Amanida d'api, iogurt i poma àcida

21.7.08




Ingredients:
o Api tendre
o Endívies
o Poma àcida
o Cogombres agre-dolços
o Iogurt natural sense sucre
o Oli d'oliva
o Sal

Preparació:
Netejar bé l'api i l'endívia, tallar-ho a bocins no molt petits, bastots més aviat. Fer rodanxes els cogombrets i pelar i tallar a daus la poma àcida, si cal posar-li unes gotes de llimona per a què no ennegreixi. Barrejar-ho tot.

Per fer la salsa de iogurt, es mescla el iogurt, amb el xerigot inclòs, amb un raig d'oli d'oliva i un polsim de sal, i es remena fins que quedi homogènia la salsa, que ho fa molt aviat. Mesclar amb l'amanida.

Suggeriments:
o Servir molt fresca, sola o com acompanyament d'un altre plat.
o Aquesta amanida acompanya molt bé el cochinillo nadalenc, o carns fetes a la manera del llom a la sal.

Notes:
o És una amanida molt refrescant.
o Té moltes propietats saludables: depurativa, reconstituent, astringent, etc. que aporten els diferents ingredients.
o L'api no està molt considerat en la nostra gastronomia, però aquesta recepta si no se n'abusa, per la seva personalitat aromàtica, no molesta en absolut, fins i tot a aquelles persones que l'api els fa eriçar els pèls.

Cap comentari

Publica un comentari

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design