Carns
Cuina catalana
Galetes
Gandesa
PLAT PATRIMONIAL
Receptes
Segons plats
Terra Alta
Terres de l'Ebre
Tot l'any
El caràcter d'aquestes receptes de rostits està molt marcat per un determinat tarannà, productes a l'abast i manera de fer, i aquí sí que podríem dir que aquella dita castellana de cada maestrillo tiene su librillo. Molt sovint els rostits, com és aquest cas, fan gala del que hom apren a casa seva i del que es disposa al frigorífic i a la despensa, però direm que els rostits tenen un ingredient comú: molta paciència. Esperem que aquesta recepta de la nostra àvia Maria, que tenia la mà trencada en la cuina, us plagui tant com a nosaltres quan la fem, i no dubteu que el tall serà tendre.
Ingredients:
o 1 conill trossejat
o El fetge del conill
o 1 got de vi blanc o conyac
o 2 o 3 galetes maries
o 1 ceba mitjana
o 1 tomàquet madur
o 1 cabeça d'alls sencera
o Avellanes de Reus i ametlles crues
o Sal
o Pebre
o Oli d'oliva
Preparació:
El conill trossejat es salpebra i es col·loca en una cassola de fang a rostir amb una mica d'oli d'oliva, també s'hi afegeix els fetge de conill, la ceba, el tomàquet i la cabeça d'alls, aquests darrers ingredients sense tallar. A mig rostir s'afegeix a la cassola mig got de vi blanc o conyac.
Per fer la picada es retira de la cassola, el fetge de conill, la ceba, el tomàquet i els alls, aquests darrers es pelen i es tritura tot. En una mà de morter picar les avellanes de Reus, les ametlles crues i les galetes maria. Es barreja la pasta triturada del rostit amb aquesta picada i se li afegeix la resta de mig got de vi o de conyac, i es remena.
Ja tenim el conill a mig rostir, li aboquem l'anterior barreja i que vagi fent xup-xup entre mitja hora i tres quarts, a foc molt lent. Si cal, afegir una mica d'aigua i rectificar de sal.
Suggeriments:
o A la picada li podeu afegir una presa de xocolata.
Notes:
o No perdre de vista la cassola en la cocció perquè les tallades de conill es poden desfer, nosaltres ens agrada que si ho fan que sigui a la boca.
o Les avellanes de Reus són de Denominació d'Origen Protegida.
El caràcter d'aquestes receptes de rostits està molt marcat per un determinat tarannà, productes a l'abast i manera de fer, i aquí sí que podríem dir que aquella dita castellana de cada maestrillo tiene su librillo. Molt sovint els rostits, com és aquest cas, fan gala del que hom apren a casa seva i del que es disposa al frigorífic i a la despensa, però direm que els rostits tenen un ingredient comú: molta paciència. Esperem que aquesta recepta de la nostra àvia Maria, que tenia la mà trencada en la cuina, us plagui tant com a nosaltres quan la fem, i no dubteu que el tall serà tendre.
Ingredients:
o 1 conill trossejat
o El fetge del conill
o 1 got de vi blanc o conyac
o 2 o 3 galetes maries
o 1 ceba mitjana
o 1 tomàquet madur
o 1 cabeça d'alls sencera
o Avellanes de Reus i ametlles crues
o Sal
o Pebre
o Oli d'oliva
Preparació:
El conill trossejat es salpebra i es col·loca en una cassola de fang a rostir amb una mica d'oli d'oliva, també s'hi afegeix els fetge de conill, la ceba, el tomàquet i la cabeça d'alls, aquests darrers ingredients sense tallar. A mig rostir s'afegeix a la cassola mig got de vi blanc o conyac.
Per fer la picada es retira de la cassola, el fetge de conill, la ceba, el tomàquet i els alls, aquests darrers es pelen i es tritura tot. En una mà de morter picar les avellanes de Reus, les ametlles crues i les galetes maria. Es barreja la pasta triturada del rostit amb aquesta picada i se li afegeix la resta de mig got de vi o de conyac, i es remena.
Ja tenim el conill a mig rostir, li aboquem l'anterior barreja i que vagi fent xup-xup entre mitja hora i tres quarts, a foc molt lent. Si cal, afegir una mica d'aigua i rectificar de sal.
Suggeriments:
o A la picada li podeu afegir una presa de xocolata.
Notes:
o No perdre de vista la cassola en la cocció perquè les tallades de conill es poden desfer, nosaltres ens agrada que si ho fan que sigui a la boca.
o Les avellanes de Reus són de Denominació d'Origen Protegida.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Ho provaré, la recepta m'ha agradat molt.
ResponEliminaGràcies!!!
BEKETS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaFa un temps, buscant alguna recepta de conill a la cassola vaig trobar aquesta recepta, la vaig probar i va quedar bonissim!! Pero jo vaig fer-la una mica diferent, com que el fetge no ens agrada no li vem afegir, i per donar-li mes gustet li vaig posar unes fulles de llaurer, un pessic d'herbes provençals i una mica de pebre negre.... nyam, nyam ;)
ResponElimina