Amanida d'espinacs, mango i gambes

2.12.09





Després de tantes dolçors i plats contundents ens ve de gust una amanida lleugera, força lluïda ella, i també molt semblant a la que ja vam editar d’espinacs que vam anomenar Amanida Sent Soví, ambdues comparteixen un ingredient base, els espinacs nans i una fruita, però comparades estan anys llum l’una de l’altra.

Així que avui us proposem una mica de dieta, ja que s’acosten unes festes que només farem que afartar-nos amb delicatessens que clamen al cel una migdiada que habitualment no fem..., no deixarem a la parentela en la sobretaula per anar a planxar l’orella...

Així que una saludable amanida, sense complicacions, però que estem convençuts que us agradarà. Aquesta amanida ens abelleix molt sense gaires sofisticacions a l’hora d’amanir-la: no li posem sal perquè les gambes ja n’aporten, i un bon raig oli d’oliva a ser possible verge, que per això en tenim tants i de tan bons, que som uns privilegiats en el cabdal d’or líquid.

Ingredients:
 Espinacs nans
 Mango
 Gambes salades i pelades
 Llavors de paparola o galleret
Oli d’oliva

Preparació:
Rentar bé els espinacs i centrifugar-los. Disposar-los al plat i als damunt posar les gambes salades i el mango tallat a daus, o també a làmines, això al vostre gust. Espolvorejar amb unes llavors, nosaltres hem triat les paparoles però també pot servir sèsam, en qualsevol de les seves variants: negre, torrat... Amanir generosament amb l’oli d’oliva, encara que us recomanem que sigui en el darrer moment.

BON PROFIT!

19 comentaris

  1. Fins fa molt poc no havia provat l`amanida d`espinacs i em va sorprendre molt, amb fruita deu d`estar d`allò mes bona
    Petons

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  2. simplemente delicioso plato....besos y que tengas un buen dia

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  3. Mi madre que buena! me encantan las ensaladas y está ni te cuento, el rollo dulce-salado me pirra uhmmm.
    Creo que no voy a poder con lo del pan, sigo de baja pero ya tengo que ir a echar una mano al negocio pq empieza lo fuerte y la semana que viene me voy unos días a Alemania pero si encuentro tiempo lo hago, ya te avisaré pero tu no esperes por mi, si lo hago te aviso si no, ya lo subes tu y más adelante nos ponemos de acuerdo para otro.
    Como ya se me quitó el miedo hice un pan de otro libro así que después lo subo pa´que lo veas, me voy a hacer una experta :)
    Bs y mándame un tupper con un poco de ensalada, por cierto semillas de paparola?? eso es amapola? u otra cosa?
    Un abrazo muy grande.

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  4. Que rico , que rico !!! ensalada que tanto me gusta y con mango que me rechifla .
    Una idea estupenda .
    Bicos

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  5. Tots tres ingredients m'encanten i converteixen una senzilla amanida en un entrant lleuger de luxe.

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  6. Quina amanida més senzilla i deliciosa, diferent i amb les gambes i el mango trobo que fa festa!

    Un petó! beth

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  7. Una ensalada fantastica y con unos sabores estupendas, besos, pepa.

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  8. La espinaca cruda me encanta1 La verdad es que con mango nunca la probé. Me resulta muy curioso, voy a ver si consigo alguno y pruebo.
    Tendría que comer ensalada todos los días hasta Nochebuena pero me cuesta taaaanto!
    Cariños

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  9. hija, saber no se como sabrá, porque no me gustan las espinacas, ni he probado nunca el mango, ahora bien, de fotogragía un 10. Esta foto es para lucir en los menus de los grandes restaurantes ;)

    Salu2. Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

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  10. Fem un mos: i tant que ho és de sorprenent, i sembla que uis! quina angúnia, però quan ho tastes...

    Julycar: gracias! deseo que también seas muy feliz!

    Ly: cuanto me alegra que te guste esta receta, te mando un tupper por Seur!

    Las simientes sí que son de amapola, he comprobado el traductor y efectivamente hace lo que le da la gana con estos palabrooooos!

    No te preocupes por lo de la propuesta... también puedo esperar, tengo una cola kilométrica para editar recetas..., pero ya veo que me pones los cuernillos ;) hahahaha

    De tu baja, espero que estés mejor..., así como que disfrutes del viaje, uy! que envidia!

    Besos para la Sirenita más guapa del mundo mundial!

    Cociña Poetica: muchas gracias! también te mando un tupper.
    Bicos!

    Gemma: moltes gràcies! de debó que està rebona... Ens veiem demà i petons!

    Beth: de debó que el contrast entre l'amargantet, dolç i salat queda molt curiós.
    B7

    Pepa: gracias guapa! es todo un elogio viniendo de tí.
    Besines

    Erika: yo estoy muy-muy reñida con las ensaladas pero si le echamos inventiva resultan hasta divertidas de comer, mi madre es la primera fan de mis ensaladas! hahahaha
    Muchos mimos!

    Paula: Gracias por el piropo! hahahaha si ahora me dices esto ¿qué me dirás cuando domine mi super-mega cámara? hahahaha
    Y sobre lo de las espinacas... si hace unos 3 años me dicen que un día comería espinacas y además crudas me hubiese reído en todo su careto, y ya ves... No te mando ningún tupper ;)
    Una de besos sin espinacas para tí!

    GRACIAS POR VUESTRA VISITA Y VUESTROS COMENTARIOS

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  11. M'encanten totes les amanides, soc una adicta, però tinc devilitat per les de gambes i espinacs, i ja si em poses la fruita i el cruixent de les llavors, es quan ,m'arrives al cor... Mil petons amiga

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  12. Hola! De vegades no se de que fer les amanides per anar variant, aquesta proposta m'agrada molt.
    Gràcies i pt!

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  13. Quina bona combinació d´ingredients..aquesta amanida com dieu vosaltes ha de ser ben lleugera i a mes fàcil de preparar...ho té tot!!! petonets

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  14. Me copio esta receta completita Maragda, gracias de verdad, las ensaladas estan en mi casa presentes todos los dias del año, es nuestro único sustento del medio dia y buscar innovaciones es ideal. Las espinacas las consumo siempre crudas pero con mango no lo he probado, tengo la seguridad que me gustará mucho.
    Un beso

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  15. Eva, Mª José, Kako: muchas gracias por vuestra visita, estoy encantada que os haya gustado, yo que no soy mucho de ensaladas siempre procuro que las que hago en casa tenga alguna gracia, porque de lo contrario no apetecen nada. Si la probáis ya me diréis el que os ha parecido.
    Un beso enorme y disculpad la tardanza en contestar.

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  16. Hola Maragda, semprè he menjat el mango de postre i els espinacs cuits, haure de variar i probar aquesta amanida. Va ser un plaer coneixe`t, una abraçada.

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  17. Maia: també a mi em va agradar molt que ens coneguéssim. Si proves l'amanida ja em diràs.
    Petons!

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  18. Una amanida senzilla i ben deliciosa!!
    Petons!

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Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

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