Flaó eivissenc

26.11.08






Recepta d’origen medieval, sembla ser que eren unes postres molt esteses a tot Catalunya però que ara només són conegudes a Eivissa, tot i que hi ha zones de Castelló i Terol que també fan uns pastissets anomenats flaó però aquests es diferencien molt del que avui us presentem.




MASSA "BRISA"

Ingredients:
o 60 g d’oli d’oliva
o 30 g de barreja d’anís sec i mistela
o 120 g de farina
o Ratlladura d’una llimona
o Una pessigada de canyella

Preparació:
Barrejar bé l’oli d’oliva amb l’anís sec i la mistela. Quan està ben emulsionat afegir-hi la farina de cop i barrejar-ho fent pessics o bé amb una espàtula. Deixar reposar tapada durant una estona aquesta massa.

Per estirar la massa, col•locar-la entre dos fulls de paper setinat (del que usen a les cansaladeries o carnisseries), així evitareu que el corró s’enganxi, i estirar-la damunt d’una taula enfarinada. Ha de quedar un gruix ínfim. Folrar un motlle rodó i baix per després coure al forn.


LA CREMA DEL FLAÓ
Ingredients:
o 400 g de mató de cabra
o 4-5 ous
o 200 g de sucre
o Fulles de menta fresca picades
o Ratlladura d’una llimona

Preparació:
Es barreja bé tots els ingredients en cru i reservar.

PER MUNTAR EL FLAÓ:
Tenim per un costat la massa brisa preparada en el motlle i la crema del flaó, aquesta darrera l’hem d’escampar bé a la massa brisa.

Posar al forn, prèviament escalfat, fins que estigui cuit, no li cal molt estona. Un cop cuit decorar amb sucre llustre.

Suggeriments:
o La massa brisa també la podeu adquirir fresca o congelada, però penseu d’estirar-la i doneu-li una pinzellada de la barreja d’anís sec i mistela.
o També podeu usar les tarteletes individuals preparades, pinzellada inclosa.
o Decoració personalizada: pensaments cristal·litzats, anissos, etc.




Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design