Melmelada de maduixots de la Vallalta al pebre rosa

14.6.10

Us anàvem a deixar l'havanera Mar de Sant Pol , per a què us acompanyés en aquesta degustació, però finalment ens hem decidit pel Virolai:



Aquesta recepta està extreta i adaptada del llibre de la Carme Ruscalleda, Cuinar per ser feliç, i ara que els maduixots estan en el seu moment òptim n'hem comprat, i ho hem fet de les de la Vallalta que excel·leixen pel seu sabor i gust. Aquesta recepta la dediquem a les estimadíssimes Cooking Challenge, i molt especialment a la Mercè.



Ingredients:
* 2 k de maduixots nets i eixugats
* 4 llimones
* 1200 g de sucre
* 2 cs de pebre rosa
* Pots de vidre
* Aigua
* 1 rajolí de vinagre

Preparació:
Dues hores abans, netejar els maduixots amb aigua abundant i sense treure'ls la corona verda, tallar-les a quarts o més petites, col·locar-ho en un bol gran i afegir el suc de les quatre llimones i els sucre. Remenar-ho i deixar que els maduixots plorin. En aquest cas ho vam deixar reposar en una cassola de fang amb la que posteriorment en vam fer la cocció.

Esterilitzar els pots de vidre en aigua bullint durant 20 minuts (a l'aigua li afegim el rajolí de vinagre), posar-los a escórrer, com han bullit amb el vinagre s'eixuguen aviat i no queden restes de calç al pot.

Amb la cassola preparada li vam afegir el pebre rosa i ho vam deixar coure durant uns 25 minuts, des de que va arrencar el bull i de tant en tant l'anàvem escumant amb la rasera.

Amb la preparació ben calenta vam omplir els potets fins a dalt de tot, els vam tapar i els vam posar de cap per avall. Passades les 48h havien fet el buit, i vam deixar reposar una setmana la melmelada, passat aquest temps ja està llesta la seva consumició.

Notes:
* cs: cullerades soperes
* És dolça com totes les melmelades però en no tenir la mateixa quantitat de sucre que de fruita diràs que no resulta embafadora, i el pebre rosa li donen un toc exòtic i especiat ben diferent.
* Si no es vol el pebre rosa també està deliciosa sense ;)
* La Carme Ruscalleda indica que la seva conservació és d'un any sense obrir i també esmenta que, si es vol, un cop acabada de fer es guarda a la nevera i ja es pot consumir, en donem fe! que ens va quedar un sobrant i estava per llepar-se els dits.

16 comentaris

  1. Buena, buenisima. Me quedo con la receta y un tarrito.
    Besos

    ResponElimina
  2. Bonita receta has dedicado a nuestra Mercè. Y a mí ya me tienes buscando la pimienta rosa.. mañana mismo la tengo seguro.
    Besotes.

    ResponElimina
  3. Una recepta genial, una presentació de luxe. un petó ben sentit per a la Mercè. Molts petons a tothom

    ResponElimina
  4. Mira tu que en plena fase de mermeladas me falta esta... ahí está la pimienta rosa en su botecito sin abrir desde hace un mes... eso sí, si no la compro reviento... jajaja...con tu permiso me la guardo.... Un beso guapa!

    ResponElimina
  5. Una recepta estupenda, i una foto amb un color fantàstic!!

    Ara bé, el millor és que hi hagi nou post :)) la cosa marxa!! :))

    ResponElimina
  6. Boníssima aquesta melmelada, el punt de pebre queda perfecte.
    Petonets

    ResponElimina
  7. Eyh! si els vau comprar a Sant Cebrià de Vallalta, vol dir que vau estar al costadet de casa a la propera s'ha de dir.

    I com no farem aquesta melmelada.

    Muas!

    ResponElimina
  8. Nena, és un autèntic honor poder dir-me amiga teva!!! et salves que no vivim aprop que si no....poc et deixaria d´aquesta magnífica melmelada!!! un petonàs estimada

    ResponElimina
  9. Una melmelada molt bona hi amb el toc del pebre rosa, m’agrada que tornis a estar en marxa.
    Molts petons

    ResponElimina
  10. Guapissssss que me pregunto yo que si lo de montar el negocio de mermeladas sigue adelante, pq después de ésta como que te hago un monumento con reconstrucción incluida,jajajaja, ya sabes de que va!!!!! Es molt més que un plaer ser amiga teva, que t'estimem!!!!!

    ResponElimina
  11. El primer cop que vaig llegir melmelada de maduixa amb pebre em vaig sorprendre molt. Ara ja n'he tastat i m'agrada moltíssim, hi queda molt bé!
    Una abraçada ben forta per la Mercè de part meva!!!!!!

    ResponElimina
  12. Hace poco la prepare yo y me encantó!!! Te ha quedado estupenda, con esos granitos hummm... a mi me queda poquita, tengo que reponer.

    Besos.

    ResponElimina
  13. Que linda receta, además he visto que se usa mucho la pimienta rosa y le debe dar un super toque.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  14. M'agrada...tinc molts bons records de les maduixes amb pebre (....i en calent)...aquesta mermelada m'hi ha fet pensar! mmmm que bona!
    Ptnts

    ResponElimina
  15. Trobe que t'ha quedat una recepta fabulosa!! Segur que el toc del pebre rosa li va molt bé. Pels comentaris i per les fotos m'ha fet moltes ganes de preparar-ne. Me l'apunte!! Salutacions

    ResponElimina
  16. Marchando unos tarritos para tod@s.
    Mil gracias por comentar, aunque yo parece que esté un poco ausente.
    Gràcies per la vostracompanyia i molt petons!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design