"Haciendo migas..."

9.12.08








Mai ens havien agradat les migas, aquella textura empastada ens feia angúnia, fins que les vam tastar a Calatañazor (en Calatañazor perdió Almanzor el atambor) en la província de Sòria, en la nostra estada a Cidones. Aquelles migas estaven soltes, cruixents, una delícia que volem compartir perquè no vam parar fins trobar la recepta i que hem fet a casa, de tant com ens va entusiasmar la descoberta. No sabem si és veritat que l'Almanzor va perdre o no el tambor, nosaltres vam perdre l'oremus...

Ingredients:
o Pa de pagès, llonguet (a falta d'hogaza...) que no sigui del dia i a ser possible no remullat, més aviat sec.
o Cansalada virada
o Pebre vermell dolç (que sigui d'excel·lent qualitat)
o Oli d'oliva abundant
o Grans de raïm
o Xoriç (opcional, nosaltres no en posem)

Preparació:
Per un costat amb el pa de dies l'engrunem fent molles, les mullem amb aigua el dia anterior i les tapem amb un drap humit i les reservem.

La cansalada la tallem a tires o daus i la posem a fregir amb força oli d'oliva, quan semtim que comença a espetegar la corna estem pendents que no es recremi massa la cansalada perquè ha de quedar cruixent. Li afegim el pebre vermell generosament, retirem la cansalada i la posem a escórrer, la reservem.

En la mateixa paella però havent retirat molt d'oli (com més en hi ha més n'absorbirà el pa) s'hi aboquen les molles, i a foc lent es va remenant, remenant, notareu que es van fent sueltes i torrant. Afegir la cansalada, remenar i servir. No us oblideu dels grans de raïm, és un contrast extraordinari i molt refrescant.

Suggeriments si aneu a Sòria:
o No oblideu de comprar mantega, dolça, salada, ... és canela fina.
o Tasteu la sopa ajorriero, semblant a la sopa castellana de Segovia, la caldereta de pastor, l'aviram i caça en escabext, els dolços -d'aparença seca però de paladar...-.
o Recupereu el llibre de poemes, sí aquell de la Colección Austral de batxillerat que volta per casa, de l'Antonio Machado.
o ..., ..., ...
o Revisitació amb J.M. Serrat:





2 comentaris

  1. ufff...com m'agrada això, jo de vegades hi afegeixo arengada, queden més fortes però a mi m'encanten.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Quin suggeriment més bo, ho provarem, la combinació de l'arengada amb el raïm ens agrada molt, així que han d'estar riquíssimes.
    Moltes gràcies!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design