Cooking Challenge: Casatiello ràpid

10.10.11


 Aquí tornem, com cada mes i convocatòria de les fantàstiques Cooking Challenge. Aquest mes li tocava triar a la gran Quo de Quocinando: Un Casatiello napolità, i com no! ben documentat, però veureu, nosaltres com les cabres, que sempre tiren al monte... hem fet una adaptació entre Charro-germano-napolità i de pim-pam-pum fuego... El forn no ens va gens catòlic i esmerçar tantes hores en la preparació perquè el forn nostre, que té vida pròpia, fes el que li sortís del tete doncs ens feia especialment ràbia, però és que tampoc volíem deixar de provar fortuna... vaja! vessant optimisme pels quatre costats! ;)

La veritat és que ens va sorprendre molt gratament i va desaparèixer en un obrir i tancar d'ulls, tot i que el vam fer petitó, però és d'aquelles receptes que repetirem, de segur, i també us hem de dir que per primer cop hem fet una massa pastada completament a mà, si més no a casa... Diem que és Charro-germano-napolità per les variacions que hem introduït amb els ingredients que l'enriqueixen, el Napolità porta salami del mateix origen, formatge provolone i ou dur, -si no porta ou dur és casatiello, però no napolità-. Nosaltres vam improvitzar una mica: vam posar un magnífic xoriç farinato (Rosa, és en honor a tu!),   salsitxa de frankfurt (eps! de la bona!!!!), formatge provolone i ou dur..., i em comptes d'aigua vam fer la massa amb cervesa... BRU-TAAAAAAAAL!




Ens col·loquem el davantal i anem per feina!


Ingredients:
  • 50 g de cervesa
  • 20 g de llevat fresc
  • 100 g de farina de força
  • 12 g d'oli d'oliva
  • Pessigada de sal

Enriquiment:
  • Daus de xoriç farinato
  • Daus de salsitxa de frankfurt
  • Daus de formatge provolone
  • 1 ou cru

Salmorra de l'acabat final:
  • Oli
  • Grapat de sal gruixuda
  • Aigua


Preparació:
En un bol posar la cervesa, l'oli i el llevat fresc desgrunat i remenar un moment, afegir la farina i el pessic de sal. Amassar-ho dins del bol com fent pessigades, quan la massa comença a tenir una mica de consistència afegir els daus de farinato, frankfurt i provolone, i acabar d'amassar fins que noteu que la consistència de la massa és elàstica.


Posar la massa en el mateix bol al forn, a una temperatura de 50º, durant mitja hora. Passat aquest temps emmollar-ho al gust o la forma desitjada i tornar-lo a posar al forn mitja hora més, a la mateixa temperatura, nosaltres vam usar per emmotllar-ho aquesta mena de safata de fusta que és apta per anar al forn i s'anomena panibois.


Passada l'estona pujar la temperatura del forn per a la cocció, i aquí us diem que nosaltres ho vam haver de posar a 250º, temperatura a dalt i baix (però a la part de dalt tapat amb una safata).



Netejar molt bé l'ou cru i incrust-ho a la massa i acte seguit pintar-ho tot bé amb la salmorra que haureu preparat barrejant els seus ingredients i sacsejant-los força.


Amb el nostre forn vam tardar al voltant dels 45 minuts en coure...


Si es menja calent és diví, es troba el formatge fos!!! però un cop fred també està per llepar-se els bigotis!!! Vinga animeu-vos a tasta'l que us encantarà...


No us oblideu de visitar les propostes de casatiello magnífiques i espaterrants que han preparat les altres CCh:




10 comentaris

  1. Con la boca abierta me has dejado.... mira que se me han ocurrido posibles ingredientes para el casatiello, pero el farinato, sinceramente no se me pasó por la imaginación y ya me imagino que olorcito y que sabor rico te dejó en la cocina.... Ay, Maragda... me encanta tu versión... si es que sois todas la leche... me iba de puerta en puerta a ver si me caía un trocito y de paso os achuchaba a todas jajaja...
    Besitos guapa y gracias por esta receta!

    ResponElimina
  2. Jooo pues con frankfurts tiene que estar de miedo, ese lo tengo que probar!! que me quedaron ganas :)
    bss guapa
    por cierto me encanta el formato.

    ResponElimina
  3. ¡¡Qué puntazo utilizar farinato!!..Ja, jaaa... Inteligente donde "l'haiga" que te has quedado con todas nosotras y sobre todo con la anfitriona. Tenía que estar divino de sabor.
    Besotes.

    ResponElimina
  4. Jajajajajaja,es que no puedo leerte sin partirme de risa, ya sabes que te quiero con locura y después de ver éste casatiello churri-purri-panibois con cerveza y "pastat" a mà aún te admiro y te quiero más. Maraaaagdaaaa que estás hecha una panadera de tomo y lomo!!!!! Me encanta tu relleno y el cambio con la cerveza, la próxima te copia amiga. Mil petonets

    ResponElimina
  5. :D Maragda! Que bona! M'ha encantat la teva versió amb cervesa i adaptada pel teu forn poc catòlic. :)
    Petonets!

    ResponElimina
  6. Me gusta la presentación y que aspecto tan rico que tiene...
    besos

    ResponElimina
  7. Valentaaaaaaa!!!! al menys alguna cooking s´ha animat amb l´ou jajaja...quin gust llegir-te nena, no saps com he rigut amb la teva explicació d´aquest casatiello tan internacional, segur que va estar boníssim, la propera vegada jo també el faré amb cervesa...un petonàs

    ResponElimina
  8. Nena!! que et vaig estar esperant tot el día 10 i no et veia, i desprès em vaig oblidar completament...uys quin disastre, i jo m'havia perdut aquest fantàstic i original Casatiello!! como mola, segur que va quedar boníssim!!

    Núria

    ResponElimina
  9. no me puedo creer que se me haya pasado venir a ver tu receta de las cooking de octubre, pero si casi se me junta con la de noviembre, jajaja

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.cultura-libre.net

    ResponElimina
  10. Bueno , desde ya que esto es para repetir. Los ingredientes son uno más sabroso que el otro! Y así pequeño claro que se va a terminar en un periquete!
    Cariños

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design