Rodó de vedella amb salsa de mostassa

18.11.09





Moltes vegades, davant d’un bon ingredient, ens agrada fruir del menjar sense moltes sofisticacions, resulta plaent trobar el sabor nítid de l’aliment, enregistrar en la memòria gustativa els sabors per retrobar-los posteriorment.

En aquesta ocasió, a la carnisseria del costat de casa ens van preparar un tall rodó de vedella de Girona amb una mica de foie i vam decidir en cuinar-lo d’una manera molt rudimentària, en canvi vam optar per una salsa amb molta personalitat -que vam aprendre en la nostra estada a København, la sennepssauce o salsa de mostassa- que l’acompanyés però que no fes nosa si només es volia menjar la carn, per això la vam servir a part.

Ingredients:
Per a la carn
 1 tall rodó de vedella de Girona, preparat amb foie
Oli d’oliva
 Grans d’all
 Sal

Per a la salsa de mostassa
 4 cs de mostassa forta, vam usar una de Dijon
 2 cs de sucre
 5 cs d’aigua
 1 ½ cs de vinagre blanc
 Sal

Preparació:
De la carn
Vam pelar i laminar els grans d’alls i els vam daurar en una cassola de fang amb un raig d'oli d’oliva, un cop enrossits els vam retirar per a que no amarguessin l’oli amb el que anàvem a coure la carn.
Vam segellar la carn en aquest oli i després amb el foc més baix van deixar que es fes una mica més.

De la salsa de mostassa
Barrejar la mostassa, el sucre i la sal, i reservar-ho. Escalfar l’aigua i el vinagre en un cassó i quan arrenca el bull afegir la barreja anterior. Baixar el foc a molt lent i deixar-ho durant cinc minuts, s’ha d’anar remenant de tant en tant. Veureu com s’espesseix passats aquest cinc minuts.

Per emplatar vam posar unes tallades al plat amb uns bocins de l’allet rostit i vam acompanyar-ho de la salsa de mostassa.

Suggeriments:
 Aquesta salsa es conserva bé al frigorífic.
 És molt resultona per a carns a la brasa i peixos en escabetx, aquest darrer si us atreviu amb sabors contundents, d'aquells que esmosen la llengua...

Notes:
cs: cullerada sopera

22 comentaris

  1. No cal complicar-se la vida per gaudir de un bon plat com aquest. El rodó amb el foie ja deu ser boníssim sense res, i la salsa m'encanta, el que tingui mostassa em perd. Un plat pefecte. Petons

    ResponElimina
  2. Marchando uno de tall para Suiza! la gràcia d'això era que podies anar cambinant ara amb salsa, ara no...
    Petons dolça Elvira!

    ResponElimina
  3. Tens raó, si l'ingredient principal és bo, no cal disfressar-lo gaire... Ara, jo segur que hauria sucat pa a la salsa de mostassa, je je je...

    ResponElimina
  4. Gemma: el Carles es va posar les botes sucant-hi pa ;)
    Petons bonica!

    ResponElimina
  5. ogg, me pirra la ternera, me pirra la mostaza, menudo recetón nos has plantado hoy ;)

    Salu2. Paula

    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  6. Gracias Paula, marchando una ración para tí!
    Muchos besos

    ResponElimina
  7. ñamñam me encanta la ternera y asi nunca la comi,,,,, pues habra que probarla...... besos y que pases un buen dia

    ResponElimina
  8. Hola Maragda acabo de recibir tu regalo, mil gracias, me ha encantado.
    en cuanto pueda pongo las fotos y te dedico algunas palabras pero ahora mismo estoy muy malita, me he operado de una tontería pero la anestesia me sienta fatal y no hago más que vomitar y no puedo con mi alma así que un poco de paciencia para ver la entrada.
    MUchas gracias de verdad y a ver si nos ponemos de acuerdo y hacemos algún pan a la vez para subirlos y ver el resultado.
    Un beso my,muy,muy grande.

    ResponElimina
  9. M'encanta la mostassa així que este plat se'n va a favorits ràpidament!

    Molt bona presentació :)

    ResponElimina
  10. Un bon plat i molt sa!!A vegades les coses més sencilles són delicioses!!

    Petonets preciosa,

    Vanesuky.

    ResponElimina
  11. Com molt be dius quan la matèria es bona no fa falta emmascarar-la, aquesta salsa de mostassa la provaré
    Petons

    ResponElimina
  12. Que bona que és la carn de Girona, per mi una de les més bones...i si a sobre va farcida de foie...que t'ahig de dir! La salsa d'aquelles per sucar-hi pa...
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  13. un bon exemple de com triumfar sense complicar-se , bo i sa !!

    ResponElimina
  14. Julycar: hahaha casi que nos dejas sin... me alegro que te guste. Feliz semana.

    Ly: ya he visitado, de nuevo tu cocina, espero que te mejores lo antes posible y nos ponemos a ello, será divertido hacer pan simultáneamente!

    Bajoqueta: eps! a nosaltres també, tinc prevista una altra recepta que en porta una salsa diferent de mostassa, així tindràs per triar i remenar...

    Vanesuky: ho pots ben be dir.

    Fem un mos: a vegades em sap greu fer depen quines preparacions... però no hi ha color tampoc si els ingredients són bons.

    Eva: sí que és molt bona, no és per desmerèixer la gallega ni l'argentina, però si tenim productes de proximitat val la pena pensar-s'ho dues vegades...

    Alfons: ja que portem una vida molt atabalada i ens agrada molt menjar també intentem fer aquests plats sense despentinar-nos ;)

    Muchas gracias a tod@s / Moltes gràcies a tots-es
    PETONS! / BESOS!

    ResponElimina
  15. Una recepta ideal per aquestes dates que s' acosten, ja que si el producte és bo, no cal emmascarar-lo per quedar d' allò més bé, la idea de farcir la carn amb foie, l' he trobada genial!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  16. El tall rodó el trobo molt bó, m'agrada molt, encara que jo sóc més pertidàri, de fer-ho amb una salsa tradicional, ceba tomàquet, herbes, eséncies... la mostassa no és el meu fort. Que vaigi de gust Maragda¡¡ Josepb.

    ResponElimina
  17. Beth: Moltes gràcies, de vegades no cal complicar-se molt la vida, no?

    Josep: Tens raó que és molt bo amb una preparació tradicional, en absolut la desdenyem! però també ens agrada anar variant i provar coses diferents... quan el fem rostit com sempre et prometo un platet!

    Petons bonicos!

    ResponElimina
  18. Con lo que me gusta a mi la mostaza y los ajitos frititos. Este plato tiene una pinta imponente.
    Besitos sin gluten.

    ResponElimina
  19. Acabo de hacer la masa del bastón de Granary con semillas (pag 16) no estoy muy segura de si saldrá bien, la hice en la thermomix (sigo de baja y no tengo ganas de limpiar mucho) y parece que se me calentó un poco así que no se que pasará.Si te apetece ya sabes, sino, otro día nos ponemos de acuerdo con antelación (es que me aburría).
    Tengo un problema, no entiendo catalán, hay algo para traducir tu blog? miro y no veo pero no se si es que lo paso por alto. Bs guapa (si me sale el pan será tu segundo homenaje).

    ResponElimina
  20. Mª Luisa: pues una ración para tu casita que te mando! Un beso enorme!

    Ly: No pasa nada, mujer, voy corriendo a consultar esa página 16..., seguro que te saldrá magnífico! señalamos un día D y una hora H para otro panecillo... Lo importante es que te recuperes prontico, que la salud es lo primero!
    Cuando se abre el blog, debajo justo de la cabecera hay unas banderitas, que te hacen una traslación del texto al castellano, francés, inglés y alemán, según cliques el botón, tarda un pelín en cargarse pero la verdad es que la traducción es muy acertada.
    Amiga, como me hagas otro homenaje vas a conseguir que me ponga roja hasta las orejas!
    Un beso para esas islas paradisíacas!

    ResponElimina
  21. Ostres no havia sentit a dir mai això de la vedella preparat amb foie... caldrà investigar!!! m'encanta la recepta, de fet carn de vedella i mostassa son la nostra perdició. Moltes i moltes gràcies per explicar-nos la salsa. Muuuuuuaaaaaccccc

    ResponElimina
  22. Vermells: hahahaha, sereu capaços de pintar-la de vermell, la mostassa! hahaha.
    Petons i molt bon cap de setmana!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design