Preparant l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient

2.1.10


Des de remenuda, a part posar les sabates al balcó tenia per costum posar un petit refrigeri per als Reis, Patges, cortesans del Seguici Reial en general i Camells, i com tots ells els pobrissons no estan habituats als freds del Nord i la nit és molt llarga i laboriosa, i tot i que són màgics i sembla que aquest nit acompleixen rigurosament amb la seva comesa de manera molt eficaç i sense demanar res a canvi, no està gens mal pensat que puguin recuperar forces, o potser sóc una mica més interessada i penso que si no els deixo res potser passaran de llarg i em quedaré amb les sabates buides i amb un pam de nas...

Així que aquí us deixo un tastet del que deixo als Reis Mags: Cava, Torrons i Neules. És clar que de petita deixava Aigua i Pastanagues per als Camells, però ara no... els poso el mateix que als Reis, faltaria més! a sobre que fan la feina bruta, aguanten les intemperàncies i capricis de Ses Majestats, són els que tenen el sou més baix i la seva feina no està gens reconeguda ni recompensada. Però coneixent la reialesa hauré de vigilar que els molt fartots no s’ho jalin també.



Anem al gra: els torrons són de tres tipus: el Blanc és un turró japonès que vaig aprendre de la mà del Mestre Ochiai, porta una base de croustillant royale i al damunt una ganache (potser amb tant gal·licisme fa dubtar que siguin japonesos...) de yuzu (cítric japonès d'aroma i sabor molt delicat i elegant), el torró Ros de gema cremada, de la mà de la bella manxega Su, i el de Color (si dic Negre m’arrisco a ser titllada de racista...) és de xocolata amb arròs inflat que he après de la dedicada Penny.


TORRÓ MELCIOR

Ingredients per a 2 Torrons:
Per al croustillant royale (1)
* 150 gr de xocolata amb llet
* 40 gr de neules picades
* 40 gr de cereals esmicolats
* 13 gr d'oli de blat de moro

Per a la ganache de yuzu (2)
* 650 gr de xocolata blanca
* 50 gr de mantega
* 100 gr suc de yuzu (o polpa de llimona / mandarina...)
* 1 gr de raspadures de pell de yuzu
* 200 gr de nata líquida de muntar

Preparació:
Per al croustillant royale
Fondre la xocolata al microones o a foc molt lent, un cop fosa afegir la resta d'ingredients i emmotllar-ho i escampar-ho bé amb una espàtula.

Deixar refrigerar-ho a la nevera un mínim de 15 minuts.

Per a la ganache de yuzu
Fondre la xocolata blanca tenint cura que no es cremi i afegir la resta d'ingredients, barrejant-ho bé, abocar-ho al damunt de les plaques emmotllades del croustillant royal.

Deixar refredar fora de la nevera un mínim de 24h, ja que és el temps que necessita per agafar la consistència esperada, després ja es pot guardar a la nevera.
**********************************


TORRÓ GASPAR

Podeu clicar aquí per obtenir la recepta que he editat amb anterioritat i on trobareu la manera de fer motllos per als torrons.

**********************************

TORRÓ BALTASAR

Ingredients per a 2 Torrons:
* 200 gr de xocolata fondant
* 300 gr de xocolata amg llet
* 100 gr de llar de porc
* 100 gr d’arròs inflat amb mel (marca Hacendado)

Preparació:
* Desfer la mantega bo i afegint les presses de xocolata, a foc molt lent que es vagi fonent tot junt i sense que la xocolata es cremi.
* Retirar del foc.
* Afegir l’arròs inflat i remenar bé.
* Emmotllar.
* Refrigerar mínim un parell d’hores col·locant un pes al damunt.
* Desemmotllar i llest!

Per fer aquest torró no es dedica ni de 15 minuts... Més fàcil i ràpid impossible! oi?


(1) Amb el croustillant royal també es poden fer bombonets cruixents o plaques decoratives per a postres.

(2) Hem triat el yuzu però podeu fer-la amb altres sabors: llimona, llima, gerds, mandarina... (en les seves versions de suc o de polpa), i aquesta recepta de ganache es pot usar per fer covertures de pastissos o farcits de bombonets...

*************************************************

BON ANY NOU!!!!!!!

RECORDEU DE PORTAR-VOS BÉ I DEIXAR LES SABATES AL BALCÓ PER A LA NIT MÀGICA

27 comentaris

  1. Maragda bonica, quina passada de turrons!!El reis es portaran molt bé amb tú amb aquestes delícies...
    Va ser un autèntic plaer poguer coincidir per fi, espero que sigui la primera de moltes...M'ho vaig passar genial.
    Ah y on trobes el yuzu, però jo no vaig trobar per fer la meva recepta de ken de xocolata!!


    Núria

    ResponElimina
  2. Hola Núria: BON ANY!
    Espero que els Reis també siguin molt bondadosos amb tu.
    Em va encantar conèixer-te! espero que ho repetirem.
    El yuzu el vaig trobar al Tokio-Ya, però és un botiga cara, després em vaig assebentar que també ho tenen a la botiga de productes orientals del carrer Balmes 6, i segurament no tan car. No obstant, no et facis il·lusions de trobar-ne de fresc, en trobaràs en suc, en polpa, i també ratlladures de pell.
    Petons bonica!

    ResponElimina
  3. Que buen trío , muy dulce. El turrón de yema quemada que ya publicaste lo tengo en los pendientes. Voy a esperar que pase un poco la carrera de lo dulce para poder disfrutarlo mejor. Y desde ya que ponemos los zapatos , aunque por estas latitudes son las sandalias o las ojotas.
    Te deseo lo mejor para este año que comienza
    Cariños

    ResponElimina
  4. Bon i dolç any nou es un desig que ja veig que practiqueu ( i de quina manera!! ).
    Una abraçada i que els reis us deixin moltes coses bones.

    ResponElimina
  5. Amb una entrada així ja no cal que deixis les sabates, que els Reis estan ben assabentats de tot el que fas i et tenen reservat un munt de regals!
    Que tinguis un any tan dolç com l'entrada i els torrons que has preparat.

    ResponElimina
  6. Lo gordos que se van a poner esos tres si se comen esas delicatessen.
    Bs guapísima y que los reyes se porten rebien contigo.

    ResponElimina
  7. Quina passada!!! Si jo fóra un dels reis, et deixava un munt de regals. Salutacions

    ResponElimina
  8. Erika: feliz año preciosa niña! si són sandalias mejor que mejor, que al ser abiertas caben más cosillas ;). Mil besos!

    Josep: Molt bon any! i que els reis siguin molt generosos per a tu també. Petons.

    Margarida: molt bon any! segur que els reis també tasten les teves delícies. Petonets.

    Ly: hahahahha si solo se ponen gordos los Magos... Feliz año, te deseo lo mejor y que los Reyes sean muy generosos contigo (aunque irán en bañador con los calores que os hace...). Un beso tremendo, amiga!

    Francesc: molt bon any! hahahahaha, encara que no siguis un dels reis et guardo uns bocadets de torró, et val? ;) B7's

    ResponElimina
  9. Ahhhh, quins turronets ens ensenyeu... mira que no m'animo a fer-los però us els veig, penso... caxis, gandula, el que t'has perdut..
    Petons en aquest nou any !

    ResponElimina
  10. Maria: Molt bon Any nou! catxis la mar salada! si només són 15 minuts! No et pensis, si a mi el que de vegades em fa mandra és anar a buscar alguns ingredients...
    Petons i que el 2010 sigui un any pletòric!

    ResponElimina
  11. Umm m´encantaria tastar el yuzu (quin nom tan simpàtic! em sona a micu de còmic :D )a veure si algun patge s´"enrolla" i comparteix un bocinet d´aquestes delícies que els hi prepares...la foto de la vista general és una passada...i jo també els deixava aigua i pastanagues pels camells quan era nena...que els reis siguin generosos amb tu...petonets!!

    ResponElimina
  12. Hola Maragda, como la tuya se la primera casa donde paren los Reyes Magos, con estos turrones tan riquísimos dejaran todos lo regalitos en tu casa...y yo también quiero....
    Feliç Any Nou.
    Pd. Pedirte disculpas ya que en un mensaje anterior te cambié el nombre por error,

    ResponElimina
  13. amb aquests torrons esplèndids segur que els reis són molt generosos amb vosaltres.
    bon any i fins molt aviat!

    ResponElimina
  14. Mª José: Bon any! jajajajaja doncs si sents com es pronuncia encara et faria riure més... espero que es reis siguin bondadosos amb tu i es portin molt bé, fins i tot diria que el patge reial ha pres nota del teu desig. Petons.

    Concha: Feliz año! tranquila, ni me percaté... no mujer no sufras que los reyes piensan en tod@s. Besitos.

    Manel: Bon any! quina alegria que visitis la nostra cuina! de segur que els reis també seran molt dadivosos amb tu. Un petonet i fins molt aviat.

    ResponElimina
  15. Maragda, en el teu cas les sabates no caldrán, quan vegin la meravella que els has preparat et deixaran un be de Deu de coses.
    Fantástics tots tres i quin deu ser més bo , aprofito per desitjar-te el millor i que els Reis vinguin carregats, sobre tot de Salud, de feina i molta molta felicitat.
    una abraçada

    ResponElimina
  16. Mai: molt bon any! i gràcies per les teves paraules. També els millors desitjos per a tu i els teus per aquest any. Besitos

    ResponElimina
  17. Feliç Any!
    Els torrons els hauré de deixar pels propers nadals. Els dels teus reis es veuen tan bons...
    pt!

    ResponElimina
  18. Com per no passar per casa vostra, amb aquesta rebuda segur que sereu els primers, uns torrons exemplars, i boníssims de totes totes. Us desitjo una nit màgica inolvidable. Un petonet

    ResponElimina
  19. Pero niña es que no paras!, se ve todo delicioso, eso de la yema quemada me parece que debe ser exquisito y yo en dieta (operación bikini).
    Ya me he enterado de los pormenores de la quedada, pero que no hayan sacado fotos es para matarlas!!!!...yo que quería al menos ver en imágenes ese encuentro, como lo habrán pasado.
    Me puse al día por el teléfono con Elvi, en unos dias nos vemos.
    Besos querida!!

    ResponElimina
  20. Amb aques trio de torrons, segur que els reis mags d'orient seran molt generosos a casa teva, je je je... el torró japonès ha de ser molt bo i original!

    ResponElimina
  21. Ondia això si que és mimar a "ses Majestats", el torró de Melchor és sorprenent ... segur que per Nadal ... el proper,..bufff!! el que queda! .... cauran..
    per cert, el yuzu es pot trobar per aquí?

    b7777777

    ResponElimina
  22. Eva: Bon any! sí que ho estaven perquè ja ens els hem cruspit gairebé tots, si em descuido ni per la foto. Que els reis s'enrotllin a base de bé amb tu. Petons bonica.

    Delicias: Bon any i moltíssimes gràcies, esperem que també sigui una nit màgica per a tu i que et deixin moltes coses a les sabates. Petons!

    Kako: hahahahaha, ni que lo digas! yo creo que de la emoción y de la ilusión ninguna pensamos en inmortalizar el momento, y mira que incluso estuvimos viendo fotos en los móviles. Felices vacaciones!

    Gemma: Bon any! esperem, esperem... sí que és molt original i té un gustet tan delicat. Petons!

    Alfons: bon any. Sí que són força originals els del Melcior... el yuzu costa de trobar però no és impossible. Que els reis siguin molt generosos. B7

    ResponElimina
  23. Jo vui ser rei per poguer pendre un bocinet d'aquestes delícies!!! Quina pasada, tenen una pinta!!!!Espero que els reis et portin un munt de regals, jo el meu ja el vaig tenir, poguer pasar una tarde amb tu, va ser el millor de tots els regals. Dos mil deu petons bonica

    ResponElimina
  24. Elvi: tu ja ets una reina, i també reina maga, així que a sus pies, Majestad
    Mil petons fada!

    ResponElimina
  25. Aprovada totalment! Passes al segon curs, el de turrons l'has superat amb un "sobresaliente"!

    ResponElimina
  26. ¡Que ricos turrones!, nunca he hecho turrón casero. Me copio las recetas así en cualquier momento me preparo una tableta de cada.


    Un besote, mi solete.


    Vamosalculete.

    ResponElimina
  27. Mònica: Bon Any! hahahaha passo al segon de parvulari, no em graduaré fins que no faci els de xixona. Besets!

    Vamosalculete: Feliz Año! anímate, seguro que ya no compras más. Besines

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design