Un amor de galetes: Carlota's

21.6.08





Els humans tenim la capacitat de ben nadons d'enregistrar sabors i olors que ens acompanyaran tota la vida, Proust, a la seva ingent obra À la recherche du temps perdu, va explorar àmpliament el poder evocatiu dels aliments que actua sobre nosaltres.

Qui de petits ens hem alimentat amb llet de vaca recent munyida, amb farinetes torrades, i hem berenat pa amb vi i sucre, nata (de la de fer bullir la llet) i sucre al damunt d’una llesca de llonguet, o bé galetes amb mantega; sentim un gran goig retrobar-nos amb aquests sabors, perquè ja ens resulten llunyans i rars, probablement gràcies -o no tant- al desenvolupament d’una indústria alimentària desenvolupada que ha d’alimentar més boques, més rentable econòmicament parlant on la qualitat dels aliments se’n ressent, però també en sortim perdent en matisos de sabors.

Parlant de galetes, i evocant les de l’infantesa, les recordarem torrades al punt, gens olioses i un sabor que... que recuperem amb les galetes de Carlota’s.

Fa uns anys que en vam sentir parlar d’aquesta empresa en un reportatge televisiu i l’hem anat seguint la pista perquè ens va encuriosir la seva proposta tan agosarada, fins que va arribar a les nostres mans les seves galetes -amb motiu del bateig d’un nadó que ens van obsequiar amb elles- no les havíem tastat, i van obrar la seva màgia, l’evocació.

Creiem que la proposta de Carlota’s és honesta gràcies a una excel•lent qualitat en els ingredients, la producció artesanal i una presentació molt acurada de les galetes.

El que sí és agosarat, però un encert, són aquestes presentacions per fer els detalls de celebracions diverses (bateigs, comunions, casaments...) o com a regal d’empresa que poden personalitzar. Diem encert perquè estem cansats d’emmagatzemar els recordatoris que acaben arraconats en qualsevol caixa o llençats. Què millor que menjar-nos-els? i retrobar sabors, per a qui els tenim enregistrats i, per aquells que no, la possibilitat de conèixer que hi ha altres sabors, maneres de fer, procedir i menjar.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design