Conill a la cassola

12.11.08




El caràcter d'aquestes receptes de rostits està molt marcat per un determinat tarannà, productes a l'abast i manera de fer, i aquí sí que podríem dir que aquella dita castellana de cada maestrillo tiene su librillo. Molt sovint els rostits, com és aquest cas, fan gala del que hom apren a casa seva i del que es disposa al frigorífic i a la despensa, però direm que els rostits tenen un ingredient comú: molta paciència. Esperem que aquesta recepta de la nostra àvia Maria, que tenia la mà trencada en la cuina, us plagui tant com a nosaltres quan la fem, i no dubteu que el tall serà tendre.

Ingredients:
o 1 conill trossejat
o El fetge del conill
o 1 got de vi blanc o conyac
o 2 o 3 galetes maries
o 1 ceba mitjana
o 1 tomàquet madur
o 1 cabeça d'alls sencera
o Avellanes de Reus i ametlles crues
o Sal
o Pebre
o Oli d'oliva

Preparació:
El conill trossejat es salpebra i es col·loca en una cassola de fang a rostir amb una mica d'oli d'oliva, també s'hi afegeix els fetge de conill, la ceba, el tomàquet i la cabeça d'alls, aquests darrers ingredients sense tallar. A mig rostir s'afegeix a la cassola mig got de vi blanc o conyac.

Per fer la picada es retira de la cassola, el fetge de conill, la ceba, el tomàquet i els alls, aquests darrers es pelen i es tritura tot. En una mà de morter picar les avellanes de Reus, les ametlles crues i les galetes maria. Es barreja la pasta triturada del rostit amb aquesta picada i se li afegeix la resta de mig got de vi o de conyac, i es remena.

Ja tenim el conill a mig rostir, li aboquem l'anterior barreja i que vagi fent xup-xup entre mitja hora i tres quarts, a foc molt lent. Si cal, afegir una mica d'aigua i rectificar de sal.

Suggeriments:
o A la picada li podeu afegir una presa de xocolata.

Notes:
o No perdre de vista la cassola en la cocció perquè les tallades de conill es poden desfer, nosaltres ens agrada que si ho fan que sigui a la boca.
o Les avellanes de Reus són de Denominació d'Origen Protegida.

3 comentaris

  1. BEKETS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Fa un temps, buscant alguna recepta de conill a la cassola vaig trobar aquesta recepta, la vaig probar i va quedar bonissim!! Pero jo vaig fer-la una mica diferent, com que el fetge no ens agrada no li vem afegir, i per donar-li mes gustet li vaig posar unes fulles de llaurer, un pessic d'herbes provençals i una mica de pebre negre.... nyam, nyam ;)

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design