Fogasseta

25.8.08




Fotografia a peu de carretera al costat de vastes finques de carxoferes a la Costa Est dels EEUU


Agraïm l'aportació d'aquesta recepta a una xica molt maja de Xerta que vam coincidir a la Clotxa de Gandesa.



La Fogasseta és un plat característic de la gastronomia de Xerta, que es menja el dijous gras o llarder, en iniciar el Carnaval i que enceta l'època d'excessos abans que la senyora Quaresma ens posi a dieta severa.

Per aquestes dates és habitual el consum de la botifarra d'ou, i més coneguda que la Fogasseta, que al nostre parer se'ns presenta com a més interessant.

També cal esmentar que és l'època òptima per al consum de les carxofes i els alls tendres, ingredients claus de la Fogasseta.

En parlar de la Clotxa ja us ho vam referir, el principi és el mateix, es posa tot de fato a dins de la crosta del pa, però ni els ingredients ni l'època de l'any fa que cap de les dues menges s'assemblin.


Ingredients:
o ½ pa de pagès
o Alls tendres
o Carxofes
o Llom o salsitxes
o Ous
o Oli d'oliva
o Sal

Preparació:
Netejar bé els alls tendres i les carxofes i aprofitar aquella pert més tendra. Es sofregeixen els all tendres, les carxofes tallades a galls i el llom o les salsitxes.

Un cop sofregits els ingredients esmentats fer una truita amb tot.

Posar la truita dins de la crosta del mig pa de pagès i llest.

Suggeriments:
o Acompanyar-ho amb trago va trago ve d'un vi de la zona, que són excel·lents.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design