2 tallers: un d'arrossos i un altre de postres

9.6.12


El primer taller va ser un d'arrossos organitzat l'Anne Pasek i la Teresa Pascual, dues dones emprenedores i valentes que han engegat aquest nou projecte: 



Si cliqueu a la imatge accedireu a la seva programació de cursos, que no es pot negar que la seva oferta és ben interessant, novedosa i els preus dels tallers són molt bons. El taller es va anar desenvolupant en un ambient distès i ple de sorpreses, en el que vam degustar els plats preparats, regats amb vinet:

  • Arròs venere amb cansalada i foie. Estava EX-QUI-SIT!!!! cal dir que el tipus d'arròs venere o negre prohibit és un arròs rar de trobar, a la Xina també se'l coneixia com arròs de l'emperador, atès que només en podia menjar-ne ell i qui contravenia aquesta prohibició era castigat amb la pena de mort, per saber-ne més: aquí.
  • Risotto de parmesà. És la base de tot risotto al que després podem alegrar amb ceps, safrà, xampinyons,..., els arrossos idonis per fer risotto són els de gra rodó: arbori, carnaroli i també el bomba.
  • Arrossejat de Pescadors. Un plat típic de la cuina marinera d'Arenys de Mar,  que originàriament es coïa a les barques de pescadors.

El Taller d'arrossos el va impartir el xef: Enric Coderch, de:

que també fan cursos de cuina, essent molt interessant la programació infantil, i s'ha de dir que l'Enric Coderch en sap un fotimer!




Heu vist una cistellassa plena de viandes amb els ingredients necessaris per fer un arròs de verdures que es va sortejar durant el taller (i la sort no ens va tocar amb la seva vareta màgica...) que havien preparat els xicots de:


Aquest xicots s'han ben embarcat en una aventura arriscada  i sembla que els vents els són favorables. Han obert una botiga a Barcelona, que diuen que és una potxolada, on tot el que porten és d'una finca que tenen en les immediacions d'Amposta,  porten gènere 3 dies feiners per setmana per oferir producte de temporada en les millors de les condicions i sense cap refrigeració. Porten verdures, fruita, ous, i tot d'aquesta finca, des d'aquí els animem a continuar!



Si cliqueu la imatge accedireu a la recepta!

*****************************


El taller de postres va ser al Restaurant 4 Capellans, de l'Hotel Catedral, a càrrec del xef Xavier Arrey. Es van fer cinc postres partint de postres tradicionals que s'han reinventat amb tocs d'espècies, herbes aromàtiques i fruites. Propostes que no decebran els paladars més exigents i que vencen les resistències i arrugades de nas en veure la denominació.Les vam tastar totes i es fa molt difícil de triar una de preferida... Totes es poden fer a casa, potser la de la pinya colada costaria una mica més perquè es necessita un sifó per fer l'escuma de coco, però com d'inventiva no ens manca i no volem renunciar a res, ja buscarem la manera...
Aquest taller estava emmarcat en tot un programa que podeu consultar clicant les imatges, i que tancava l'oferta formativa del curs 2011-2012, però ens consta que ja estan treballant en un nou calendari formatiu, que no perdrem de vista de cap de les maneres... qui es pot resistir a aquestes temptacions...?






10 comentaris

  1. Tooooot és boniiiiisiimmm!! m'ho quedo tot!

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Guapetona!
      Tot el que puc i més! jajaja
      Besitos bombonet!

      Elimina
  3. Nenaaaa no si val, m´has posat les dents ben llargues amb la teva entrada, quin luxe poder gaudir d´uns tallers tan profitosos.
    Petonets!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajaja
      Ara ho hauré de posar en pràctica a casa i això són figues d'un altre paner...
      Petons estimada!

      Elimina
  4. Quins cursos més interessants! Veig que t'agrada la cuina? :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajaja, Marina,
      No ho sé pas si m'agrada gaire... ;)
      Petons guapetona!

      Elimina
  5. Gràcies a vosaltres per ser tant bons alumnes!!!
    Fins la propera!!!

    :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de bons alumnes... és molt generós!
      Però si hi ha bons alumnes és perquè bons mestres :)

      Petons i fins la propera

      Elimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design