Sarsuela

18.8.08





Què seria dels dies festius sense una Sarsuela de peix i un tortell de nata?


Ingredients:
o Rodanxes de rap
o Rodanxes d'orada, també lluç
o Calamars nets i en rodanxes
o Gambes
o Escamarlans
o Musclos de roca
o Cloïsses
o Ceba triturada
o Tomàquets triturats
o 1 fulla de llorer
o 1 copa de vi blanc
o Fumet de peix (veure el Cim i Tomba)
o Farina
o Oli d'oliva
o Sal
o Pebre
Per a la picada:
o Alls
o Safrà
o Julivert

Preparació:
Netejar, salar i enfarinar els peixos, els calamarsos, les gambes i els escamarlans. Fregir-ho successivament però volta i volta cadascun dels ingredients. Reservar l'oli d'aquesta fregitura.

Col·locar el peix i marisc en una cassola de fang ampla i anar-ho distribuint sense amuntegar.

En l'oli que hem utilitzat per fregir el peix sofregir ben confitat la ceba, el tomàquet i la fulla de llorer. Afegir la copa de vi blanc i deixar-ho reduir, mullar-ho una mica amb el fumet de peix i deixar bullir.

Colar aquesta salsa al damunt de la cassola on haureu posat el peix i marisc i afegir la picada, donar-li unes sacsades a la cassola i ho deixeu coure a foc molt lent durant uns minuts, rectificar de sal si cal.

Afegir en el darrer moment els musclos i les cloïsses.

Suggeriments:
o En comptes de vi blanc us suggerim una copeta del licor francès Pernaud.
o A la picada també se la pot fer amb ametlles, avellanes i/o carquinyolis.
o Podeu obrir prèviament els musclos i les cloïsses i aprofitar el suc que desprenen.
o Us suggerim per aquest plat vi blanc molt fresc, i us recomanem el vi anomenat Calcari del celler Parés Baltà

Notes:
o A la Sarsuela se l'anomena Òpera si es fa amb llagosta.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design