Amanida de crostes dels pagesos d'Eivissa

29.8.14







"Petiteta la casaren,
no es sap calçar ni vestir,
i a dur aigua l'enviaren
un bon dijous de matí."

N'Escrivaneta, Cançó d'Eivissa

Continuem amb la tònica estiuenca i com ara estem en un punt àlgid del producte protagonista volem aprofitar l’avinentesa per apropar-vos a aquesta deliciosa i refrescant recepta.

Quan ens van parlar d’ella ja ens va enamorar i ens vam dir, Eps! S’ha de provar! Inicialmente ens en va parlar una mare encantadora d’una estimadíssima amiga, la Mª José, una amanida tradicional de les Pitiüses, la Mª José la té publicada al seu bloc com a amanida de crostes i que investigant una mica hem trobat que també se la coneix com a sopes bòfegues.

I ja que aquest estiu hem enyorat tant Formentera portem un bocí de cuina pitiüsa a la nostra taula…





Ingredients per a 4 persones:
(*) La recepta de la que ens van parlar era amb arengades, però com no en teníem ho vam substituir per unes bones anxoves, i si disposeu de peix sec us fem una reverència!

Preparació:
1.- Un parell d’hores abans de menjar l’amanida, com a mínim, us aconsellem preparar el cejen, així els tomàquets ploraran i despendran el cobejat suquet:



    * Netejar bé els tomàquets i trossear-los.
    * Esqueixar els filets d’anxova.
    * Tallar a daus ben remenuts els dos alls.
    * Barrejar-ho tot i amanir de sal i oli, tampoc molt…
    * Posar-ho a la nevera.
2.- Quan s’acosta l’hora de dinar retirar de la nevera una estona abans ja que el fred mata molt el sabor dels tomàquets.

3.- Afegir els crostons de pa torrat i acabar d’amanir al gust…

I a gaudir d’aquesta deliciosa i extraordinària amanida que enamora per la seva senzillesa i gustositat… ;)





3 comentaris

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design