Quiche Elis-Elis

11.2.09



Us presentem dues propostes de quiche que ens agraden molt, que fet i fet és un mix de dues receptes: una de la nostra cosina Elisabeth i, l'altra, de l'amiga María. Així que anem a esclafar uns quants ous.

Ingredients:
 1 placa de massa brisa
 4 ous batuts
 1 bona tallada de formatge: emmental, gruyère o brie
 1 ceba grossa o 2/3 porros
 200 ml de nata líquida
 Nou moscada (opcional)
 Pebre negre
 Sal

OPCIÓ A:
 250 g de cansalada fumada o pernil dolç a daus

OPCIÓ B:
 Llenques de salmó fumat

Preparació:
1. Col•locar la placa de massa brisa en un motlle rodó baix, si el teniu ondulat millor que millor. Posar-hi un pes a sobre per a què no pugi la massa de dins i coure-la al forn preescalfat a 180º de temperatura.
2. Tallar la ceba o els porros i sofregir-ho a foc lent fins que estigui ben tou i transparent i reservar.
3. Batre els ous i afegir-hi la ceba o porros, la nata líquida, el formatge de la vostra elecció laminat, salpebrar-ho i afegir la nou moscada, si opteu per posar-ne.

OPCIÓ A:
4. Si us decanteu per aquesta opció és el moment d’afegir-ho també.
5. Farcir la massa brisa amb la barreja i enfornar-ho a la mateixa temperatura que heu cuit la massa.
6. ...

OPCIÓ B:
4. Farcir la massa brisa amb la barreja del punt 3.
5. Col•locar les làmines del salmó fumat pel damunt.
6. Enfornar-ho a la mateixa temperatura que heu cuit la massa.

7. Un cop passats uns 20 minuts cal anar comprovant la cocció, i un cop estigui cuita deixar-la daurar una xicona al grill.

Suggeriment:
o Calenta està molt bona, però si la voleu per a un vermutillo: d’un dia per l’altre, i freda... OH LÀ LÀ!

25 comentaris

  1. Que ricas este tipo de recetas ¿verdad?
    Al vermutillo me apunto

    Besotes

    ResponElimina
  2. M'encanten les quiches! De salmó fumat no n'he fet mai, l'haig de provar, segur q està boníssima.
    Pt!

    ResponElimina
  3. M'encanten les quiches, amb totes les seves variants. La de salmó fumat ha de ser boníssima!

    ResponElimina
  4. Su:
    De mil amores! ya te estás cogiendo el AVE, avión, barco, bicicleta... y para estos andurriales! Besines.

    Eva i Gemma:
    Doncs, ja sabeu: davantal i còfia i a provar. La veritat és que està molt bona i és ben diferent. Un petó ben gros i amorós, guapas!

    ResponElimina
  5. Otra que me apunto, a mi todo lo que sea trabajar con masas me encanta, quiches, empanadas, pizzzas, pan......

    La verdad es que te dan mucho juego. Espero hacerla muy pronto.

    Un besote, mi solete.

    Vamosalculete.

    ResponElimina
  6. Vamosalculete: Qué atrevida! a mí las cosas de la harina no se me dan bien :( ya me gustaría, ya, pero... eso no me amedrenta ;)
    Un besiño!

    ResponElimina
  7. Tenen de ser bonissimes. La de salmó fumat la trobo molt original.
    Petons

    ResponElimina
  8. Las quiches me encantan y esta tuya tiene muy buena pinta, porque no has puesto la foto, que si no te quedas sin quiche, me la como entera.
    SALUDOS.

    ResponElimina
  9. Pilar:
    I riquíssissssssima! Petó!

    Javier:
    hahahaha será por eso... hahahahaha, pero lamento comunicarte que ya está comida y digerida, la próxima vez te invito. Un sazo!

    ResponElimina
  10. Això d'elis elis em recorda als anys de cole, apa que no es deia.. Els joves d'ara ni ho han sentit mai... I el cor saltarí que heu posat... Homenatge al proper dia dels enamorats??
    Be, parlem de coses seriosament culinaries...;)) la quiche sembla força boneta i fàcil de fer...
    Petons.

    ResponElimina
  11. Maria:
    Ja ho pots ben dir :D com tampoc deuen saber què és el "pan y pipa"!
    Del cor, doncs és una petita "chanza" de l'especial que preparo per Sant Valentí.
    La quiche ens agrada molt feta a casa, així, en canvi, alguna vegada que l'hem comprat feta de forn no ens ha agradat gens, és un misteri...
    Petonets

    ResponElimina
  12. Bones les quiches, i aquesta vostra és de pecat!!! Muac!

    ResponElimina
  13. M'encaten les quiches, de qualsevol cosa...llàstima que engreixin tant!!!!!!
    Aquesta de salmó l'haig de provar..
    Ptnts

    ResponElimina
  14. Vermells:
    D'això es tracta, de pecar, de pecar molt, que ser bons minyons i després anar al cel ha d'ésser moooooooolt avorrit ;)

    Xaro:
    Engreixen? noooooo, segur que tens la bàscula espatllada!

    Petons pecaminosos per a tots

    ResponElimina
  15. Con lo que me gustan a mi las quiches esta que nos contais hoy me encantaría. Sencilla pero con sabor.
    Besitos sin gluten.

    ResponElimina
  16. Gracies per seguir el meu blog.
    Oh happy day.
    Petó.
    Margot

    ResponElimina
  17. Tant l'opció A com la B m'agraden i les receptes són espectaculars. Salut!!!!

    ResponElimina
  18. Mª Luisa:
    Un beso preciosa.

    Margot:
    De res dona! un plaer. Igualment bonica!

    Ganxeta:
    Gràcies, petonets en aquests dia tan especial

    ResponElimina
  19. A mi també m'encanten les quiches amb qualsevol ingredient.

    ResponElimina
  20. Que bonito blog y esas recetas, que buenas! jeje... gracias por pasarte por mi blog y nos seguimos viendo....

    Un beso

    ResponElimina
  21. Bajoqueta:
    És que són molt bones!!!!!!!! Petonets!

    Lafalleradelsvents:
    Muchas gracias, celebro que te guste. Nos vemos y un beso!

    ResponElimina
  22. Bona no, deliciosa ha d'estar aquesta unió de receptes!!La veritat és que les quiche m'encanten i aquesta teva, hummm, se'm la bca aigua!

    Un petonet.

    ResponElimina
  23. Vanesuky:
    Doncs agafan un bocí per l'aperitiu. Petons, bonica

    ResponElimina
  24. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Subscriu-te

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design