Fetge gras a les espècies

20.12.08




Ingredients per a 8 persones:
o 1 fetge gras d'ànec de 700 g aproximadament
o ½ cc de pebre de Szechuan
o 1 i ½ cc de sal
o 1 cc paprika
o 1 pessic d’herbes de la provença
o 2 cs de vi blanc licorós (o porto blanc)

Preparació:
Separar els dos lòbuls del fetge i treure els nervis (és més fàcil si talla en 2 el fetge en el sentit de la longitud): desenganxar delicadament la vena principal amb l'ajuda d'un petit ganivet i tirar suaument en tota la seva longitud.

Posar les espècies en un bol i barrejar bé. Passar la barreja d’espècies sobre totes les cares del fetge i regar l'interior amb el vi. Reconstituir els dos lòbuls en una terrina.

Escalfar prèviament el forn a 90° i deixar la terrina del fetge gras al bany maria durant 50 minuts. Després, deixar refredar a temperatura ambient. Així que el greix comença a quallar, tapar la terrina amb paper film i posar un pes a sobre. Deixar-ho al refrigerador almenys 48h.

Notes:
o cc: cullerada de cafè
o cs: cullerada sopera

4 comentaris

  1. Mmmmm!!! Ja en sento les aromes...
    A veure si aquest Nadal m'atreveixo amb alguna de les vostres llepolies dolces i salades.
    Gràcies per passar per "Can Tarongina" i és tot un honor formar part dels blocs de Capçalera.
    Jo també us incloc entre el meu veïnat!

    Una abraçada nadalenca!

    ResponElimina
  2. Per què serà que les aromes són tan evocadores? i quina colossal obra proustiana van provocar les aromes d'unes humils madalenes!

    ¿Com no passar-nos per "Can Tarongina" amb aquest nom-aroma tan suggerent? i revisitar aromes que hem emprat en la nostra cuina... Alhora que és un plaer ésser veïns!

    Una cordial abraçada ;)

    LQL

    ResponElimina
  3. Quina bona idea! M'encanta la recepta la copio ja mateix! a més a més aquests ingredients si que els puc trobar a Argentina, ja que a vegades les receptes de casa se'm compliquen i no em queda més remei que adaptar-les jejeje
    Salutacions
    Ares
    Fuet-i-Mate

    ResponElimina
  4. Fuetimate,
    Moltes gràcies, ens agrada molt saber que t'ha agradat!
    Besets!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design