugar a futbol amb els que no collim, és de matussers amb l'entorn.

4. Si aneu amb algun boletaire dels de tota la vida, proveir-vos d'un brúixola, tenim tècniques per a desorientar-vos i que no sapigueu tornar mai més al lloc on us hem fet la gràcia de portar.

5. Per últim, recollir totes les deixalles que podeu produir esmorzant, fumant, bevent, etc. sempre trobareu un contenidor on dipositar-ho i tots podrem gaudir d'uns boscos néts.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design