Vedella caramelitzada a la mostassa amb salsa sorprenent

23.4.12





Avui, diada de Sant Jordi, dia dels enamorats catalans, dia de la rosa i els llibres que omplen de colors i aromes embaumadors places i carrers de les nostres ciutats i pobles, us presentem una recepta que ens va cridar molt l'atenció del llibre La cuina sexi de la Carmen Suárez, de Columna, ja podeu comptar que aquest llibre va caure per Sant Jordi de l'any passat ;)


No podem dir una altra cosa de la recepta que és extraordinàriament sorprenent, que sembla que unes coses no lligaran amb les altres, però el resultat és engrescador, què! us atreviu...? És suggerent, carnosa i especiada singularment...






Ingredients per a dos persones:
Per a la vedella

  • 2 medallons gruixuts de vedella
  • 2 cs de mostassa a l'antiga (*)
  • 1 cs de sucre morè
  • Sal

Per a la salsa
(vam doblar les quantitats especificades)

  • 1 sobre de sopa de ceba (sí sí! que no se'n ha anat la pinça!)
  • 1 llauna de refresc de cola
  • 1 cullerada d'oli


Preparació:
De la vedella

  1. Marcar la carn a la planxa, encara que a la recepta originària diu de pintar-la d'oli i passar-la per la paella, nosaltres vam preferir marcar-la a la planxa.
  2. Nosaltres quan fem la carn a la planxa mai salem la carn, sinó que posem la sal a la carmela i quan aquesta està torrada hi posem la carn, així queda aquella crosteta de planxa que ens agrada tant... i ens agrada volta i volta!
  3. Retirar la carn del forc i posar-la en un safata de forn, untar-la bé amb la mostassa a l'antiga pel damunt i espolvorejar-hi al damunt el sucre morè.
  4. Posar-ho al forn, a gratinar fins que el sucre estigui ben enrossit.

De la salsa

  1. Posar a escalfar l'oli i ofegar-hi el contingut del sobre de la sopa de ceba.
  2. Afegir el refresc de cola.
  3. Remenar bé i deixar que espessi, s'ha d'anar remenant perquè té tendència a enganxar-se al cul del cassó.
  4. Un cop fet abocar-ho en el recipient que tingueu decidit servir-ho.

Més fàcil impossible! oi? Servir-ho tot al moment, fred no val gaire... la salsa freda es converteix amb gelatina que es pot tallar amb ganivet! però la combinació de la vedella caramelitzada amb la salsa: humm!

Nota:
(*) cs: cullerada sopera

♥ FELIÇ DIA DE SANT JORDI!!!!!!! ♥


16 comentaris

  1. Dincs si que és original i engrescadora!!! Feliç Sant Jordi!

    ResponElimina
  2. Carai, tu! I tan sexy!! Quina vedella més temptadora... feliç Sant Jordi!

    ResponElimina
  3. Faig una recepta semblant però amb suc de taronja enlloc de cocacola :)
    Aquest llibre ha de ser molt interessant, el buscaré ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Caram! de segur que amb el suc de taronja deu estar d'infart... en prenc bona nota.
      Molt bona diada! i petons

      Elimina
  4. Curiosa i temptadora si que ho és!

    Ahir vam menjar els teus macarrons de bacallàgratinats amb allioli... em van fer "la ola", nena són una passada de bons!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajaja. ja li diré a la meva amiga... li agradarà saber-ho, sí que són molt gustosos.
      Molts petons i feliç Sant Jordi

      Elimina
  5. Me encanta esta receta... esto lo tengo yo que probar, que mi hermana hace una salsa con la sopa de cebolla buenísima así que seguro que me encanta!
    besotes y una receta lo más de lo más!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias corazón! Así que tu hermana... sonsácale el secretito... anda...
      Miles de besotes!

      Elimina
  6. Hola, recepte mol temptadora i si a mes es sexi....
    Jo faig algo semblant, pero provaré la teva.
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs espero que compleixi amb les expectatives.
      Petons!

      Elimina
  7. Uau! Aquesta recepta sí que és sorprenent!! jeje
    Espero que passéssiu un bon St Jordi!!
    Petons guapa!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design