Al cor de la Mediterrània...: Cor de cors

14.2.09





A QUI TANT ESTIMO...


Nosaltres habituem a celebrar Sant Jordi com a dia dels enamorats, però en matèria de cuina i de menjar qualsevol dia és festa grossa, sigui Sant Valentí, sigui San Pasqual Bailón, encara que tenim més devoció per Sant Valentí, que sempre hi ha extres en les mostres afectuoses, com ara l’àpat que us presentem: Cor de cors, amb productes mediterranis com la pasta, amb el nostre especial pesto de festucs.


Ingredients dia de Sant Valentí:
 Pasta de sis sabors en forma de cors (Itàlia)
 Olives negres de Thassos (Grècia), però unes mortes de l’Aragó també tindrien...
 Alfàbrega de fulla ampla (signe d’amor a Itàlia)
 Formatge parmesà DOP Reggiano (Itàlia)
 Pistatxos (Iran, però se sap que van ser cultivats àmpliament en la conca mediterrània per grecs i romans)
Or líquid: oli d'oliva empeltre (el nostre amor per la Terra Alta)



Preparació:
Us derivem a la nostra recepta editada del pesto de festucs.

Suggeriments:
o Ho hem acompanyat amb el vi de DO Penedès, Calcari, ens agrada molt aquella sortida mineral en boca que té.
o De segon: FAISÀ CONFITAT!
o De postres: un pastís adaptat de la recepta de la bica de l’admirada SU, que si encara no coneixeu el seu bloc no sabem a què espereu, perquè és un gaudi dels sentits...
o Hem acompanyat el pastís amb el vi dolç natural Sarasate Expresión, de la DO Navarra.


MOLTES AMORETES, AVUI, DEMÀ, TOT L'ANY...


14 comentaris

  1. Lo del pesto de festucs és insuperable. Quin menú més bo i currat. Salut!!!!!

    ResponElimina
  2. Uauuuuu! pesto de festucs! ara mateix m'ho imprimeixo.

    Genial!!

    ResponElimina
  3. Naltres també celebrem Sant Jordi, és la festa per excelència!!!
    M'ha encantat això del pesto de festucs...mmmmm!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  4. Ohhhh.... l'amor... quina imaginació més ben aprofitada que dona. Us ha quedat molt bonic i estic segura que vareu disfrutar tant pensant que fer com cuinant-ho.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Boníssim aquest pesto de festuc, boníssim menú, i molt bona música la del vostre bloc!

    ResponElimina
  6. que menu!!!
    un besote
    es una delicia venir a esta casa

    ResponElimina
  7. Me encanta esta receta...tan, tan colorida......con lo que me gusta a mi comer con coloeres, a parte de sabores...huuuuuuuummmmmm......deliciosa.


    Un besote, mi solete.


    Vamosalculete.

    ResponElimina
  8. Un menú amoroso para unos anfitriones amorosos. Genial!
    Besitos sin gluten

    ResponElimina
  9. Quin apat més bo. Aquest pesto ha de ser de alló més bo.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Ganxeta:
    Vam xalar com nans! tant cuinant com menjant ;)

    Vella carmanyola:
    I tant que sí, si el proveu ja direu què us ha semblat...

    Maria:
    No hi ha res com l'amor! i tant! que vam disfrutar.

    Vermells:
    Moltes gràcies! wuapíssims!

    Su:
    Gracias preciosa. Menos mal que en esta cocina virtual caben todos lo que quieran entrar, porque la real es tan pequeña que con tres personas dentro parece el camarote de los hermanos Marx...

    Solete:
    Sí, de vez en cuando nos gusta flipar en colores, ahora estoy preparando un menú violeta para el día 8 de marzo.

    Mª Luisa:
    Me siento como el "osito" de los osos amorosos ;)

    Pilar:
    És molt diferent a l'habitual de pinyons, i una mica més original.

    A tod@s - A tots/es
    Un petó amorós!

    ResponElimina
  11. Muchas gracias! Carmen. Lo más lindo es poderlo compartir. Un beso

    ResponElimina
  12. Quan d'amor destila aquest blog!!! Sempre es un plaer fer-vos una visita, per la originalitat, la música i sobretot aquestes receptes tant currades.
    Prenc bona nota d'aquest pesto de festucs!!!!

    Ptnts

    ResponElimina
  13. Xaro! bonica, el gust és nostre... en rebre les vostres visites, els vostres comentaris tan carinyosos. Cuinar i compartir aquesta fal·lera cuineril ja és per sí un acte d'amor.
    Besitos!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design