Pastís de formatge al microones, más fácil imposible

27.1.11


Que no us agrada molt el dolç? No teniu molt de temps? Teniu algun motlle coquetó per estrenar, en aquell racó d'armari, a dalt de tot? Voleu sorprendre a la vostra parella un diumenge plujós i tristot? Teniu mandra? Si contesteu que sí a només UNA d'aquestes preguntes i us agrada el formatge aquesta és la vostra recepta!

Vam fer diverses proves fins que vam trobar el punt que ens agrada, no molt dolç ni empalagós, i per contra del que pugui semblar té el paladar d'un bon pastís de formatge.

En aquesta primera fotografia trobareu que la base de galeta és excessiva, nosaltres també!



En aquesta, vam fer la segona provatura amb un motlle de silicona..., ideal per a dues persones en un diumenge per la tarda, amb temps de perrus, acurrucadets al sofà amb la manta, dues culleres i compartint plat...



I aquesta, la prova definitiva per a unes 6 racions ben bones...



Anem per la recepta i les conclusions a les que hem arribat...

Ingredients per a un motlle màxim de 21 cm, i apte per a microones:

* 2 ous
* 250 g de formatge tipus Philedelphia
* 2 iogurts naturals, vam posar 200 g (*)
* 100 g de sucre (8 cullerades aprox.)
* 7-8 g de Maicena (2 cullerades aprox.)
* 1 dau de mantega (només per a motlles de silicona...)

També aquests ingredients si voleu fer la base amb galeta:

* 20 galetes maries (excessiu! amb 10 en hi ha suficient)
* 60 g de mantega (la vam posar salada, som uns romàntics dels sabor de les galetes maries amb mantega salada de quan érem petits...)


Opcional:

* Alguna melmelada de fruits vermells, en aquesta ocasió vam triar la de maduixots de la Vallalta al pebre rosa.
* Panses sultanes remullades i inflades amb rom.

Preparació:

Si voleu posar les característiques panses sultanes, el dia abans, es netegen bé, es deixen secar un xic i es deixen en remull dins de rom, que sigui generós, que aniran absorbint el líquid..., i deixar-ho ben bé tota la nit per a què quedin ben impregnades i meloses.

Amb la base de galeta

Folrar el motlle que tingueu previst emprar amb paper film, no us requi de fer aquesta operació que després es desemmotlla a la perfecció, penseu en un motlle que ha de ser apte per anar al microones...

Picar les galetes maries i reservar. Escalfar la mantega, sense que arrenqui a bullir i barrejar amb les galetes. Col·locar la base al motlle i a la nevera! si no ho feu us trobareu trossos de galeta que flotaran quan tireu el preparat de formatge (quien avisa no és traïdor!)

Amb un motlle de silicona

Desfer el dau de mantega i pintar bé el motlle, per tots els racons. Posar-ho a la nevera.

Comú per a totes dues maneres

Pesarem o medirem la resta d'ingredients i els batrem, us podeu ajudar amb un robot i fins i tot un braç elèctric, fins que quedi una crema de textura suau.

Abocar-ho al motlle preparat, afegir les panses i cap al micro! amb el nostre que té una potència màxima de 800, només van ser 14 minuts! Observareu que va pujant de l'exterior, concèntricament cap a l'interior, quan el centre també estigui a dalt de tot ja el teniu, però no us feu il·lusions que després baixa una mica...

Important: quan el micro s'ha aturat no tocar-lo de dins fins passats 5 minuts. Després ja es pot treure i deixar refredar...

Si és d'un dia per un altre, millor guardat a la nevera i tapat per evitar que es vagi ressecant dels extrems...

Les mesures dels ingredients per al motlle petit que heu vist: la mitat del ingredients i la mitat del temps al micro (7')

Les mesures per al més gran: el 150% de les quantitats de la recepta que us posem, pel que fa els minuts, ho vam deixar 22 minuts, però es va dorar massa de sobre...

(*) Pel que respecta al iogurt, l'estimada Mercè de la Cuina per a llaminers, ens va fer descobrir una petita (gran!) joia selvatana, un iogurt suau com el vellut i de textura líquida-cremosa, que ens hem enviciat a menjar-lo a crema dent, cullerada sopera va, cullerada sopera ve! Gràcies Mercè! Gràcies La Selvatana!

26 comentaris

  1. Que bó sembla!! Ho tinc que provar sense dubte...
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  2. Jo em quedo amb la tercera opció, que té forma de flor i m'agrada molt!
    Ahir vaig comprar aquest iogurt. Te'n recordes que me'l vas recomanar al sopar de la Braun?
    Petons

    ResponElimina
  3. Hola,
    Potser a la primera prova hi havia massa galeta.. però jo no hagués dit que no a tastar una miqueta. L'hauré de fer per que compleixo, amb més d'una de les qüestions. Amb la foto ja et fas una idea de com de bo ha de quedar. Gràcies,

    ResponElimina
  4. Oh oh ohhhh jo he contestat que sí a totes les preguntes així que suposo que podria menjar un poquet de totes les opcions perquè totes em semblen delicioses: amb base de galetes, melmelada, panses...ummmm...tinc que comprovar que els motlles de silicona que tinc puguin anar al microones, que com quasi mai utilitzo aquest aparell no en tinc ni idea :)) mercis per aquesta meravella!!! petonets!!!

    ResponElimina
  5. Doncs m'encanta el pastís de formatge i no en tenia ni idea de com es feia amb el microones! Tal i com ho dius tu, perfecte per anar més ràpid i la pinta, no deixa gens a desitjar, es veu boníssim! ^^

    ResponElimina
  6. Totes les versions t'han quedat super maques! encara que jo prefereixo el de amb base de galeta.
    Petons

    ResponElimina
  7. Fantàstic, però en la primera foto, la base de galeta s'ajusta perfectament al meu gust. Comparteixo amb tu lo del temps de "perrus" i sofà.

    ResponElimina
  8. Bravooooo!!!! Em quedo amb les tres versions i si n'hi hagués més també me les menjaría, jajajaja, es nota que m'encanta el pastís de formatge no????. I qué bó el jogurt!!!!! A mí també me'l va recomenar la Mercè!!!! M'encanta molt l'estil que estàs donant a les fotos!!!!!Mil petons guapa meva

    ResponElimina
  9. Aquests pastís de formatge al micro a casa meva triomfen, jo també en faig un de boníssim molt semblant al vostre però sense panses i amb fuita fresca pel cim.

    Judith

    ResponElimina
  10. uno de mis postres preferidos!... me encantaron los moldes. buenisimo el blog, besos!

    ResponElimina
  11. Boníssim!!!! amb base de galeta o sanse, és un pastís com tu dius per menjar-lo acurrucadets al sofà quan plou!!!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Quina recepta més bona!!! Jo hauria respost més d'un sí a l'enquesta. Trobe que és molt bona de fer. Me l"apunte, Per suposat!!!

    ResponElimina
  13. Una forma rapida de fer el meu pastis preferit, te la copio
    Petons

    ResponElimina
  14. A què no saps què he preparat avui com a postres de diumenge? :D ha tingut un èxit total, és un pastís boníssim!! quan he dit que l´he preparat amb cinc minuts i al microones la meva mare i les meves germanes no podien tancar la boca!! mercis per aquesta recepta, la propera vegada la faré amb la base de galetes...un petonàs

    ResponElimina
  15. Vamos que si no hacemos tarta de queso es para darnos de tortas por vagos y por dejaos... Por que tienes razón.. más fácil imposible. Y tan apetecible.
    Besotes.

    ResponElimina
  16. Si és ràpit, fàcil i per mes inri el resultat és aquest....noia queda apuntat, apuntadíssim perquè es veu boníssim.
    una abraçada.

    ResponElimina
  17. Bravo!!! Això és tot un treball de camp amb un resultat espectacular!! I qui diria que no a un pastís de formatge com els vostres??
    jeje... és bo el iogurt de la Selvatana, eh? ;)
    Petons guapíssims!

    ResponElimina
  18. La tengo que probar... por supuesto, la primera con tu punto, ese que te convence que no se porqué me da que a mi me va gustar mucho....

    ResponElimina
  19. M'agraden totes les opcions!!!! Fàcil i ràpid de fer!! L'apunto per fer-lo un dia d'aquests

    ResponElimina
  20. Pues en este caso es inversamente proporcional la dificultad con el resultado, porque con lo sencillo que se presenta, el aspecto es espectacular.
    Besitos sin gluten.

    ResponElimina
  21. no conocia tu blog y me quedo por aqui un ratito. Bss.

    ResponElimina
  22. Moltes gràcies per la vostra visita i els vostres comentaris afalagadors...
    Una besada ben grossa!

    ResponElimina
  23. OS3!!!!! Estic sense paraules!!!... la veritat és que no sé quina opció em quedaria!, bé, si que ho sé...TOTES!!! Mmmmmm... m'encanta el pastís de formatge i a aquest si pogués li faria una bona mossadaaa!!!
    Petonets

    ResponElimina
  24. Que buena receta!! yo hago una y se pega en el horno la de dios, así q esta me viene de maravilla. Lñaprobaré que la verdad es que nunca uso el micro más q para calentar un vaso de leche :)
    bss guapa

    ResponElimina
  25. me ha encantado la receta y aún más ver los intentos hasta encontrar tú perfección, pero ofrecernos los demás por si no son acordes al tuyo ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  26. K bo k sembla la primera foto, el de la galeta execiva, (per mi està bé jaja) el vaig a fer ara mateix
    En podrieu fer algun de xocolata blanca plis?¿?¿?¿
    Adeu!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design