Escuma de llimona

16.7.08





Ingredients:
o 4 ous
o 6 cullerades curulles de sucre
o Ratlladures d’1 llimona
o ½ got gran de suc de llimona natural
o 1 ½ o làmines de gelatina (cua de peix) sense sabor

Preparació:
Es baten els rovells dels ous amb 3 cullerades de sucre fins que es fa una crema escumosa, se li afegeix el suc de les llimones i les ratlladures i es continua batent.

Posar en remull la gelatina una estona, quan s’hagi estovat dissoldre-la amb dues cullerades d’aigua tèbia i afegir a l’anterior.

Batre les clares d’ou i 3 cullerades de sucre fins que quedin a punt de neu molt fort. Anirem barrejant la crema anterior molt a poc a poc i evitant els moviments circulars per a què no baixi el punt de neu, que sempre ho fa una mica.

Distribuir l'escuma de la manera que es servirà, sobretot si es pensa en una presentació a la taula de manera individual i deixar-ho al frigorífic un mínim de 2 a 3 hores, que es el temps que trigarà la gelatina a agafar consistència.

Suggeriments:
o Les presentacions més clàssiques són en terrines, copes de vidre de gelat o de martini, decorat amb fulles de menta fresca o amb galetes de llengua de gat.
o Si voleu fer una cosa diferent podeu optar per presentacions més arriscades: amb branques de farigola o romaní, amb flors comestibles, amb anisets de decoració de postres.
o Allò que la vostra imaginació us suggereixi.

Notes:
o Aquesta escuma ja heu comprovat que no porta nata, això li permet de tenir una textura escumosa interessant.
o El punt de neu sempre baixa una mica en contacte amb altres ingredients però si ho treballeu com s’indica baixa el mínim.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design